De 3 mooiste camperplaatsen van Texel

Texel is het grootste Nederlandse Waddeneiland en is bereikbaar per boot met een overtocht van 20 minuten vanaf Den Helder. Voor camperreizigers zijn er op Texel enkele beschikbare camperplaatsen. Op Ameland en Terschelling zijn geen camperplaatsen, maar is camperbezoek wel mogelijk. Op de andere Waddeneilanden zijn campers niet toegestaan. Wij geven je tips voor drie mooie camperplaatsen van waaruit je Texel kunt verkennen.

Natuur Camperplaats Texel, de Koog, Texel, Noord-Holland

Deze afgelegen locatie is ideaal voor natuurliefhebbers en bevindt zich aan de rand van de duinen, grenzend aan een stiltegebied in het bos. Inchecken is mogelijk vanaf 15:00 uur, en uitchecken voor 12:00 uur. Deze plek is ideaal als je zoekt naar rust en ontspanning. Bovendien is er de mogelijkheid om gebruik te maken van een strandhuisje bij paal 21. Houd er rekening mee dat huisdieren niet zijn toegestaan. Op de camperplaats is een overdekte fietsenstalling aanwezig. Het centrum van De Koog ligt op een afstand van 3,4 kilometer.

De sitecode van Natuur Camperplaats Texel op campercontact is 101483.

Camperplaats Ruime Wind, Den Hoorn, Texel, Noord-Holland

Deze camperplaats bevindt zich bij een boerderij in een landelijke omgeving. De plek ligt dicht bij de N501, wat deze locatie gemakkelijk bereikbaar maakt. Je kunt hier genieten van prachtige uitzichten en de zonsondergang boven Den Hoorn. Het centrum bevindt zich op 4 kilometer afstand. Je kunt er gemakkelijk naartoe fietsen via een mooie tocht door de duinen.

De sitecode van Camperplaats Ruime Wind op campercontact is 99989.

Camperplaats Waal en Burg, Texel, Noord-Holland

Deze camperplaats is gelegen op het erf van een boerderij en grenst aan het natuurgebied Waal en Burg. Daardoor heb je talloze mogelijkheden om te fietsen en te wandelen. Vanaf hier heb je een weids uitzicht op de omgeving. Het centrum van Den Burg ligt op slechts 3 kilometer afstand. Bovendien bevindt het Maritiem en Juttersmuseum Flora zich in de buurt. Dat is een familiemuseum waar je meer kunt ontdekken en leren over juttersvondsten en scheepsstrandingen.

De sitecode van Camperplaats Waal en Burg Texel op campercontact is 98482.

Meer over Texel

Heb je zin gekregen om naar Texel te gaan? Bekijk ook deze bijzondere wandelingen op Texel. Of laat je inspireren door deze culinaire Texel-tips.