Noorwegen populair onder camperaars

Noorwegen is een populaire camperbestemming: maar liefst 7 procent van de camperaars gaat er deze zomer naartoe. Camperaars kiezen vaker voor een Scandinavische vakantiebestemming dan de gemiddelde Nederlandse vakantieganger, zo blijkt uit onderzoek van de NKC.

Noorwegen Camperplaats

Noorwegen komt op de vierde plek in de top 10 van buitenlandse camperbestemmingen. Frankrijk is deze zomer met 25 procent weer favoriet, gevolgd door Duitsland (18%) en Italiƫ (9%). Ook de Scandinavische landen Zweden en Denemarken staan met 3 procent in de top 10. Opvallend is dat Noorwegen ontbreekt in de top 10 vakantiebestemmingen die het CBS onlangs bekendmaakte. Onder camperaars is deze bestemming dus wel populair.

In ruim een kwart van alle overnachtingen in Noorwegen staat men met de camper in de vrije natuur. Wild camperen is in Noorwegen een stuk populairder dan in andere landen. Camperaars mogen hier maximaal drie nachten vrij staan met de camper, op ten minste honderd meter afstand van een woonhuis. Van de overige overnachtingen vindt 39 procent plaats op een camping en 32 procent overnacht op een camperplaats. Bijna de helft van de camperaars gaat voor een maand of langer naar Noorwegen.

De fjorden zijn de populairste Noorse bestemming. Ruim de helft van de camperaars koerst af op deze beroemde inhammen in de bergachtige kust. Daarna volgen Zuid-Noorwegen (37%), Noord-Noorwegen met de Lofoten en de Noordkaap (30%) en Oost-Noorwegen met Oslo en Lillehammer (30%).

Bekijk alle camperlocaties van Noorwegen op Campercontact.com.