Pech met de camper? Ken de voorwaarden!

Door Sytha de Goede

Lees jij pas de gebruiksaanwijzing van een apparaat als deze niet meer doet wat het zou moeten doen? Dan ontdek je vaak dat het apparaat veel meer of juist minder mogelijkheden heeft dan verwacht en elke keer denk je: ik moet dit toch eens vooraf gaan lezen…

Hetzelfde geldt voor de voorwaarden van jouw camperverzekering. Check daarom vooraf goed de voorwaarden en bepaal of deze passen bij jouw wensen en behoeften. Met als belangrijke vraag: wat gebeurt er als ik onderweg met pech of schade kom te staan en mijn camper rijdt niet meer?

Pechfoto Buscamper Vwt3

3 keer pech in de praktijk

Stel je rijdt op een afgelegen landweggetje in Marokko, de camper begint te piepen en te kraken en de motor raakt oververhit. Dan weet je: dit gaat niet goed. Maar weet je ook of je in zo'n situatie verzekerd bent voor pechhulp en wat je moet doen? Het zijn vragen waarop veel mensen het antwoord vaak te laat weten. Vanuit mijn dagelijkse praktijk merk ik dat pech iedereen en overal kan overkomen:

• Een camperaar was tijdens een rondreis in Marokko gestrand op een afgelegen weggetje, de camper viel uit en starten van de motor lukte niet meer.
• Gewoon op de snelweg in Frankrijk, een harde knal. Oorzaak: een klapband. Met veel gevolgschade en daardoor geen mogelijkheid om de reis verder te vervolgen.
• Een andere camperaar raakte betrokken bij een kettingbotsing. Gevolg: camper total loss.

Het zijn scenario’s waarvan je hoopt dat je ze niet gaat meemaken. Maar als je hiermee te maken krijgt, is het fijn als je meteen weet waar je voor hulp terecht kunt. 

Tips voor een onbezorgde reis

1. Lees de voorwaarden van je camperverzekering goed door. Thuis kun je deze nog aanpassen door bijvoorbeeld de dekking uit te breiden.
2. Schrijf belangrijke telefoonnummers op, zoals van SOS International, en sla ze op in je telefoon. 

En zorg tijdens de reis voor:

1. Eten en drinken. 
2. Zaklamp of andere lichtvoorziening. 
3. Wegenkaart. 
4. Gevarendriehoek. 
5. Reservebatterij/oplader voor de mobiele telefoon. 
6. Reflecterend vest. 
7. Isolerende deken. 

Pechhulp en de NKC Camperverzekering. Hoe zit dat?

Bij de NKC Camperverzekering is pechhulp standaard meeverzekerd als je camper beperkt- of uitgebreid casco verzekerd is. Dit is van toepassing als het gaat om een pechgeval waarbij je niet meer met de camper verder kunt rijden. Medewerkers van onze pechhulpcentrale SOS International (0031) 20 – 651 51 51 zijn 24 uur per dag voor je beschikbaar. Indien noodzakelijk wordt de camper naar Nederland gerepatrieerd en kun je gebruik maken van de mogelijkheden voor vervangend vervoer. Tip; lees goed alle informatie en de volledige voorwaarden.

Voor nu nog heel veel veilige kilometers gewenst en geniet van alle bijzondere avonturen met de camper! 

Sytha de Goede is sinds 1998 werkzaam in de verzekeringsbranche. Is in maart 2014 in dienst gekomen bij de NKC als verzekeringsadviseur.  De klanten die zij dagelijks telefonisch te woord staat hebben hele diverse vragen. In deze blog vertelt ze haar praktijkervaringen met pechhulp.