Tussenstop in Temse

Camperplaats De Zaat in Temse heeft de ruimte voor twintig campers. Het terrein is permanent geopend en je kan er terecht voor maximaal drie dagen, maar je kan niet op voorhand reserveren. Aan de betaalautomaat neem je de nutsvoorzieningen er al dan niet bij. De camperplaats ligt midden in het centrum van Temse en vlakbij stroomt de Schelde.

Tip 1: Boottocht op de Schelde

foto: Annabel (CC BY-SA 3.0) via WikiMedia Commons

Vanuit Temse worden verschillende rondvaarten georganiseerd. Een van deze gegidste tochten brengt je onder meer langs Rupelmonde, waar cartograaf Mercator geboren werd. Andere opties varen je naar steden als Mechelen of Antwerpen met de mogelijkheid om te kiezen voor een rondleiding in de stad. Nog andere boottochten vertellen je alles over de Scheldevallei terwijl je geniet van pannenkoeken à volonté of aardbeidessertjes.

Tip 2: De Ster

foto: Keff500 (CC BY-SA 4.0) via WikiMedia Commons

In buurgemeente Sint-Niklaas ligt op zo’n acht kilometer fietsen het provinciaal domein De Ster. Ideaal voor een hele dag ontspanning: er is een speeltuin, een trampolinepark en een grote watersportvijver met strand. Verder kan je er minigolf spelen, een tennisterrein huren of de kinderboerderij bezoeken. Het honderd hectare groot domein leent zich er ook geweldig toe om wandelingen te maken.

Tip 3: Fietstocht in het landschap

Veerboot tussen Hamme en Tielrode
foto: DirkVE (CC BY-SA 4.0) via WikiMedia Common
s

Temse is de ideale vertreklocatie om te fietsen langs de polders en het rivierlandschap. Je kan gratis gebruik maken van de verschillende veerpontjes om de rivieren over te steken. Fietsroute ‘Op het ritme van de getijden’ blijft dicht bij het water en dit voor 42 kilometer. Wie het liever iets korter houdt, kan de aangepaste 30 kilometer fietsen. Een andere route is ‘Langs slikken en schorren’ van 46 kilometer, die ook kan worden ingekort naar 15 kilometer. Vogelliefhebbers zullen hun ogen kunnen uitkijken bij de potpolder in Tielrode, aan het begin van beide fietsroutes.

Tip 4: 10.000 stappenwandeling

Kleiput Roomakker
foto: Spotter2 (CC BY-SA 3.0) via WikiMedia Commons

In deelgemeente Tielrode werd de 10.000 stappenwandeling van bijna zeven kilometer uitgestippeld. Langs trage wegen wandel je naar de paardenpolder, waar voor de kleinsten een speelbosje is, verschillende vijvers en de potpolder, waar ook een broedpaal staat voor ooievaars. Trage wegen zijn openbare wegen waar geen gemotoriseerd verkeer toegestaan is. Ze zijn een bonte verzameling aan jaagpaden, veldwegen, steegjes en bospaden en zijn vaak onverhard.

Tip 5: Verbeke Foundation

foto: Ranne De Cock

Op een kleine twintig kilometer van Temse ligt in Kemzeke de Verbeke Foundation, de kunstverzameling van Geert Verbeke. Je vind er onder meer collages in de dada- en surrealistische stijl, opgezette dieren en foto-installaties. Daarnaast kan je ook buiten op het domein een kijkje nemen. Over het terrein verspreid zijn zo verkeersborden tentoongesteld, net als de wieken van een windmolen en zelfs een exemplaar van een Russische MI 26T, de grootste helikopter ter wereld. De Verbeke Foundation ligt vlak naast de E34 en is dus de ideale tussenstop voor je je reis verderzet.

De sitecode van Camperplaats De Zaat op Campercontact is 12634.

 

Tekst: Ranne De Cock