Griekenland

Griekenland over zee

griekenland-koroni-haven-2019-050
griekenland-nafplio-nafplio-2015-018
griekenland-over-zee-tolo-peloponnessos-zee-strand-bergen-tolo-peloponnesos-zee-strand-bergen

Neem een duik in de rijkgevulde schatkist van de klassieke oudheid én geniet van een zon-, zee- en strandvakantie.

euro

2.425 p.p.

calendar_month

21 aug 2024 - 28 sep 2024

route

2750 kilometer

people

20 campers

Over de reis

Introductie

Deze reis naar de bakermat van de westerse beschaving begint in het Italiaanse San Marino. Daar verzamelen we om de volgende dag naar Ancona te rijden voor de ferry-oversteek naar Igoumenitsa. (Belangrijk, reis 019 met startdatum 2 Mei wijkt hierin af en maakt gebruik van de overtocht Bari-Igoumenitsa v.v.) Aan boord verblijven we in een hut of op basis van camping on deck (op basis van beschikbaarheid). Griekenland is een fantastische en zonnige bestemming voor camperaars en heeft alle ingrediënten in huis voor een onvergetelijke vakantie: indrukwekkende opgravingen, prachtige musea, mooie stranden, verleidelijke baaien, machtige bergen, adembenemende uitzichten, pittoreske dorpjes en natuurlijk de rijke geschiedenis. Zo bezoeken we onder meer de archeologische schatkist van Delphi en het wereldberoemde Olympia, de plek waar de Olympische Spelen zijn geboren. Na deze bijzondere tocht reizen we ook terug over zee naar Ancona, waar onze reis eindigt.

griekenland-nafplio-nafplio-2015-018
griekenland-koroni-haven-2019-050
griekenland-over-zee-tolo-peloponnessos-zee-strand-bergen-tolo-peloponnesos-zee-strand-bergen

Hoogtepunten & unieke kenmerken

 • Bezoek Acropolis in Athene
 • Delphi, opgraving en museum en Griekse avond
 • Bewonder de indrukwekkende Meteora Kloosters
 • Busexcursie Mycene en Nafplio
 • Olympia, waar de Olympische spelen begonnen
 • Boottocht vanaf Vassiliki
019_084_griekenland_over_zee-1

Reisschema

Dag 1-8 Riccione, Nea Moudania, Thessaloniki

Rijdagen: dag 2, 3, 6

Vakantiegevoel

We verzamelen in Riccione, en stappen een dag later in Ancona aan boord van de ferry naar het Griekse Igoumenitsa. Tijdens de oversteek over de Adriatische Zee verblijf je in een comfortabele hut of op basis van ‘Camping on board’ en heb je het vakantiegevoel direct te pakken. Na het ontschepen rijden we naar onze eerste bestemming op het Griekse vasteland: Kastraki. Dit traditionele dorpje ligt oogverblindend mooi aan de voet van de ‘zwevende’ rotskloosters van Meteora. Tijdens de excursie naar dit bijzondere werelderfgoed annex filmdecor kijk je geheid je ogen uit. De noordoostelijke kustplaats Nea Moudania is onze eerste strandbestemming, vanwaar we ook miljoenenstad Thessaloniki bezoeken.

strand griekenland

Dag 9-15 Kato Gatzea, Delphi

Rijdagen: dag 9, 10, 13

Archeologische schatkist

In Vergina gaat de rijkgevulde archeologische schatkist van Griekenland open en zien we de graftombes van het antieke Aigai, de eerste hoofdstad van het Macedonische koninkrijk. Via de ruïnes van Dion verlaten we het noorden en zetten we koers naar kustplaats Kato Gatzea. Hier genieten we van de authentiek Griekse sfeer en ontdekken we in alle rust schiereiland Pilion. Op weg naar Delphi doorkruisen we prachtige berglandschappen en betreden we langzaam maar zeker bekendere paden. Wat heet: Delphi geldt als een toeristische topattractie en is dankzij het befaamde orakel en de spectaculaire ligging aan de voet van de berg Parnassos een absoluut hoogtepunt van de reis.

