Camperplaats Leeuwarden verbouwd

Na een zes maanden durende verbouwing is camperplaats Leeuwarden weer open. Er is nu plaats voor achttien in plaats van twaalf campers, de plekken zijn ruimer en er is meer groen aangelegd.

De voornaamste reden voor de verbouwing van de camperplaats bij een jachthaven was de behoefte aan meer plekken aan het water. Een ander belangrijk doel was het groener maken van de camperlocatie. De verbouwing startte op 1 september 2020. Er is nu meer beplanting rondom de camperplaatsen gerealiseerd en de plekken aan het water zijn voorzien van gras. Vanwege de huidige weersomstandigheden worden de groenvoorzieningen deze maand verder afgerond.

Faciliteiten ook uitgebreid

Eigenaar Margreet Dröge: “De eerste weken van de coronaperiode liepen onze bezoekersaantallen nog achter, maar afgelopen zomer hadden we al weer een stijging van 30 procent bezoekers ten opzichte van het jaar daarvoor.”

De camperplaats die bij een jachthaven ligt breidde ook de faciliteiten voor camperaars uit. Naast kamperen is het nu ook mogelijk om een boot of een scooter te huren. Verder zijn er vaste ligplaatsen en vrije ligplaatsen te huur. Hiermee wordt ingespeeld op de wens van gasten die graag achter de camper hun eigen boot meenemen om Friesland te ontdekken.