Marco Polo AMG Line: veilig en snel

Nu er een ronderecord voor campers is gevestigd op het circuit in Zandvoort, is het natuurlijk wachten tot het verbroken wordt. Dat zou zomaar kunnen gebeuren met de nieuwe Marco Polo AMG Line. De samenwerking tussen AMG en Mercedes beperkt zich normaliter tot sportwagens, maar vanaf mei is er ook een snelle camper.

Marco Polo By AMG Interieur

De AMG Line is te herkennen aan grote luchtgaten in de bumper en aan bescheiden chroomelementen. De zevenspaaks AMG-velgen van 19 inch geven hem een sportief aanzien. Achter deze velgen zijn de remschijven van 17 inch te zien. Het onderstel heeft een harde afstelling en ligt 15 centimeter lager dan normaal. Optioneel is een variabel veersystem leverbaar.

Binnen vallen de aluminium sportpedalen op en zijn eveneens chroomelementen te zien. De AMG Line is met alle drie de motoren van de Marco Polo verkrijgbaar: 100, 120 en 140 kW, ofwel 136, 163 en 190 pk. Ook de 4-Matic-automaat is leverbaar.

Veilig

De camper is niet alleen snel, hij is ook veilig. Als eerste camper kreeg de Marco Polo in Duitsland van de TÜV Rheinland de certificering Geprüfter Insassenschutz. De geteste veiligheid voor inzittenden gaat daarmee verder dan de wettelijke eisen. Hij is voorzien van het zogenaamde attention assist: bij vermoeidheidsverschijnselen of als de aandacht verslapt, krijgt de bestuurder een waarschuwing.

Optioneel is dit aan te vullen met nog meer veiligheidssystemen. De Marco Polo AMG Line rolt vanaf mei van de band. Het AMG Line pakket is op de juiste uitvoering van de Marco Polo met sportonderstel leverbaar voor zo’n 3.500 euro.