Recordpoging vredesteken met Weinsberg-campers

Op het autostrand van Rømø in Denemarken vindt op dinsdag 11 juli een recordpoging plaats om met zoveel mogelijk Weinsberg-campers een vredesteken te vormen.

C80D9E70 F2FC 46C5 8370 7FA26054EF3E.Thumb.Jpeg.0D539948b3a9d293824407bb7656f644

Het gaat om campers van het type Weinsberg CaraCompact edition Pepper MF en MEG. Doel is een vermelding in het Guinness Book of Records. Het initiatief komt de Duitser Tom Steitz uit Lübeck, die vorig jaar na een Weinsberg-treffen in Friedrichstadt besloot nog een paar dagen op het autostrand van Rømø door te brengen. Twaalf andere camperaars vonden dat een goed idee en zo reden ze in konvooi naar Denemarken, waar ze met hun campers op het strand een soort burcht vormden. Dat was zo leuk, dat ze besloten mega in de herhaling te gaan en wel op 11 juli 2023. Doel is minimaal 125 campers te verzamelen en deze op te stellen in e vorm van een vredesteken. “Zodat de wereld ziet dat wij camperaars niet alleen denken aan vakantie en vrije tijd, maar ook aan vrede en aan de mensen die in oorlogsgebieden leven”, schrijft Steitz op Messenger.

Inmiddels zijn er 137 aanmeldingen, dus als iedereen komt, is het record al gevestigd.
De camperplaats Marsk Camp bij Skærbæk nabij Rømø, met 126 plaatsen, is in de week van 9 tot 15 juli gereserveerd. Los van het overnachtingstarief vraag de organisatie een bedrag van 25 à 30 euro voor de kosten van het registreren van het record. “Als de poging slaagt, krijgen deelnemers een certificaat als bewijs”, zegt Jack van Delft, die zich in Nederland inzet voor het evenement.

Aanmelden, onder vermelding van naam, adres, mailadres, aantal personen en aantal nachten, kan via Messenger: Tom Steitz of in Nederland Jack van Delft. Informatie: de Facebookgroep Peppertreffen im hohen Norden.