Camperplaats Onder en Eindt viert feestelijke opening

Eindelijk kan de vlag nu echt uit bij camperplaats Onder en Eindt in het Limburgse Helden: na zes jaar steggelen en rechtszaken hebben eigenaren Johan en Esther Peeters definitief vergunning gekregen voor de camperplaats bij hun aspergebedrijf. Dat was deze maand reden voor een feestelijke opening.
Camperplaats Onder en Eindt viert feestelijke opening
De twee vatten in 2017 het plan op om wat neveninkomsten te gaan genereren met de exploitatie van een camperplaats. Het kostte wat moeite om de vergunning rond te krijgen, maar in oktober 2020 was het zover: de camperplaats ging van start. Wat de twee toen nog niet wisten, was dat het ook de start was van een soap, die nog eens bijna drie jaar zou duren.

Tijdelijk gesloten

Want het bleek dat de naastgelegen paardenhouder grote bezwaren had tegen de camperplaats, omdat zijn paarden zouden kunnen schrikken van het rumoer. Er volgde een periode van eindeloos gedoe tussen de eigenaren van het aspergebedrijf, de buren en de gemeente Peel en Maas, waarbij de rechter er meerdere malen aan te pas kwam. Ook werd de camperplaats tijdelijk gesloten en opnieuw ingericht, met plekken verder van de perceelgrens.

Volledige vergunning

De laatste aflevering van de soap kwam in zicht toen de paardenhouder zijn perceel te koop zette en vertrok. Daarmee kwam in juni van dit jaar voor de gemeente de weg vrij voor het verlenen van de volledige vergunning. Nadat de ouders van Johan Peeters de officiële handeling hadden verricht door een lint door te knippen, bleef het nog tot in de kleine uurtjes gezellig. De sitecode van Camperplaats Onder en Eindt op Campercontact is 97893.