Alkoof Activa One 650 VB: slaapplaatsen en laadvermogen

Wie met een groot gezin op stap gaat, heeft veel slaapplaatsen nodig. Wie onder de grens van 3.500 kilogram wil blijven en toch veel laadvermogen over wil houden, kan bij de zoektocht wel eens uitkomen bij de vorig jaar geïntroduceerde alkoof Activa One 650 VB van Eura Mobil. Die heeft dat namelijk te bieden.

De 650 VB heeft achterin een stapelbed, waarvan het onderste bed omhoog te klappen is. Daarmee ontstaat er een flinke bagageruimte, handig voor een groot gezin. Ook is optioneel een derde bed leverbaar, waarmee er achterin plek ontstaat voor drie slapers. Met de twee slaapplaatsen in de alkoof erbij heeft de wagen zo plaats voor vijf personen. Daar komen nog twee slaapplaatsen bij die je kunt creëren door de dinette om te bouwen tot tweepersoonsbed. Zo zijn er zeven slaapplaatsen in een camper met rijklaargewicht van 2.850 kilogram en een laadvermogen van 650 kilogram. De 6,44 meter lange 650 VB is door zijn flexibele indeling ook bij verhuurders populair.  

In het midden van de camper is een klassieke zitgroep te vinden, met plaats voor vier personen. Tegenover de keuken met een koelkast van 140 liter en de ruime hangkast bevindt zich de doucheruimte met wastafel. Ook in de 37 centimeter hoge dubbele bodem past veel bagage. Bovendien is de alkoof hierdoor wintervast. Het lage gewicht van de 650 VB is te mede danken aan de toegepaste bouwwijze. Hierbij worden technieken gebruikt uit de luchtvaart en is verlijmen het toverwoord. Hagelbestendig gfk, geen koudebruggen, houtvrij en een volledige isolatie. De Activa One serie van Eura Mobil is er in drie uitvoeringen: de 630 LS, de 650 VB en de 690 HB. Hij is leverbaar vanaf 62.950 euro