Tussenstop in Erica

Camperpark De Berkenweide heeft 25 ruime, verharde plaatsen met een strook groen bij iedere plek. Alle voorzieningen zijn aanwezig. Een heerlijk rustig plekje in een omgeving die uitnodigt tot fietsen.
fossielenmuseum

Tip 1: Fossielenmuseum

In een ruimte achter haar huis zijn de vele fossielen te zien die de eigenaar van Fossielenmuseum Oeroud heeft verzameld. Vooral trilobieten hebben haar interesse. Ook zijn er vele haaientanden te zien en te koop. De eigenaar vertelt graag over haar hobby en geeft ook demonstraties van het prepareren van fossielen.
smalle-treintjes

Tip 2: Smalle treintjes

In 1984 startte het volledig door vrijwilligers gerunde Industrieel Smalspoor Museum. Koop een kaartje en geniet van de treinrit. De gids vertelt alles over het smalspoor, maar ook over het afgegraven veen in de buurt. Je zult versteld staan waar ze die smalspoortreintjes allemaal voor gebruikten en nog steeds gebruiken. Het museum bezit vele verschillende exemplaren.
het-grote-niets

Tip 3: Het grote niets

Stap op de fiets en bezoek het Bargerveen. Geniet van de nieuw aangelegde fietspaden of leef je uit op de vele wandelroutes. In dit overgebleven stuk van het Bourtanger moeras kun je maar zo op een van de schaapskuddes stuiten. En mocht je ze missen, dan is het misschien een idee om de Schaapskooi Bargerveen te bezoeken.