Delphi opgraving

Dag 16-24 Athene, Korinthe, Tolo

Rijdagen: dag 16, 19, 22

Athene en de Peloponnesos

Op reis door Griekenland mag Athene uiteraard niet ontbreken. Voor het aanschouwen van de wisseling van de wacht bij het parlementsgebouw kiezen we bewust de zondag, dat dan vanwege groot ceremonieel vertoon het meest spectaculair is. Ook beklimmen we deze dagen de 156 meter hoge Akropolis en zien we de beroemde overblijfselen uit de Griekse oudheid, zoals het Parthenon. Onderweg naar het schiereiland Peloponnesos steken we het supersmalle Kanaal van Korinthe over, waar we ons later met een boot zullen doorwurmen. Het bezoek aan ruïnestad Oud Korinthe is eveneens een gedenkwaardige excursie. Vervolgens rijden we via het imposante Theater van Epidaurus naar badplaats Tolo, vanwaar we uitstapjes maken naar het historische Mycene en Nauplion.

Athene acropolis

Dag 25-31 Gythion, Koroni, Olympia

Rijdagen: dag 25, 27, 29

Gythion, Koroni, Olympia

Na een schitterende route langs de kust en de ruige bergen strijken we neer in het gezellige havenstadje Githion. Lekker luieren in de zon, zwemmen in zee en eten op een terrasje aan het water: even helemaal ‘niks’. Ook in het oud-Venetiaanse vestingstadje Koroni, fraai gelegen aan de baai van Messinia, genieten we volop van de Griekse geneugten. Geheel ontspannen volgen we de kronkelige berg- en kustwegen die ons naar de volgende historische bestemming leiden: Olympia. In de geboorteplaats van de Olympische Spelen nemen we ruim de tijd om de opgravingen en het museum te bekijken en krijgen we een goed beeld van hoe het eraan toeging in het oude Olympia.

Gytheon haven

Dag 32-36 Vasiliki, Ancona

Rijdagen: dag 32, 35, 36

Vasiliki

We verlaten de Peleponessos en doen dat via de aardbevingsbestendige brug van Patras, een technisch meesterwerk van kolossale omvang. Het vasteland ruilen we echter al snel in voor een eiland in de Ionische Zee. We rijden met onze campers naar Vassiliki, een gezellige badplaats in het zuiden van Lefkas. In deze opkomende vakantiebestemming is het heerlijk flaneren op de boulevard en draait het om zon, zee en strand. Ook staat er een boottocht op het programma. Na ons einddiner in Pargas, schepen we in Igoumenitsa weer in en reizen we over zee naar Ancona.

Vassiliki

Date en prijzen

Vertrekdata 2024
Startdatum 21-08-2024
Einddatum 28-09-2024
Beschikbaarheid Voldoende
Camper +1 persoon € 3.595 p.p.
Camper + 2 personen € 2.425 p.p.
east
23217
Startdatum 02-05-2024
Einddatum 08-06-2024
Beschikbaarheid Volgeboekt
Camper + 1 persoon € 3.225 p.p.
Camper + 2 personen € 2.335 p.p.
breastfeeding
Bekijk reis

Inbegrepen

 • Ferry-overtocht Ancona – Igoumenitsa en Igoumenitsa – Ancona, o.b.v. camping on board (onder voorbehoud) voor reisnummers 084 en 182.
 • Ferry-overtocht Bari-Igoumenisa en Igoumenitsa – Bari o.b.v. camping on board (onder voorbehoud) voor reisnummer 019
 • 37 x overnachting
 • 11 x excursie
 • 2 x lunch (incl. 1 drankje)
 • 4 x diner (incl. 2 drankjes)
 • 1 x diner (incl. 2 drankjes) met entertainment
 • 1 x koffie
 • Kennismakingsbijeenkomst met diner en overnachting
 • Wegenkaart van het reisgebied
 • Reisinformatie in app TripPlans
 • Geprint exemplaar reisboek of korting bij keuze alleen digitale reisinformatie
 • Bijdrage t.b.v. aanplant 8 bomen (877 kg CO2 compensatie) Stichting StukjeNatuur

Toeslagen

 • Voor niet-leden geldt een toeslag van € 50,- per boeking.

