BPM


Wanneer u in Nederland een nieuwe kampeerauto koopt of een gebruikte kampeerauto importeert uit het buitenland moet u BPM betalen.

Via onderstaande links komt u bij uitgebreide informatie over de BPM en hoe de hoogte van het BPM-bedrag wordt berekend.

Belastingdienst
Op de website van de Belastingdienst vindt u:

Waardebepaling kampeerauto

Wilt u een in het buitenland geregistreerd en gebruikt motorrijtuig voor het eerst in Nederland registreren, dan mag u de waarde van de auto op verschillende manieren vaststellen. U mag de voordeligste methode kiezen. U betaalt over de verkregen waarde van de auto BPM.

BPM-formulieren

De volgende documenten geven informatie over BPM en u kunt er het BPM-aangifteformulier downloaden.

Er zijn bedrijven die de BPM aangifte kunnen verzorgen. Een voorbeeld van een bedrijf dat dit kan verzorgen is Autotelex, zij kunnen eventueel ook de import van een voertuig begeleiden. Op de website vind je antwoord op veel vragen over BPM en import van voertuigen.

Invoer en ombouw kampeerauto

Lees alles over de invoer en ombouw van een kampeerauto en de fiscale verplichtingen op de website van de RDW:

Nieuw of gebruikt en BTW afdracht

Voor een nieuw of weinig gebruikte kampeerauto moet men BTW afdragen. Voor een kampeerauto geldt dat deze 6 maanden of minder in gebruik is of niet meer dan 6.000 kilometer heeft gereden.

Buitenlandse leveranciers in EU lidstaten kunnen bij verkoop van nieuwe campers aan inwoners van een ander EU land het 0% BTW tarief hanteren. Informeer hier naar bij deze leverancier zodat u niet het risico loopt twee maal het BTW tarief te betalen.

Meer informatie