Spanje - Portugal

Spanje en Portugal - Van Baskenland tot Algarve

Ontdek het onbekende Noord-Spanje, reis dwars door Portugal en geniet van iconische steden, betoverende bergen, paradijselijke stranden en woeste kustlijnen.

Boek nu

  • Breedste reisaanbod
  • Voor en door camperaars
  • Reizen met respect voor mens, milieu en natuur
  • Breedste reisaanbod
  • Voor en door camperaars
  • Reizen met respect voor mens, milieu en natuur

Spanje en Portugal - Van Baskenland tot Algarve

Routes door oneindige graangebieden, trajecten langs adembenemende kliffen en imposante bergen, het Portugese levenslied en een duik in de Atlantische Oceaan: dat zijn de belangrijkste ingrediënten van deze gevarieerde rondreis over het westelijk deel van het Iberisch Schiereiland. De reis begint in het Spaanse Baskenland en gaat via het Portugese binnenland naar het meest zuidwestelijke punt van Europa. Vanaf daar volgen we de kustlijn om te eindigen nabij het beginpunt.

Onderweg bezoeken we prachtige steden, maken we een bootexcursie naar de beroemde rotsformaties van Lagos, stoppen we in bedevaartsplaats Santiago de Compostela en genieten we van de rust in de bergen van Picos de Europa. Het wereldberoemde Guggenheim museum in Bilbao is niet de minste om deze mooie reis mee af te sluiten.

Lees meer Toon minder

Routes door oneindige graangebieden, trajecten langs adembenemende kliffen en imposante bergen, het Portugese levenslied en een duik in de Atlantische Oceaan: dat zijn de belangrijkste ingrediënten van deze gevarieerde rondreis over het westelijk deel van het Iberisch Schiereiland. De reis begint in het Spaanse Baskenland en gaat via het Portugese binnenland naar het meest zuidwestelijke punt van Europa. Vanaf daar volgen we de kustlijn om te eindigen nabij het beginpunt.

Onderweg bezoeken we prachtige steden, maken we een bootexcursie naar de beroemde rotsformaties van Lagos, stoppen we in bedevaartsplaats Santiago de Compostela en genieten we van de rust in de bergen van Picos de Europa. Het wereldberoemde Guggenheim museum in Bilbao is niet de minste om deze mooie reis mee af te sluiten.

Hoogtepunten & unieke kenmerken

  • Burgos, kathedraal en stad
  • Excursie in Evora
  • Lagos, boottocht bijzondere rotsformatie
  • Bedevaartplaats Santiago de Compostela
  • Picos d'Europa
  • Bilbao, excursie met gids

Reisschema

In onderstaand reisoverzicht nemen we je mee naar de diverse periodes van de reis.

  • Dag 1-6
    Burgos, Tordesillas, Mogadouro
  • Dag 7-14
    Casfreires, Golegã, Évora, Lagos, Vila Nova de Milfontes
  • Dag 15-21
    Monsanto-Lissabon, Nazaré, Coimbra
  • Dag 22-29
    Vila Nova de Gaia, Porto, Covas, Louro
  • Dag 30-38
    Castropol, Deva, Potês, Bilbao, Zarautz
Dag 1-6Burgos, Tordesillas, Mogadouro
Van Spanje naar Portugal Rijdagen: dag 1, 2, 4, 5

Startpunt van de reis is in het ansichtkaartachtige Zumaia, waar vreemd gevormde rotsformaties verticaal de zee in verdwijnen. Van de spectaculair gelegen Baskische badplaats vertrekken we landinwaarts naar Burgos. In de elegante provinciestad zie je het leven in de middeleeuwen zo voor je en valt je mond open van verbazing bij de aanblik van de reusachtige kathedraal, een van de meest indrukwekkende gotische kerken in Spanje. Vervolgens steken we via Tordesillas de Portugese grens over en bereiken we Mogadouro in natuurpark Douro Internacional.

