Bekijk alle klusvideo’s

Zo kun je een raamuitzetter vervangen in de camper

Vooral bij een oudere camper kan het gebeuren dat de raamuitzetter lam of defect raakt. Daarom laten we je in deze video zien hoe je in de camper een raamuitzetter kunt vervangen.

Benodigdheden

  • Set raamuitzetters
  • Schroevendraaier

Omschrijving

Stap 1: Demonteer raamuitzetter

Let erop bij het bestellen van een nieuwe raamuitzetter dat deze qua lengte past en dat je bij de bevestiging op het raam de oude schroefgaten kan gebruiken.

Schroef de oude raamuitzetter los van het raam. Het handvat aan de binnenzijde van het raam moet eraf, maar het deel dat in het raam zit blijft zitten. Zodra het handvat los is van het raam, kan je de uitzetter losschroeven van het kozijn.

Stap 2: Monteer handvat

Het nieuwe handvat schroef je vast in het deel dat nog in het camperraam is blijven zitten.  Er is bij een setje een linker en een rechter grendel. Probeer vooraf even uit of de grendel die je vastzet ook de goede kant opdraait.

Stap 3: Druk arm vast aan handvat

De onderkant van de uitzetarm klik je eenvoudig aan het de handgreep op het raam. Aan de andere kant van de arm klik je het bijgeleverde bevestigingsdopje dat ervoor zorgt ervoor dat de arm vrij kan draaien om de schroef.

Stap 4: Schroef arm vast

Schroef de arm met een lange schroef vast in het kozijn door het oog. Test of het raam open blijft staan en het handgreepje goed afsluitbaar is. Het kan zijn dat het raam tijdens de klus iets zijdelings is verschoven. Door het raam omhoog te klappen, kan je hem iets terugschuiven zodat de handgreep beter aansluit op de borging onder op het kozijn. Pas hierbij wel op dat het raam niet geheel los komt.

Nu alles recht en vast zit, kan je bij warm weer lekker je raam open laten staan.

Kom je er niet uit?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs campertechniek
via telefoonnummer 033 - 467 70 77. Of vul het contactformulier in.

Ontdek andere video's

Andere categorieën

Meer camperinspiratie opdoen?

Bij de NKC kun je terecht voor informatie en advies over alles wat met je camper of camperen te maken heeft. Wil je meer inspiratie opdoen? Vraag dan gratis ons inspiratiepakket aan of schrijf je in voor onze online nieuwsbrief!