Regeling Ford loopt vertraging op

Het is nog niet gelukt om met Ford tot overeenstemming te komen over een regeling voor eigenaren van een camper met een probleemmotor.

Ford heeft laten weten meer tijd nodig te hebben om met name de juridische implicaties van een belangrijk onderdeel van de beoogde regeling in kaart te brengen.

Type 2.2 TDCi

De NKC is al enige tijd in gesprek met Ford Nederland om te komen tot een oplossing voor de problemen die er zijn met campers op basis van een Ford Transit, met een motor van het type 2.2 TDCi, van de bouwjaren 2006 tot en met oktober 2010. Deze types blijken gevoelig te zijn voor schade aan de zuigers, mogelijk in samenhang met slecht functionerende verstuivers.

Onderzoek Ford motor
Onderzoeker van de motor

Druk op de ketel

Aanvankelijk had Ford toegezegd uiterlijk begin april met een regeling te komen, voor de start van het camperseizoen. Dat blijkt nu niet haalbaar. “We zijn hier niet blij mee en houden de druk op de ketel”, zegt NKC-directeur Stan Stolwerk. “Inzet blijft een redelijk pakket aan maatregelen voor alle groepen gedupeerden en herstel van het vertrouwen in Ford. Dit voordat de massale uittocht van camperaars op gang komt, zodat ook Ford-rijders onbezorgd op pad kunnen.”

Gedupeerden die zich bij de NKC hebben gemeld, zijn per e-mail op de hoogte gebracht van de vertraging.

Meer informatie en/of veelgestelde vragen over Ford en de 2.2 TDCi-motor? Bekijk deze pagina.