Dag 7-14Casfreires, Golegã, Évora, Lagos, Vila Nova de Milfontes
Op naar de Algarve Rijdagen: dag 6, 8, 9, 11, 14

Deze week trekken we in een aantal etappes naar het diepe zuiden van Portugal. Om te beginnen gaan we naar Casfreires langs de wijngaarden van het Douro gebied. Tweede halte is de paardenstad Golegã, waarna we doorrijden naar Évora. Deze ommuurde werelderfgoedstad in de Alentejo bekijken we samen met een gids, die ons de mooiste plekjes van het historische centrum toont. Verder zuidwaarts stuiten we op Lagos, de parel van de Algarve. In het charmante centrum van het oude stadje kom je al haast ogen tekort, maar het zijn vooral de paradijselijke zandstranden, gebeeldhouwde kliffen en okerkleurige rotsformaties die op je netvlies gebrand blijven staan. Ook de boottocht langs de oogverblindend mooie kust is onvergetelijk. Uiteraard nemen we dit heerlijke vakantiegevoel gewoon mee in de camper naar het kustplaatsje Vila Nova de Milfontes.

Dag 15-21Monsanto-Lissabon, Nazaré, Coimbra
Kustlijn naar het noorden Rijdagen: dag 15, 18, 19

We blijven de spectaculaire kustlijn naar het noorden volgen en strijken neer in Monsanto, het enorme park aan de westkant van Lissabon. Vanaf hier bezoeken we de kleurrijke hoofdstad en genieten we een dag lang van historische bezienswaardigheden, panoramische uitkijkpunten en een bruisende sfeer. In vissersdorp Nazaré zijn we getuigen van een heel ander schouwspel en zien we hoe de hoogste golven ter wereld zich te pletter slaan op de rotsen. Hierna verlaten we even de kust. Met reden, want universiteitsstad Coimbra is dankzij zijn rijke historie gevuld met eeuwenoude bezienswaardigheden. Hier beleven we een traditionele fado-avond.

Dag 22-29Vila Nova de Gaia, Porto, Covas, Louro
Spaanse fjorden Rijdagen: dag 22, 25, 27

Zo’n beetje tegen Porto geplakt belanden we in Vila Nova de Gaia in het centrum van de portproductie. Aan de oever van de Douro wemelt het van de portkelders en kun je overal terecht voor een proeverij. Aan de andere kant van de rivier ligt Porto, een compacte stad die we met een gids bekijken. Vooral Ribeira, het oude centrum, is uiterst sfeervol. Via het landelijk gelegen Covas rijden we vervolgens Galicië binnen en genieten we vanuit Louro van de ‘Spaanse fjorden’, een adembenemend mooie kuststrook aan de Atlantische Oceaan. Ander hoogtepunt is de verzorgde excursie naar bedevaartsoord Santiago de Compostela, de stad die jaarlijks miljoenen wandelaars trekt.

Dag 30-38Castropol, Deva, Potês, Bilbao, Zarautz
Zee, bergen en Bilbao Rijdagen: dag 30, 32, 33, 35, 37

We laten Galicië achter ons en volgen de grillige kustlijn in het aangrenzende Asturië. Onderweg stoppen we in Castropol en Deva en genieten we van het prachtige landschap van de Costa Verde. Hierna verruilen we de kust voor de bergen. En wel in Potês, geclassificeerd als een van de mooiste dorpen van Spanje. Ook de ligging aan de voet van Picos de Europa is grandioos. Dit geweldig mooie gebergte is relatief onbekend, maar na het met eigen ogen te hebben gezien, vergeet je het nooit meer. Waarschijnlijk geldt dit ook voor Bilbao, het kloppende hart van Baskenland én thuishaven van het glimmende Guggenheimmuseum. De reis eindigt in de Baskische badplaats Zarautz.

Heb je een vraag?

Bel met onze klantenservice of neem contact op via het contactformulier.

