Bekijk alle klusvideo’s

Zo kun je een slot met druksluiting vervangen in de camper

Om te voorkomen dat tijdens het rijden je bagage uit de kast valt, zijn er meestal druksluitingen op de deurtjes aangebracht. In deze video laten we zien hoe je een kapotte druksluiting kunt vervangen.

Benodigdheden

  • Drukknopslot (pushlock slot)
  • Nieuwe knop (optioneel)
  • Schroefjes, meestal bijgeleverd
  • Schroevendraaier

Omschrijving

Stap 1: Demonteer oude slot

Vanaf de binnenzijde schroef je het oude slot los. Vanaf de buitenzijde draai je de drukknop los, waarna je het hele slot eruit kan halen. Verwijder het binnen- en buitendeel allebei.

Stap 2: Monteer nieuwe slot

Voor het monteren van het nieuwe slot, kan je de oude schroeven hergebruiken. Heb je toch nieuwe nodig, zorg er dan voor dat ze niet te lang zijn, want dan zou je door het plaatmateriaal heen kunnen schroeven.
Hierna kan je de oude of nieuwe drukknop er aan de voorkant weer opschroeven.

Stap 3: Sluitplaatje

Aan het vaste deel zit een sluitplaatje, hier van kunststof. Bij je nieuwe slot krijg je vaak een nieuwe sluitplaat, vaak van metaal. Als je oude sluitplaatje nog stevig is en goed past met je nieuwe slot, kan je hem laten zitten. Is hij aan vervanging toe, dan monteer je de nieuwe ervoor in de plaats met twee schroefjes. 

Stap 4: Controle

Verzeker je ervan dat het slotje goed gemonteerd is door de deur of lade te testen op een goed sluitende werking.

Slotjes zijn er in allerlei variaties, zoals met drukknop of draaislot. Door goede sluitingen voorkom je dat de bagage rondvliegt door de camper. Ze dienen daarom in orde te zijn.

Kom je er niet uit?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs campertechniek
via telefoonnummer 033 - 467 70 77. Of vul het contactformulier in.

Ontdek andere video's

Andere categorieën