De reisinformatie van je NKC Groepsreis en NKC Camperroute

Leuk dat je met de NKC mee op reis gaat! Een handig hulpmiddel is de online reisinformatie in de app Trip Plans. Naast diverse algemene informatie, heb je een helder overzicht van het reisschema van dag tot dag, activiteiten, bezienswaardigheden, tips en routes. 

Reisinformatie online

De online reisinformatie van de groepsreis of camperroute is een ideale manier om altijd alle informatie over jouw reis bij de hand te hebben. Naast diverse algemene informatie over de route, heb je een helder overzicht van het programma en het reisschema van dag tot dag, met de daginformatie, activiteiten, bezienswaardigheden, tips en routes.

 

Reisboek papier

 

 

 

Afhankelijk van je keuze ontvang je op de kennismakingsbijeenkomst van de NKC Groepsreis een gedrukt exemplaar van het reisboek. Hierin vind je het van dag-tot-dagprogramma, routekaartjes, informatie over de campings en bezienswaardigheden en aanvullende informatie. 

Instructievideo's

Wil je meer weten over hoe je gebruik kunt maken van het online reisboek of de online camperroute, bekijk dan deze instructievideo's.

Het vinden van reisinformatie

Ontdek hoe je het online reisboek/camperroute kunt bekijken en welke informatie er in te vinden is.

Trip Plans op je telefoon

Door de app Trip Plans op je telefoon te installeren, heb je de camperroute/reisboek altijd op zak.

Reisinformatie offline raadplegen

Geen bereik van wifi of ander netwerk? Geen probleem als je het reisboek /camperroute vooraf downloadt.

Bekijken via een webbrowser

Via een webbrowser bekijk je het online reisboek/camperroute op een tablet, laptop of pc.

Uitleg iconen

In het NKC-reisboek/camperroute gebruiken we iconen, zodat je snel ziet om welk type informatie het gaat.

Navigeren

Ontdek de mogelijkheden om met informatie uit het online reisboek/camperroute te navigeren.

Navigeren met coördinaten

Ons advies: volg de routes met coördinaten in je  navigatiesysteem.

Meer informatie over navigeren

Meer uitleg en diverse handige links vind je onder Information & Documents.

Veelgestelde vragen

Hoeveel geheugen is nodig voor Trip Plans?

Het installeren van de app Trip Plans neemt ongeveer 50MB geheugen in beslag. Je kunt er vervolgens voor kiezen om het reisboek of camperroute te downloaden, zodat je het offline ook kunt raadplegen. Dit neemt ongeveer 20 tot 30MB in beslag, afhankelijk van de lengte van de route.

Ik ontvang geen e-mail op mijn telefoon. Hoe krijg ik dan toegang tot het reisboek in de app Trip Plans?

Bijna alle e-mailproviders bieden de mogelijkheid om via een webbrowser toegang te krijgen tot je e-mail inbox, zoals je dat vroeger bijvoorbeeld deed in een internetcafé. Dit noemt men ook wel webmail. Je hoeft je e-mail dus niet per sé op je telefoon geïnstalleerd te hebben. Ga naar de website van jouw provider en log daar in met je e-mailadres en wachtwoord.

Kan ik Trip Plans ook gebruiken op een tablet?

Ja, de app Trip Plans kan ook op een Androidtablet of iPad gebruikt worden.

Wat als ik onderweg geen wifi of 4/5G bereik heb?

Het reisboek/camperroute in de app kun je in de offline modus zetten, waardoor automatisch data verkeer tussen de app en het internet wordt gestopt. Jammer genoeg zijn niet alle foto’s zichtbaar. Als je smartphone verbinding heeft met internet bijvoorbeeld met wifi kun je op de foto’s tikken van de betreffende reis- of verblijfsdag. De foto’s zijn daarna, zonder verbinding met internet, toch zichtbaar.

Met een navigatiesysteem (inclusief de juiste kaart van het land) kun je zonder 4/5G netwerk navigeren. Ons advies is dan ook om te investeren in een goed navigatiesysteem voor je camper. Zo weet je zeker dat je routes rijdt die geschikt zijn voor jouw camper en ben je niet afhankelijk van het bereik een netwerk.

Is iedere Google Maps route geschikt voor campers?

Alle dagroutes op de reisdagen zijn ontwikkeld door de reisbegeleiding en daarmee geschikt voor campers tot 3500 kg. De link naar deze Google Maps-route tref je aan onder het kaartje van de dagroute.

Er staan ook bezienswaardigheden (POI's) vermeld, waar je met Google Maps naartoe kunt navigeren vanaf de plek waar je start. De route naar de bezienswaardigheid wordt dan automatisch door Google Maps gegenereerd. Let op! Bij deze routes wordt uitgegaan van een auto als vervoersmiddel.

Op welke manieren kan ik een route volgen?

Je kunt een route op drie manieren volgen:

  • Coördinaten of adressen invoeren in je eigen navigatiesysteem - de beste manier om jouw ideale route te bepalen en altijd een route te rijden die geschikt is voor een camper
  • Google Maps via telefoon of een tablet met GPS - dit adviseren we je alleen te doen als je alleen de dagroute zonder bezoek aan bezienswaardigheden wilt volgen
  • Wegenkaart, adressen en uitvergrote routekaarten

Op de reisdagen tref je onderaan routeinformatie aan, te herkennen aan het roze icoon met de pijlen. Hier vind je alle benodigde informatie om de dagroute te volgen.