Details

Reisinformatie
Reisnummer

‍2024-182

Max. groepsgrootte

20 campers

Startpunt

Riccione, Italië

Eindpunt

Ancona, Italië

Lengte reis

2750 kilometer

Aantal rijdagen

15 rijdagen

Maximale camperlengte (incl. fietsenrek)

8 meter

Kennismakingsbijeenkomst
Datum

4 en 5 juli 2024

Locatie

Camping Expo Madrid te Dalfsen

Reisbegeleiders
joop-en-atsje-van-der-wijngaard

Joop en Atsje

Assistent reisbegeleiders
arie-en-cockie-de-zeeuw

Arie en Cokkie

Praktische informatie

 • Deze reis is niet geschikt voor campers langer dan 8 meter (incl. fietsenrek) i.v.m. beperkte ruimte op de campings.
 • Huisdieren zijn toegestaan op deze reis, behalve tijdens excursies en gezamenlijke maaltijden,  activiteiten en briefings. De honden zijn altijd aangelijnd.
 • In verband met de lange duur van excursies en de hoge temperatuur wordt het afgeraden huisdieren mee te nemen.
 • Huisdieren verblijven niet verplicht in een kennel. Ze verblijven in de eigen camper bij camping on board.
 • Let op: de tarieven van de ferry, het type accommodatie aan boord en de vertrek- en aankomsthaven zijn onder voorbehoud! Hierbij zijn wij afhankelijk van de ferrymaatschappij. Dit kan van invloed zijn op het reisschema en de reissom.
 • Het actieve karakter van deze reis vraagt om een goede lichamelijke conditie. Deelnemers moeten goed ter been zijn en zonder moeite lange wandelingen kunnen maken op oneffen ondergrond.
 • Deze reis heeft dagtrajecten van gemiddeld 150 kilometer (max. 340 kilometer) via smalle, kronkelende wegen waarop je met beperkte snelheid kunt rijden. Ervaring met rijden in de bergen is gewenst.
 • Sommige campings zijn eenvoudig, maar alle basisvoorzieningen inclusief elektra zijn aanwezig.
 • Op dit moment is de reis nog in ontwikkeling. Mogelijk worden er nog een aantal wijzigingen aangebracht, die afwijken van het programma zoals is weergegeven.
 • Het tolgeld tijdens de reis is niet inbegrepen in de reissom.
 • Check voor boeking de Algemene Voorwaarden NKC Camperreizen.

Samen richting een duurzame campergeneratie.

Elke campertrip genieten we weer van alle fraai- en vrijheid die de natuur ons te bieden heeft. Dat gunnen we de volgende generatie camperaars natuurlijk ook! Met het behalen van het Travelife partner certificaat behoort de NKC tot een groeiende groep reisorganisaties in Nederland die duurzaamheid daadwerkelijk heeft omarmd. Want door vandaag milieubewuster te camperen, maken we aan het eind van de rit samen het verschil voor de camperaar van morgen.

 

Ervaringen

Zeer de moeite waard: leuke en interessante excursies en prachtige fietstochten! Een mooi en goed georganiseerd evenement dat ik iedereen kan aanraden.

We gebruiken de app Campercontact elke keer dat we met de camper weggaan. Ook maken we gebruik van de korting op de overtochten en vignetten. Al 16 jaar lid en nog steeds erg tevreden!

A. van den Broek
Functie

We gebruiken de app Campercontact elke keer dat we met de camper weggaan. Ook maken we gebruik van de korting op de overtochten en vignetten. Al 16 jaar lid en nog steeds erg tevreden!

A. van den Broek
Functie

We gebruiken de app Campercontact elke keer dat we met de camper weggaan. Ook maken we gebruik van de korting op de overtochten en vignetten. Al 16 jaar lid en nog steeds erg tevreden!

A. van den Broek
Functie

Daarom mee met NKC

Beleef het ultieme camperavontuur met de NKC, de grootste camperclub van Europa. Met de NKC kom je op de mooiste plekken en ervaar het gemak en de gezelligheid van samen reizen met onze ervaren reisbegeleiders.

 • Reizen voor en door camperliefhebbers;
 • méér dan 25 jaar ervaring in camperreizen;
 • hoge beoordeling door deelnemers.

Voordelen van NKC groepreizen

8.1
van onze klanten
done
Meer dan 25 jaar ervaring
done
Exclusief voor camperaars
done
Reisinformatie in app
done
Individueel, maar toch samen
done
Inclusief kennismakingsbijeenkomst
done
Begeleiding door 2 (echt)paren
done
Keuze uit meer dan 60 groepsreizen

Bekijk ook andere groepsreizen