Details

Reisinformatie

  • Max. Groepsgrootte 20 campers
  • Startpunt Zumaia, Spanje
  • Eindpunt Zarautz, Spanje
  • Lengte reis 3500 kilometer
  • Aantal rijdagen 20 rijdagen
Praktische informatie
  • Deze reis is niet geschikt voor campers langer dan 7,5 meter (incl. fietsenrek) i.v.m. beperkte ruimte op de campings.
  • Huisdieren zijn toegestaan op deze reis, behalve tijdens excursies en gezamenlijke maaltijden en activiteiten. 
  • In verband met de lange duur van excursies en de soms hoge temperatuur wordt het afgeraden huisdieren mee te nemen.
  • Het actieve karakter van deze reis vraagt om een goede lichamelijke conditie. Deelnemers moeten goed ter been zijn en zonder moeite lange wandelingen kunnen maken op oneffen ondergrond.
  • Ervaring met rijden in de bergen is gewenst.
  • Sommige campings in Portugal zijn eenvoudig, maar alle basisvoorzieningen inclusief elektra zijn aanwezig.
  • Ervaring leert dat restaurants in de landen die we bezoeken beperkt rekening kunnen houden met specifieke dieetwensen (m.u.v. vegetarisch). Bij vragen neem contact op met de reisbegeleiding. 
  • Check voor boeking de Algemene voorwaarden NKC camperreizen - NKC
Samen richting een duurzame campergeneratie.

Elke campertrip genieten we weer van alle fraai- en vrijheid die de natuur ons te bieden heeft. Dat gunnen we de volgende generatie camperaars natuurlijk ook! 

Met het behalen van het Travelife partner certificaat behoort de NKC tot een groeiende groep reisorganisaties in Nederland die duurzaamheid daadwerkelijk heeft omarmd. Want door vandaag milieubewuster te camperen, maken we aan het eind van de rit samen het verschil voor de camperaar van morgen.

De CO2-opvang van deze camperreis.

Tijdens deze groepsreis rijden we vanaf de startcamping tot en met de eindcamping 3.500 kilometer. Op basis van de berekening door de NKC-CO2-calculator betekent dit een uitstoot van 1.117 kg CO2 per camper; met jouw bijdrage worden 11 bomen geplant De voetafdruk van deze kilometers wordt opgevangen door middel van boomaanplanting in het NKC-bos. Een initiatief dat in het kader van natuurherstel en biodiversiteit in samenwerking met Stichting StukjeNatuur is gestart. 

Daarom mee met NKC

Met de NKC beleef je een fantastische reiservaring, waarbij je op een veilige manier nieuwe, uitdagende bestemmingen bezoekt en de geruststelling hebt dat alles tot in de puntjes geregeld is. Je gaat op reis met andere camperbezitters en een deskundige reisbegeleiding, waarbij ook veel ruimte is voor individuele vrijheid. En dat tegen de scherpste prijs in de markt, zonder verrassingen.

Scherpe prijs

Maximale voorpret

Voor en door camperaars

Vrijheid blijheid

Meer begeleiders

Met zorg voor elkaar

De voordelen van NKC-groepsreizen

  • Meer dan 25 jaar ervaring
  • Exclusief voor camperaars
  • Reisinformatie in app
  • Goedkoopste aanbieder
  • Individueel, maar toch samen
  • Inclusief kennismakingsbijeenkomst
  • Begeleiding door 2 (echt)paren
  • Keuze uit meer dan 60 groepsreizen

Klantwaarderingen

8,1

FAQ

Waar vind ik het actuele reisaanbod?

Het reisaanbod van NKC groepsreizen met uitgebreide informatie kun je hier vinden en boeken. Heb je interesse in camperroutes, groepsreizen of maatwerkreizen van de NKC? Bekijk dan ons aanbod op de website of blijf op de hoogte van nieuwe reizen via de nieuwsbrief van NKC Reizen.

Vanaf wanneer kan ik het reisaanbod 2024 boeken?

Al onze groepsreizen staan op de website. Ons aanbod is veelzijdig met ruim 70 reizen naar 50 bestemmingen. Behalve de jaarlijks terugkerende bestemmingen bieden we ook een aantal nieuwe reizen aan. Kijk hier voor het aanbod.

Nog niet geabonneerd op de nieuwsbrief van NKC Reizen? Schrijf je dan in en blijf op de hoogte.

Is het mogelijk om aan een NKC-groepsreis deel te nemen met een huurcamper?

