Met de camper naar de Olympische Spelen in Parijs

De Olympische Spelen in Parijs 2024 beloven een feest te worden voor sportliefhebbers. Overnachten in de omgeving kan behoorlijk prijzig zijn, maar met je camper kun je op een betaalbare manier genieten van alle actie in maar liefst 32 verschillende takken van sport.

Dit zijn de belangrijkste locaties van de sporten op de Spelen

 • Stade de France. Het stadion van het Franse nationale voetbalelftal wordt tijdens de spelen gebruikt voor atletiek- en rugbywedstrijden.
 • Champs-Élysées. Hier kun je de finish van het wielrennen meemaken, zowel van de wegwedstrijden als de tijdritten.
 • Château de Versailles is de setting voor paardensportevenementen, inclusief dressuur, eventing en springen.
 • In het stadion bij de Eiffeltoren wordt het beachvolleybal afgewerkt.
 • Place de la Concorde. Hier kijk je naar spectaculaire disciplines als skateboarden, breakdance, 3x3 basketbal en BMX freestyle.
 • Stade Roland Garros. Hier volg je de tennis- en bokswedstrijden
 • Paris La Défense Arena. Voor alle zwem- en waterpolo-evenementen.
 • De Seine en het Lac de Vaires-sur-Marne zijn het decor voor het openwaterzwemmen, triatlon, roeien en kanovaren.
 • Les Invalides. Hier kun je het boogschieten zien.
 • Champ de Mars is de locatie voor judo en worstelen.
 • Bercy Arena. Volg hier het basketbal, turnen en trampolinespringen.
 • Yves-du-Manoir Stadium. De plek voor hockeywedstrijden.

Verschillende sporten worden ook buiten Parijs afgewerkt. Het Olympisch voetbal vindt plaats in zeven verschillende stadions, verspreid over het hele land. Zeilen wordt beoefend in de haven van Marseille. De meest bijzondere locatie is Teahupoo, Tahiti. Hier gaan de beste surfers met elkaar de strijd aan.

Bekijk het volledige programma van de Olympische Spelen 2024.

Camperen in de omgeving Parijs

Camping Huttopia Versailles

Camping Huttopia is een schaduwrijke camping met zwembad. Het kasteel van Versailles ligt op drie kilometer afstand. Daar kun je de paardensportonderdelen bekijken. Op een kilometer afstand ligt een treinstation. Zo ben je snel in Versailles en Parijs. Tijdens de treinrit naar Parijs, kun je ook eerder uitstappen bij het station Saint-Cloud. Dit station ligt op vier kilometer van het Parc de Princes, waar je voetbal kunt bekijken. In de buurt bevindt zich Roland Garros, waar je boksen en tennis kunt bekijken.

De sitecode van Camping Huttopia Versailles op Campercontact is 41411.

Camping de Paris

Camping de Paris is een zeer nette en ruime camperplaats. De camping ligt vlak aan de Seine, waar de openingsceremonie, het openwaterzwemmen, triatlon, roeien en kanovaren plaatsvinden. Deze camping is een uitstekende uitvalsbasis om Parijs te bezoeken. Vanaf de camping vertrekt een shuttlebus naar de metro, die in directe verbinding staat met de binnenstad van Parijs. De La Défense Arena ligt op vijf kilometer afstand; hier kun je de finale van waterpolo en alle zwemevenementen bekijken.

De sitecode van Camping de Paris op Campercontact is 4220.

Camping Paris Est

Een kleine camping (met 19 camperplaatsen), gelegen in een prachtige omgeving ten oosten van Parijs. Het centrum van Parijs ligt op 30 minuten afstand met het OV. Ook is er een busverbinding naar een RER-station. Vanaf het station in het centrum van Parijs ben je binnen 10 minuten met het OV bij Esplanade des Invalides, waar je naar boogschieten kunt kijken. Je kunt ook rechtstreeks doorreizen naar Stade de France; dit kost een uur. Hier kun je het atletiekprogramma bekijken. Vlakbij ligt het Aquatics Centrum. Hier kun je duiken en waterpolo bekijken (het verdere toernooi wordt hier gehouden).

De sitecode van Camping Paris Est op Campercontact is 29174.

Beau Village de Paris

Beau Village de Paris is een rustige kleine camping. De bushalte naar Versailles en Parijs ligt op een kilometer afstand. Binnen een uurtje ben je bij de Eiffeltoren, waar je het beachvolleybal kunt bekijken. Op de Champs-Elysees (niet ver uit de buurt) kun je de strijd tussen de wielrenners volgen.

De sitecode van Beau Village de Paris op Campercontact is 20208.

Camping International Maisons-Laffitte

Maisons-Laffitte is een grote camping, gelegen in een voorstad van Parijs. De camping biedt verschillende voorzieningen, waaronder een prachtig zwembad, en ligt aan de Seine. Het dichtstbijzijnde treinstation ligt op 850 meter afstand. Binnen een halfuur ben je in het centrum van Parijs. Stade Yves-du-Manoir (het stadion waar de hockeywedstrijden worden afgewerkt) is binnen 57 minuten met het OV te bereiken. Hoewel fietsen misschien slimmer is: het stadion ligt op 39 minuten fietsen.

De sitecode van Camping International Maisons-Laffitte op Campercontact is 28455.

Alternatieven

Is de camping of camperplaats van je voorkeur volgeboekt of zoek je een alternatief? Op Campercontact kun je voldoende camperplaatsen en campings in de omgeving Parijs vinden.

Camperen in Frankrijk: de regels

Voordat je vertrekt, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de regels en voorschriften voor campers in Frankrijk. Je kunt de landeninformatie bekijken via de volgende pagina.