Nieuwe camperplaats bij Historische Groententuin

In Beesel, tegen de grens met Duitsland in Limburg, is onlangs camperplaats Beesel aan de Maas van start gegaan. De camperplaats ligt op een kilometer afstand van een natuurgebied, waar bezoekers wilde zwijnen en bevers kunnen spotten.

Bovendien is het een officieel stiltegebied, wat inhoudt dat alleen de natuur er te horen is en volgens eigenaar Jac Nijskens is het zelfs een van de stilste plekjes van Nederland. Er zijn schitterende fiets- en wandeltochten langs de Maas te maken.

De plekken voor campers zijn aangelegd op het erf van Landhoeve Rijkel, waar ook de Historische Groentenhof is gevestigd. Dat is een groententuin met ongeveer vierhonderd vergeten en bijzondere groenten, zoals buggenummer muuskes, brave hendrik of huttentut. Op aanvraag kunnen camperaars er een rondleiding krijgen – waarbij ze te weten komen waarom de kerk mannen vroeger verbood om artisjokken te eten – en ze kunnen er ook groenten kopen.

Op het terrein staan ook drie rustig gelegen vakantiehuisjes. Het idee om ook een camperplaats te beginnen ontstond in de camper. “Anderhalf jaar geleden hebben we een camper aangeschaft en sindsdien zijn we op diverse camperplaatsen geweest. Op een dag zei mijn vrouw: dat kunnen wij beter. Toen zijn we plannen gaan maken.” Nadeel: zelf hebben de twee nu minder gelegenheid om met de camper op stap te gaan. “Daar moeten we nog wel iets op verzinnen.”

De sitecode van Camperplaats Beesel aan de Maas op Campercontact.com is 107992.