Ja, dit is mogelijk. Indien je graag met een huurcamper een groepsreis maakt, ben je zelf verantwoordelijk voor het regelen van een veilige camper en eventuele verzekeringen. Uiterlijk acht weken voor vertrek moeten de campergegevens (zoals kenteken en afmetingen) bij NKC Reizen bekend zijn.

Hoe boek ik online een NKC-groepsreis?

Het boeken van een groepsreis is een exact klusje waarbij het maken van fouten niet handig is. Voor het online boeken van een NKC-reis is er daarom de handige stap-voor-stap uitleg. Met deze uitleg gaat het zeker goed.

Wat doe je als je op reis de indruk krijgt dat er seksueel misbruik van kinderen plaatsvindt?

Helaas komt overal ter wereld seksueel misbruik van kinderen voor, soms ook in relatie tot toerisme en reizen. Defence for Children - ECPAT zet zich in om een einde te maken aan commerciële seksuele uitbuiting van kinderen in Nederland en daarbuiten.  Wees ook alert en meld misbruik via www.meldkindersekstoerisme.nl

De reis van mijn keuze is volgeboekt. Kan ik op een reservelijst?

Wanneer een reis vol zit, is het mogelijk je aan te melden voor de interesselijst. De interesselijst verplicht je tot niets. Komt er een plek vrij, dan worden alle geïnteresseerden op de lijst per e-mail op de hoogte gesteld. De beschikbare plaats wordt weer online aangeboden en eenieder is vrij deze te boeken via onze website volgens het principe ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’. Wil je graag mee op de betreffende reis, houd dan je e-mail goed in de gaten en wees er snel bij wanneer er een plek vrijkomt.

Aanmelden voor de interesselijst van een specifieke groepsreis is heel eenvoudig:

  • Ga op nkc.nl naar de betreffende reis.
  • Klik op ‘Volgeboekt, Tip mij’ 
  • Vul je e-mailadres, je naam en de titel en het nummer van de reis  

Na het invullen van je e-mailadres ontvang je geen ontvangstbevestiging per e-mail, maar zie je alleen een bevestiging op het scherm.  

  • Zodra er een plek vrijkomt op de reis, ontvangt iedereen die op de lijst staat een e-mailbericht.  
  • Bij vragen kun je contact opnemen met de NKC via ons contactformulier of 033 - 467 70 70. 
Hoe kan ik mijn boeking annuleren?

Stuur een bericht via ons contactformulier met daarin het reisnummer en de reden van annulering. Nadat je boeking is geannuleerd, ontvang je een annuleringsbevestiging en (credit)nota. Deze documenten kun je gebruiken om de annuleringskosten bij je verzekeraar te claimen, mits de reden onder de voorwaarden valt. Bekijk hier de Algemene Voorwaarden van de NKC Camperreizen.

Hoe weet ik dat ik heb geboekt?

Als je de boeking hebt doorlopen, zie je op je scherm de bevestiging van de boeking. Bovendien krijg je binnen enkele minuten een bevestiging via e-mail. Als je deze e-mail niet hebt ontvangen, controleer dan je postvak met ongewenste e-mail of spam. Je boeking is ook terug te vinden via ‘Mijn NKC’. 

Hoe kan ik wijzigingen van gegevens doorgeven?

Wijzigingen van gegevens kunnen tot zes weken voor vertrek zonder wijzigingskosten worden doorgegeven; de daaraan verbonden (soms hoge) kosten van de toeleverancier (zoals bijvoorbeeld een ferry- of luchtvaartmaatschappij) zullen wel worden doorberekend aan de hoofdboeker. Daarnaast zijn aan wijziging van gegevens binnen zes weken voor vertrek wijzigingskosten verbonden van € 25,- per wijziging. Voor wijzigingen kun je contact opnemen via ons contactformulier.

Wat betekent de Travelife Certificering?

