Tussenstop in Aarle-Rixtel

In de landelijke omgeving van Aarle-Rixtel ligt bij het landgoed Croy een mooi aangelegde camperplaats. De ruime plekken verspringen zodat het vergezicht niet wordt gehinderd door andere campers. In de gastenruimte is er elke ochtend een versgebakken cake voor bij de koffie.
camperplaats-croy
Foto: Ton Visser

Tip 1: Waterpoortroute

watersportroute-8
Foto: Ton Visser Via knooppunten kunnen diverse routes zoals Rondje Laarbeek en de Waterpoortroute worden gereden. Die laatste gaat door Beek en Donk, Aarle-Rixtel, Stiphout en Helmond waarvan delen langs de Zuid-Willemsvaart. De route gaat langs waterlopen, vennen, grachten, kanalen in Laarbeek en Helmond, met stukken onverharde paden. Mooi zijn de doorkijkjes naar de Goorloop.

Tip 2: Lourdesgrot Mariahout

lourdesgrot
Foto: Ton Visser In het nabijgelegen Mariahout ligt een kopie van de echte Lourdesgrot met een processiepark. Deze replica werd in 1936 gebouwd door pastoor Van Eindhoven. Er komen vandaag de dag nog vele mensen bidden en een kaarsje opsteken. Jaarlijks is er op 15 augustus tijdens Maria-Tenhemelopneming een gebedsviering met lichtprocessie.

Tip 3: Landgoed Croy

croy-cropped
Foto: Ton Visser Het kasteel ligt op het Landgoed Croy. Het kasteel zelf is niet te bezoeken, maar achter het kasteel ligt de schaapskooi uit 1810 waar toen door de jonkheer van destijds het Spaanse schapenras merino werd ondergebracht. In 2006 werd het ras opnieuw geïntroduceerd en is op het Landgoed Croy de cultuurhistorie in ere hersteld.

Tip 4: Kloosterwandeling

klooster-nazareth-grotevriendelijkereus-cc-by-nc-sa-2-0-flickr
Klooster Nazareth Foto: Grotevriendelijkereus (CC BY-NC-SA 2.0) via Flickr Tijdens een wandeling van dertien kilometer rond Aarle-Rixtel kom je langs verschillende kloosters en kapellen. De wandelknooppunten gidsen je voorbij onder andere de Sint Jans Onthoofdingskerk en het voormalige klooster Nazareth, van de zusters Franciscanessen van Oirschot. Starten en eindigen doe je bij het Missieklooster Heilig Bloed.

Tip 5: Van Gogh Village Museum

van-gogh-village-museum
Foto: Van Gogh Village Museum In Nuenen, zo’n acht kilometer vanop de camperplaats, ligt het Van Gogh Village Museum. Het museum toont het leven van de wereldberoemde schilder, doet zijn Brabantse periode uit de doeken en laat zien hoe het meesterwerk De aardappelen ontstond. Met ook wisselende tentoonstellingen en een heus lab waar je zelf de effecten van licht en kleur kan ontdekken, biedt het museum vermaak voor jong en oud. Recent werd het Van Gogh Village Museum helemaal vernieuwd. De sitecode van Camperplaats Croy op Campercontact is 99354. Tekst: Ton Visser & Ranne De Cock