Kastelen, steden en de Highlands

Kastelen, steden en de Highlands
  • Lengte: 2.400 km
  • Beschreven route: 28 dagen
  • Ontwikkeld door NKC-reisbegeleiders
  • Lengte: 2.400 km
  • Beschreven route: 28 dagen
  • Ontwikkeld door NKC-reisbegeleiders

Camperroute Schotland

Schotland is met zijn ontzagwekkende ruige en afwisselende landschap, dé reis voor de ware natuurliefhebber. Maar ook de cultuurliefhebbers komen aan hun trekken, want het land telt talloze indrukwekkende kastelen en ruïnes.

En de swingende de hoofdstad Edinburgh met het imposante kasteel, de vermaarde botanische tuinen en de vele gezellige straatjes en restaurantjes. De stad staat in schril contrast met de uitgestrekte Highlands, waar je misschien wel een glimp kunt opvangen van Nessie in het Loch Ness.

In elk geval kun je genieten van de Orkney-eilanden, het noordelijkste puntje John o'Groats en Schotlands hoogste berg Ben Nevis. En vergeet niet elke dag een gezellige pub te bezoeken, waar de beroemde Schotse whiskey's worden geschonken.

Let op: de beschreven overtocht is gewijzigd.

 


Dit artikel betreft een PDF-bestand welke je ontvangt enkele minuten na de bestelling, als bijlage in de bevestigingsmail.

Let op: heb je een smartphone of tablet, koop dan de NKC Camperroute in de app 'Campercontact' (in plaats van de webwinkel). Je krijgt dan:

  • Het PDF-bestand van de camperroute.
  • Toegang tot de route in de app. Je kunt hierdoor tevens gebruik maken van alle functionaliteiten in de app, zoals een overzicht van alternatieve campings/camperplaatsen langs de route.

De camperroutes zijn gebaseerd op de groepsreizen van de NKC. Elke route is zorgvuldig samengesteld door de reisbegeleiders van de NKC Campergroepsreizen. Voor én door camperaars dus.

Suggestie reisprogramma

1 > IJmuiden (Nederland) 2 > Newcastle > Edinburgh (Schotland)    3-5 Edinburgh 
6 > Breamar 

7 Breamar 8 > Aberlour
9 > Inverness 10-11 Inverness 12 > John o’Groats
13 John o’Groats 14 > Durness   15 > Ullapool
16 Ullapool 17 > Gairloch  18 > Uig
19 Uig 20 > Fort William 21-22 Fort William
23 > Balloch 24 Balloch 25 > Lockerbie
26 Lockerbieer 27 > Newcastle (Engeland) 28 > IJmuiden (Nederland)

Zelfstandig én geïnspireerd op pad

Dus wel de zekerheid van een door de NKC samengestelde reis, maar deze volledig op je eigen tempo afleggen? Dan is deze camperroute perfect voor jou!