Camperbus

Bij de busjes wordt het onderscheid gemaakt tussen de iets grotere buscamper en de compactere camperbusjes (ook wel campervan genoemd). Door het compactere formaat van deze modellen zijn deze campers een stuk wendbaarder en is het makkelijk om ook kleine dorpjes en stadjes te bezoeken met je camper! Dit is dan ook één van de redenen dat deze buscampers en camperbusjes flink in populariteit toenemen.
camperbus of campervan
Een camperbus of campervan heeft het formaat van een grote personenauto. Dat maakt de camperbus lekker wendbaar en snel op de weg. Het formaat heeft ook als voordeel dat je parkeergarages in kunt en makkelijk parkeert op parkeerplaatsen voor auto’s. De meeste campers in deze categorie hebben een hefdak, met meestal twee slaapplaatsen eronder en vaak kan van de achterbank ook nog een tweepersoonsbed worden gemaakt. Een camperbus heeft een bescheiden keukentje met doorgaans twee gaspitten en een klein spoelbakje. Bij gebrek aan ruimte ontbreekt het vaste sanitair in de meeste busjes. Soms zijn er dan wel een buitendouche en een mobiel toilet beschikbaar, zoals een Porta Potti.
Ben je ter vergelijking ook benieuwd naar de ervaringen met de buscamper, halfintegraal, alkoof en integraal? Ga dan direct naar de overzichtspagina met alle videoverhalen over de verschillende camperervaringen.