C1-theorie

Het C1-rijbewijs is er voor camperaars met een zware camper (>3.500 kg). Zou jij het C1-rijbewijs willen halen en zie je op tegen de theorie? De NKC helpt je graag.

De NKC biedt een online C1-leeromgeving (ter waarde van € 49,95) aan, waarbij je de theorie uitgebreid kan leren en examens kan oefenen.

Voor NKC-leden is deze online leeromgeving gedurende 4 maanden geheel GRATIS te gebruiken! Daarmee ben je optimaal voorbereid voor het theorie examen, praktijklessen en praktijkexamen.

Log eerst in met je NKC-account, dan wordt onderaan de pagina duidelijk wat je moet doen om gebruik te maken van de C1-online leeromgeving.
Nieuwe leden kunnen pas 7 dagen na hun aanvraag van het lidmaatschap gebruikmaken van de C1-leeromgeving. Wil je sneller toegang? Neem dan contact op met service & contact.

Ledenvoordeel is exclusief voor NKC-leden. De informatie over hoe je korting of ander voordeel kunt verkrijgen, is alleen zichtbaar wanneer je bent ingelogd als NKC-lid.


CBR past theorie-examen C en C1 aan

Met ingang van 1 juli 2022 is het theorie-examen voor het rijbewijs C1 (lichte vrachtauto en camper) aangepast. 

Het halen van het rijbewijs C1 is hiermee voor de camperaar eenvoudiger: minder administratie en minder technische kennis. Het vernieuwde examen bestaat uit 1 examen RVM1. De oude opzet bestond uit twee theorie-examens (RV1 en R2C). 

Voor het nieuwe examen biedt de NKC vanaf 1 juli 2022 een volledig nieuwe opleiding op basis van e-learning aan met de daarbij behoren oefenexamens. Deze oefenexamens zijn adaptief, dat wil zeggen dat het systeem de examens aanpast aan jouw kennis. Je maakt een examen dat bestaat uit vragen uit verschillende categorieën (bv. voorrang en voor laten gaan, parkeren en stilstaan, plaats op de weg enz.). Het systeem kijkt op welk onderdeel je minder scoort en geeft bij een volgend oefenexamen extra vragen over deze categorie. Zo word je klaargestoomd voor het examen bij het CBR.

Wanneer je nu al het examen RV1 hebt behaald dan kan je tot 1 september 2022 nog het R2C examen doen.

Meer informatie over het C1-rijbewijs en de huidige overgangsregeling is te vinden op de site van het CBR.