Vier handige campergadgets


- Door Pim Hiddes, Agnes Jeurnink, Nico van der Maat en Douwe de Vries (tekst) en Pim Hiddes, Douwe de Vries en leveranciers (foto's)

Sommige spullen maken het camperleven een stuk eenvoudiger of leuker. Wij selecteerden daarom vier handige hebbedingetjes voor in je camper.

Camperkacheltje

Handig camperkacheltje

Het piepkleine keramische kacheltje van Eurom is handig als het net niet koud genoeg is om de verwarming van de camper aan te zetten, of als bijverwarming. Het kacheltje meet slechts 7 x 10 x 15 centimeter en weegt niet meer dan een halve kilogram. Het is gemakkelijk overal te plaatsen is en heeft alleen een stopcontact nodig. De kachel is uitgerust met een oververhittings- en omvalbeveiliging, maar moet het doen zonder thermostaat. De prijs van de Eurom-Safe-theater mini 500, zoals het apparaat officieel heet, is € 8,50. Verkrijgbaar in de vrijetijdswarenhuizen.

Banaankeg van kunststof

Het Duitse Froli heeft een nieuwe kunststof rondlopende keg om campers horizontaal te stellen op de markt gebracht. Ze zijn volgens de fabrikant lichter en sterker dan de houten exemplaren die al eerder verkrijgbaar waren. Door de banaanvorm kan met minder oprijkracht een wiel op hoogte worden gebracht dan met een traditionele horizontale keg. Het maximale hoogteverschil is tien centimeter. De banaankeggen zijn 230 millimeter breed en 474 millimeter lang. Het draagvermogen is vijf ton. Om de ronde keg veilig te kunnen gebruiken, moet er wel een vrije ruimte van minimaal 28 centimeter tussen de wielkast en het wegdek zijn. Een set is verkrijgbaar in diverse accessoirewinkels voor campers en caravans en via webshops. De adviesprijs is € 31,50 per stel.

Weg met die druppels

Ruitenwisser voor camper


In tegenstelling tot de ramen in het woongedeelte, is de voorruit van de camper van enkel glas, waardoor deze makkelijk beslaat, zeker als er een nacht in de camper is geslapen. Moeizaam met een raamwisser, een vaatdoek of keukenrol de ruiten schoonmaken is nogal een geknoei met water, waarbij ook het dasboard nat kan worden. Met de Kärcher WV 50 gaat dat een stuk makkelijker. Volgens de handleiding werkt deze waterzuiger het beste verticaal, maar horizontaal gaat het ook. Dat moet ook wel, want de voorruit eindigt boven het dashboard. Thuis is er onder het raam meestal meer ruimte. Met rustige bewegingen wordt het water opgezogen en opgevangen in een reservoir van één liter. De zuigmond is 28 centimeter breed, een smallere is los leverbaar. De waterzuigwisser werkt op een accu en wordt opgeladen met een lichtnetlader. Hij weegt 700 gram. De adviesprijs is € 79,95, maar hij wordt regelmatig voor minder aangeboden bij diverse winkels en webshops.

Doppen op je blikje

Afsluitdoppen Balvi


Blikjes frisdrank zijn vaak erg handig op vakantie. Ze stapelen bijvoorbeeld lekker weg in de koelkast. Maar soms is de inhoud net iets te veel. Met de afsluitdoppen voor frisdrankblikjes van Balvi kun je de inhoud langer bewaren. De dop schroef je op het blikje en zo verandert het blikje in een flesje. De zes doppen in verschillende kleuren kosten € 6,95 en zijn te koop via deze webshop.

Dit artikel verscheen in een andere vorm in Kampeerauto nr. 2 2015

Dit bericht is geplaatst in de categorie Camperaccessoires met de tags: Camperaccessoires.

Reacties


Ik doe de was in een goed afsluitbare emmer (in mijn geval een frietsausemmer). Was, water en wasmiddel erin, afsluiten en in de wagen zetten. Rijd naar waar je naar toe wilt, en de was gebeurt onderweg vanzelf in het klotsende water...
Zelfbouw wasmachine voor onderweg.

Een wat grotere plastic afvalton, doe hier een dompelpomp in leg er een rooster op van plastic (ter bescherming van de kleding). Wasmiddel, vullen met water en aanzetten.
Nu draait de was niet door het water maar het water door de was, het effect is hetzelfde.
De dompelpomp geeft warmte af met als prettige bijkomstigheid dat het water na een tijdje warm wordt.
Laat het geheel een paar uur draaien.
Als je een in en uitlaat op de ton maakt kun je het uitspoelen op de zelfde wijze doen.
Voor verdere informatie https://www.camperhurentip.nl
Zelf al vele malen uitgeprobeerd werkt perfect en daarna gewoon weer je vuilniszak erin.

Kijk ook eens op: https://www.camperhurentip.nl

Groet
Joop