Kampeerbus met slaaphefdak: Nissan Seaside by Dethleffs

Nissan zet deze zomer een eigen kampeerbus met slaaphefdak in de Duitse showroom. Gebouwd op de Nissan Primastar, die door Dethleffs werd omgebouwd tot een camper. De zogenoemde Nissan Seaside by Dethleffs heeft vier slaapplaatsen en maximaal zes zitplaatsen.

Nissan Primastar Seaside By Dethleffs 25


Binnen staan twee stoelen op een rail, die samen met de draaibare cabinestoelen het zitgedeelte vormen. De tafel met inklapbare poten heeft een plekje gekregen in het keukenblok en is makkelijk tevoorschijn te halen. Hij is zowel binnen als buiten te gebruiken. Optioneel zijn er ook nog twee stoelen op de rail te plaatsen. Het modulaire railsysteem maakt het ook mogelijk om de stoelen helemaal naar voren te schuiven, zodat achterin een zee aan laadruimte ontstaat.

Na een snelle ombouw kunnen beneden twee personen slapen, in een bed van 200 bij 125 centimeter, met een koudschuimmatras. In het pop-up-dak is een bed met lattenbodem van 189 bij 125 centimeter te vinden. Het hefdak kan aan de voorkant helemaal open, waarmee een weids uitzicht ontstaat.

Ruim keukenblok
Het keukenblok is ruim opgezet en voorzien van een rvs-spoelbak en twee gaspitten met glasafdekking, diverse lades en een koelbox van 36 liter. Naast de keuken staat een kledingkast met daarin ook ruimte voor de gasfles en de verswatertank van 29 liter. Een standkachel zorgt voor de verwarming van de kampeerbus.

De Nissan Seaside by Dethleffs heeft standaard een 2.0 liter twin-turbo-dieselmotor van 150 pk, op te waarderen tot 170 pk. De zesversnellingsbak is naar keuze handgeschakeld of automatisch. De Primastar is uitgerust met diverse assistsystemen, een achteruitrijcamera en navigatiesysteem met touchscreen. Het is nog niet bekend of deze Nissan-kampeerbus ook in Nederland in de showroom van de Nissan-dealer komt te staan.