Winnebago Boldt: Amerikaanse buscamper op Sprinter

Duitse degelijkheid gecombineerd met een robuust Amerikaans uiterlijk. Dat is de Winnebago Boldt, met de Mercedes Sprinter als basis. De naam van de buscamper is een verwijzing naar de Duitse natuurkundige en ontdekkingsreiziger Alexander von Humboldt en dat is niet voor niets. De Boldt is namelijk bedoeld om onbekend te terrein mee te ontdekken.

Winnebago Boldt: Amerikaanse buscamper op Sprinter

Dat kan in alle seizoenen en bij zowel hoge als lage temperaturen. In Europa is dat al bijna vanzelfsprekend, maar in Amerika zijn lang niet alle kampeermiddelen hiervoor geschikt. Het airconditioningsysteem zorgt dat het ook in de zomer goed toeven is in de Winnebago Boldt. En dankzij de verwarming, warmwaterketel en goed geïsoleerde watertanks, wanden, plafond en vloer, kun je er ook in de winter prima mee op pad.

Autark

De Winnebago Boldt is autark, ofwel zelfvoorzienend. Dankzij het nieuwe energiesysteem Pure 3 – dat onder meer bestaat uit zonnepanelen en een lithiumaccu – houdt de camper het geruime tijd uit zonder aansluiting op netspanning of een generator. Koken, televisie en een lampje aandoen kan dus vrijwel altijd en overal.

Twee indelingen

De buscamper is er in twee indelingen: de Q 70 KL en BL. Die laatste is vrij standaard, met enkele bedden achterin, in het midden de keuken en daartegenover de badkamer. De KL wijkt meer af. Hier bevindt de badkamer zich helemaal achterin over de hele breedte van de bus. Daarvoor zijn een kast en twee enkele bedden geplaatst. Deze zijn overdag als banken te gebruiken. Vooralsnog is de Winnebago Boldt alleen in Amerika te koop. Daar kost hij 185.000 dollar, bijna 164.000 euro.