Wat kost een camperstalling?

Het stallen van je camper is een belangrijk onderdeel van het camperleven, vooral buiten het reisseizoen. Er zijn verschillende stallingsopties met uiteenlopende kosten. Hieronder verkennen we de mogelijkheden en geven we een idee van wat het stallen van je camper ongeveer kost.

Stallen bij je thuis

Als je een grote garage of een stukje eigen grond hebt, is de camper stallen aan huis ideaal. Lang parkeren op de openbare weg wordt echter vaak door gemeenten beperkt, wat deze optie minder toegankelijk maakt.

Op eigen terrein

Ook je camper op eigen terrein stallen is gebonden aan regels. Een carport of schuilplaats in de tuin kan een optie zijn, mits je aan de gemeentelijke voorwaarden voldoet.

In de buitenlucht

Dit is de goedkoopste optie, maar brengt risico's met zich mee zoals weersinvloeden die de camper kunnen aantasten. Goed onderhoud van de camper kan deze risico's beperken.

Bij de boer in een stal

Overdekt en relatief goedkoop: deze optie biedt een droge plek met soms de mogelijkheid tot stroomvoorziening. Communicatie en afspraken met de eigenaar zijn cruciaal voor een goede ervaring.

In een officiële stalling

Een professionele stalling biedt de beste bescherming en vaak extra services zoals onderhoud. De kosten zijn hoger, maar je krijgt er veel gemak en zekerheid voor terug.

Speciale camperbox

Voor wie maximale controle en beveiliging wil, is een camperbox een uitkomst. Deze optie is duurder, maar biedt een privéplek met voorzieningen zoals elektriciteit.

Wat kost het stallen van je camper?

De prijs voor het stallen van een camper varieert sterk, afhankelijk van de lengte van de camper en de gekozen stallingsoptie - vaak wordt per meter gerekend. Tarieven zijn ook sterk afhankelijk van de regio. In het noorden en oosten van Nederland zijn de prijzen bijvoorbeeld een stuk lager dan in de Randstad.

Openluchtstallingen starten al onder de 200 euro per jaar, terwijl overdekte stallingen tussen de 300 en 500 euro per jaar kosten. Voor de meest luxe stallingen kun je tot 1.400 euro per jaar kwijt zijn, vooral in de Randstad. Een privébox kost ongeveer 350 euro per maand, met de optie tot koop van speciaal gebouwde stallingsboxen voor circa 40.000 euro (bedragen anno 2024).

Meer informatie

Hier vind je uitgebreide informatie over het stallen van je camper. Een overzicht van stallingsplaatsen vind je op deze pagina.