Camperplaatsen Middelburg voorlopig open

De drie camperplaatsen Hof van Tange, Kanaalweg en Oude Veerseweg in Middelburg blijven nog open tot 1 januari 2018.

Camperplaats Middelburg

Dit in tegenstelling tot berichten in lokale media, dat de camperplaatsen met onmiddellijke ingang zouden sluiten. Dat heeft de gemeente Middelburg de NKC laten weten.

Verdwijning camperplaatsen

Aanleiding voor de verwarring is de opening van de Stadscamping Zeeland in Middelburg. Bij het maken van plannen voor de heropening van deze camping, heeft de gemeente toegezegd dat de drie camperplaatsen zouden sluiten, op voorwaarde dat de camping ook zou voorzien in een aantal camperplaatsen. Afgelopen zaterdag vond de opening plaats en werd het bericht verspreid dat de camperplaatsen daarmee zouden verdwijnen.

Advies inrichting

“Maar dat is pas het geval op 1 januari 2018”, zegt camperplaatsspecialist Henk Zandstra van de NKC, “onder meer omdat de locaties nog worden vermeld in het ACSI-boek.” Ook weerlegt hij het bericht dat de NKC zou hebben ingestemd met deze gang van zaken. “Als NKC hebben we de eigenaar van de camping geadviseerd bij de inrichting van de camperplaatsen, maar we hebben er bij de gemeente ook op aangedrongen de bestaande camperplaatsen te behouden”, aldus Zandstra.

De camperplaatsen Hof van Tange, Kanaalweg en Oude Veerseweg zijn te vinden onder de sitecodes 11817, 12931 en 14549.