Verwarming


Op deze pagina vind je meer informatie over de verwarming.

Er zijn twee typen: via circulerende lucht (gedwongen) en via circulerende vloeistof. Bekende leveranciers van circulerende luchtsystemen zijn Truma, Webasto en Eberspächer. De laatste twee leveren de zogenaamde standkachels. Circulerende vloeistofsystemen worden geleverd door Truma en Primus.

Systemen

Het principe  
Het principe1 Het principe2
Circulerend luchtsysteem. Atmosferische brander. Luchttoevoer van onder de bodem. De verbrandingsgassen verlaten de schoorsteen in het dak. Circulerend vloeistofsysteem. Luchttoevoer van onder de bodem. De verbrandingsgassen verlaten de schoorsteen in het dak.

 

Het principe  
Het principe3 Het principe4
Circulerend luchtsysteem. Geforceerd. De luchttoevoer en de afvoer van de uitlaatgassen via de zijwand. De standkachel heeft een verbrandingskamer waarin de aangevoerde lucht en brandstof zich met elkaar mengen en tot ontsteking worden gebracht. De warmte-energie warmt frisse lucht op die in de woonruimte wordt geblazen.

 Trumatic C

Dit systeem is een combinatie van verwarming en warmwatervoorziening. De verwarming is volgens het circulerend luchtsysteem. Er zijn twee vermogens: de C 3402 met een vermogen van 3400 W en de C 6002 met een vermogen van 6000 W.

Het geheel is volledig elektronisch gestuurd en beveiligd. De boiler heeft een inhoud van 12 liter. In de winterperiode wordt de temperatuur van het water automatisch afgeregeld op 60° C. In de zomer is de temperatuur regelbaar tussen de 40 en 60° C.

Om te voorkomen dat de Legionella bacterie zich kan vormen, adviseert de gezondheidsraad de temperatuur van het water af te regelen op minimaal 60° C.

Gerelateerde informatie