De NKC heeft het duurzaamheidscertificaat van Travelife behaald en zijn daarmee officieel Travelife Partner. De NKC voldoet aan meer dan 100 criteria, met betrekking tot het kantoorbeheer van een reisorganisatie, het productaanbod, internationale zakenpartners en klantinformatie. De Travelife-norm dekt de ISO 26000-thema's voor maatschappelijk verantwoord ondernemen, waaronder milieu, biodiversiteit, mensenrechten en arbeidsverhoudingen; en wordt formeel erkend als volledig in overeenstemming met de door de VN ondersteunde Global Sustainable Tourism Criteria. De NKC is onderdeel van een groeiende groep reisorganisaties in Nederland die duurzaamheid hebben omarmd en Travelife Partner-status hebben bereikt.

Wat is een NKC-maatwerkreis?

Een maatwerkreis is een individuele reis naar een intercontinentale bestemming, waarbij alle onderdelen van het reisschema uniek zijn. Jij bepaalt de bestemming, lengte, reisdata en inhoud van deze camperreis. Samen met camperreisexperts stel je aan de hand van je persoonlijke wensen en budget jouw droomreis samen, die zij deels of volledig voor je kunnen regelen. Voor deze maatwerkreizen werkt de NKC samen met DreamTravels, die de reis organiseert en uitvoert. Als NKC-lid krijg je diverse voordelen, afhankelijk van de keuzes die je maakt. Meer informatie over maatwerkreizen lees je hier. Contact opnemen met DreamTravels kan via e-mail [email protected] of via 020- 4280555.

Wat is een NKC-camperroute?

Met de camperroutes van de NKC kun je individueel en in je eigen tempo een camperreis maken. Naast een overzichtskaart van de route, een routebeschrijving en dagtrajecten met campings en/of camperplaatsen, tref je er allerlei tips en bezienswaardigheden voor onderweg aan. De camperroutes zijn gebaseerd op de groepsreizen van de NKC. Er zijn ruim veertig camperroutes in verschillende landen waaruit je kunt kiezen. Bekijk dit inkijkexemplaar of ga hier naar een overzicht van alle camperroutes. Camperroutes zijn op dit moment alleen verkrijgbaar via de website, in de toekomst zal dit veranderen en kun je een camperroute aanschaffen via Campercontact.

De routes, aangeduid met NIEUW zijn te volgen in de app Trip Plans.
Zie je deze aanduiding niet dan ontvang je bij aankoop de route in een pdf-bestand (voor het laatst gecontroleerd in 2019). Achter de schermen wordt hard gewerkt aan de update van deze routes.

Kijk voor een voorvertoning van de app Trip Plans ook even in je App Store of de Google Playstore.

Wanneer ontvang ik het online reisboek?

Ongeveer twee weken voor de kennismakingsbijeenkomst ontvangt u het online reisboek van NKC-camperreizen. Het kan voorkomen dat e-mailproviders ons e-mailadres blokkeren en de e-mail in de spam-/ongewenste e-mail inbox terechtkomt. Als u niets heeft ontvangen, kijk dan eerst in de spamfolder.

Mocht de e-mail daar ook niet zijn binnengekomen, stuur dan een e-mail naar [email protected], en wij zullen als reactie de uitnodiging toesturen. Op deze manier zorgen we ervoor dat de e-mail niet als spam wordt gemarkeerd in uw mailbox.

Hoe krijg ik toegang tot het online reisboek zonder bereik?

Zet het reisboek/de camperroute in de app in de offline modus door het schuifje 'make available offline' om te zetten. Hierdoor wordt automatisch het dataverkeer tussen de app en het internet gestopt, en de informatie wordt gedownload. Test voor vertrek of de route toegankelijk is zonder bereik, haal het apparaat van internet en wifi. Als de informatie niet is opgeslagen, download deze dan opnieuw, maar deze keer voor 10-15 minuten.

Ik ben mijn Tripplans wachtwoord vergeten, wat nu?

Als je je wachtwoord bent vergeten voor je Tripplans-account, kun je een nieuw wachtwoord aanvragen via 'forgot your password?'. Je ontvangt dan een e-mail van Travefy Account met een link om het wachtwoord te resetten. Controleer ook je spam- of ongewenste e-mail inbox, omdat de mail daar mogelijk is binnengekomen.