Laura & Rick - 7 tips om het interieur van je camper te pimpen

Laura & Rick, Simply nomads
Rick (28) en Laura (29) leven dicht bij de natuur en willen haar daarom zo min mogelijk tot last zijn. Zodoende maken ze duurzame keuzes, zowel bij aanpassingen in hun camperbus als tijdens hun trips. Voor de NKC geven ze je iedere drie weken praktische tips. Deze keer zeven tips om je camper eenvoudig te pimpen zonder grote kosten.
Laura & Rick - 7 tips om het interieur van je camper te pimpen
Je hoeft echt geen bakken met geld uit te geven wanneer jij jouw camper een nieuwe look wilt geven. Wij gaven onze camper in de afgelopen maanden een make-over zonder veel kosten. Hoe wij dat deden lees je hier. Misschien heb je een oude camper gekocht of verdient jouw camper weer eens een frisse look. Wanneer jij jouw camper helemaal opnieuw wil gaan opbouwen, kan dit een hoop geld kosten. Van een nieuw tafelblad naar het oppoetsen van je kraan. Hier een aantal tips om je camper op een goedkope en minimalistische manier om te toveren tot een nieuw paleisje.

Minimalistische veranderingen leveren wat op

Wanneer jij je camper wil verkopen, dan kan het een groot verschil maken of jij hem verkoopt in de huidige staat of hem nog een beetje pimpt. Juist het pimpen van je camper kan namelijk een wezenlijk verschil maken in de prijs. Wanneer je binnenstapt bij een camper en gelijk ziet dat hij schoon en nieuw oogt van binnen, geeft dat een koper een veilig gevoel. Veranderingen die jou misschien 200 euro hebben gekost kunnen zomaar 1000 euro extra opleveren tijdens de verkoop van je camper.

Tip 1: Vernieuw het aanrecht

Een aanrecht of tafelblad hoeft niet veel te kosten. Zo kan je bij de bouwmarkt vaak mooie bladen kopen. Je moet natuurlijk wel een beetje handig zijn zodat je alles mooi op maat kan maken en passend voor in je camper. Wil je liever iets authentieks? Ga dan eens langs bij een kringloopwinkel. Misschien vind je wel een prachtig uniek tafelblad voor in je camper.

Tip 2: Geef de camper een likje verf

Iets wat je praktisch ieder jaar zou kunnen doen is je camper een likje verf te geven. Blauw, geel, paars of gewoon wit. Op deze manier zal jouw rijdende vakantiewoning nooit vervelen. Je kan het natuurlijk ook drastischer aanpakken en je camper van de buitenkant laten omtoveren door een graffiti artiest. Zo weet je zeker dat je met een unieke camper rondtoert.

Tip 3: Vervang de verlichting

Sfeer in een camper is belangrijk. Vaak zijn de standaard campers voorzien van niet al te gezellige verlichting. Het installeren van een ledstrip is iets wat je heel gemakkelijk zelf kunt doen. Zo heb je ook ledstrips die werken op batterijen wanneer je niet technisch genoeg bent om zelf 12 volt verlichting aan te sluiten.

Tip 4: Maak je camper persoonlijk

Omdat wij veel in onze camper rondreizen, hebben wij veel persoonlijke spulletjes uitgestald of opgehangen. Zo kan je leuk foto’s ophangen aan de muur door papierklemmen op te hangen. Maar ook een plantje of misschien een tekst aan de muur kan een groot verschil maken in jouw camper.

Tip 5: Tegels of plakfolie

We hadden je al een tip gegeven over het verfen van je camper, maar je kan ook super veel doen met plakfolie. Zo heb je verschillende soorten folies die ook gelijk waterafstotend zijn. Iets anders leuks wat wij bij onze camper hebben gedaan zijn look-a-like tegels op de achterwandjes geplakt bij zowel de keuken als bij de douche.

Tip 6: Vervang de vloer

Wil je echt een in het oog springende verandering toepassen in de je camper? Leg dan een nieuwe vloer. Vinyl is er in alle soorten en maten. Wij hebben zelf gekozen voor een rustige vloer die wij vinden passen bij onze meubels en favoriete kleuren. Het vervangen van je vloer zorgt gelijk voor een compleet andere uitstraling.

Tip 7: Bekleed je kussens opnieuw

Omdat wij in onze camper bekleding hadden uit de jaren negentig, was het tijd voor verandering. Wanneer je handig bent met de naaimachine, hoeft het helemaal niet duur te zijn om de bekleding van je kussens te veranderen. Samen met een vloer en een tafelblad kan dit gelijk een heel andere look creëren.
Wij schrijven regelmatig blogs over een minimalistisch leven en reizen in een camper. Wil je ook leven met minder of tips over lang reizen in je camper volg ons dan ook op instagram via @simply.nomads.