Compacte Frankia Yucon op Renault Trafic in drie indelingen

De Frankia Yucon staat niet langer alleen op de Mercedes Sprinter en de Fiat Ducato, maar binnenkort ook op de Renault Trafic. De Yucon 51 FB, Yucon 51 SB en Yucon 55 SB zijn compacte campers, die alle drie onder de 5,5 meter blijven.

De nieuwe modellen op de Renault Trafic zijn volgens Frankia echte allrounders, die dankzij hun beperkte lengte ook geschikt zijn als auto voor dagelijks gebruik. De Yucon 51 SB is 5,08 lang. De driezitsbank is verschuifbaar en zelfs te verwijderen, waardoor meer laadruimte ontstaat. Ook is de bank om te bouwen tot een bed van 1,86 meter lang en 1,24 meter breed. De Yucon 51 FB net zo lang, maar in deze indeling is de bank niet uitneembaar. Hierdoor biedt de ruimte onder de bank veel opbergmogelijkheden.

Microliner

De Frankia Yucon 55 SB is met 5,48 meter de langste van het stel. Deze zogenoemde microliner biedt daardoor meer bewegingsvrijheid en laadmogelijkheden. Deze Yucon heeft maar liefst twee meter aan laadruimte wanneer de driezitsbank is verwijderd. Dit betekent dat er ook fietsen of surfplanken in de bus passen.

Hefdak

De drie nieuwelingen hebben allemaal een hefdak met twee slaapplaatsen. De keuken heeft kasten, lades, een 49 liter-koelbox, een tweepitsgasstel en een spoelbak met kraan. Achterin is nog een uittrekbare douche geïnstalleerd, waardoor het mogelijk is om buiten de camper even af te spoelen. Wat de Frankia op de Renault Trafic gaat kosten, is nog niet bekend.