NKC maakt genomineerden Kampeerauto van het jaar 2023 bekend

De NKC heeft de genomineerden van de verkiezing van de Kampeerauto van het jaar 2023 bekendgemaakt. Camperliefhebbers kunnen tot en met 31 oktober 2022 stemmen op hun favoriete camperbusje, buscamper, halfintegraal- en integraalcamper. De winnaars worden op 25 januari 2023 bekendgemaakt.

Leadbeeld KA8

 

Jaarlijks presenteren camperfabrikanten hun verbeterde campermodellen. Uit het aanbod voor 2023 heeft de vakjury de genomineerden voor de titel Kampeerauto van het jaar in vier categorieën bepaald. Hierbij is gekeken naar prijs-kwaliteitverhouding en de mate van innovaties. De vakjury werd dit jaar gevormd door de camperjournalisten Steven Durnez van het Belgische magazine Campertijd, Jos Mark, hoofdredacteur van de website Campingtrend en hoofdredacteur Mieke Scharloo, namens de redactie van Kampeerauto.

De genomineerden per categorie zijn:

Camperbusje
- Karman-Mobil Duncan 545
- Tonke EQV
- Pössl E-Vanster

Buscamper
- Affinity Duo
- Laika Ecovip
- LMC Innovan

Halfintegraalcamper
- Bürstner Lyseo Gallery TD 689 G
- Hymer Venture S
- Knaus Tourer Van 500 MQ

Integraalcamper
- Adria Supersonic 780 SL
- Frankia Neo-i

Beschrijvingen, jurybeoordelingen, specificatie en foto's van de genomineerde campermodellen zijn te vinden op de themapagina van de Kampeerauto van het jaar-verkiezing 2023.

Nieuwe categorie
In deze zestiende editie van de verkiezing, is het de eerste keer dat camperbusjes een eigen categorie hebben. Eerder moesten deze het opnemen tegen de wat grotere en dus luxere buscampers. Reden voor de introductie van dit nieuwe segment is dat er op het gebied van deze compacte kampeerbussen veel beweging in de markt is. Er zijn tal van modellen bij gekomen, waaronder enkele elektrische.

Woord aan het publiek
Nu is het woord aan het publiek. Het zijn immers de gebruikers die jarenlang met de campers op pad gaan en zo de voor- en de nadelen van technische snufjes en bijzondere indelingen het best op waarde kunnen schatten. Welke campers de titel van 2023 mogen dragen, wordt bekendgemaakt op 25 januari, de eerste dag van de beurs de Caravana in Leeuwarden. Stemmen kan tot en met 31 oktober op de verkiezingspagina.