Roemenië

Roemeense ontdekkingstocht

Ontdek het best bewaarde geheim van Europa en maak kennis met de gastvrije Roemenen.

Boek nu

 • Breedste reisaanbod
 • Voor en door camperaars
 • Reizen met respect voor mens, milieu en natuur
 • Breedste reisaanbod
 • Voor en door camperaars
 • Reizen met respect voor mens, milieu en natuur

Roemeense ontdekkingstocht

Terug van weggeweest: de herontwikkelde reis door het prachtige Roemenië! Nog niet overstroomd door het massatoerisme is Roemenië een enigszins onbekend, maar bovenal authentiek land. In ongeveer een maand tijd ontdekken we de rijke Roemeense cultuur en vinden we onszelf terug in machtige natuurgebieden. Er is volop variatie en de reis is daardoor net zo divers als het land. De enthousiaste reisbegeleiders maken zeer regelmatig gebruik van een Nederlandstalige gids. 

Onderweg zien we van alles en doen we onvergetelijke herinneringen op. Wat is bijvoorbeeld de laatste keer dat je een pretpark hebt bezocht in een zoutmijn? Wandelde door het privépaleis van een voormalig dictator? Op bezoek was bij Graaf Dracula? Of foto’s maakte van een 15.000 jaar oud holenbeerskelet? Waarschijnlijk heb je dit allemaal nog nooit gedaan, maar na deze reis wel. 

Lees meer Toon minder

Terug van weggeweest: de herontwikkelde reis door het prachtige Roemenië! Nog niet overstroomd door het massatoerisme is Roemenië een enigszins onbekend, maar bovenal authentiek land. In ongeveer een maand tijd ontdekken we de rijke Roemeense cultuur en vinden we onszelf terug in machtige natuurgebieden. Er is volop variatie en de reis is daardoor net zo divers als het land. De enthousiaste reisbegeleiders maken zeer regelmatig gebruik van een Nederlandstalige gids. 

Onderweg zien we van alles en doen we onvergetelijke herinneringen op. Wat is bijvoorbeeld de laatste keer dat je een pretpark hebt bezocht in een zoutmijn? Wandelde door het privépaleis van een voormalig dictator? Op bezoek was bij Graaf Dracula? Of foto’s maakte van een 15.000 jaar oud holenbeerskelet? Waarschijnlijk heb je dit allemaal nog nooit gedaan, maar na deze reis wel. 

Hoogtepunten & unieke kenmerken

 • Busexcursie Sibiel en Sibiu met Nederlandse gids
 • Prachtige route over de Transfagarasan
 • Boekarest met bezoek parlementsgebouw en privéwoning Ceausescu
 • Bus excursie Turda, kloof, zoutmijn/ zoutbad
 • Bus excursie Alba Iulia met Nederlandse gids

Reisschema

In onderstaand reisoverzicht nemen we je mee naar de diverse periodes van de reis.

 • Dag 1-5
  Remetea, Mihai Viteazu
 • Dag 6 -11
  Sovata, Sighișoara
 • Dag 12-15
  Zarnesti
 • Dag 16-19
  Pâclele Mici, Boekarest
 • Dag 20-23
  Oești, Cârța
 • Dag 24-29
  Aurel Vlaicu, Miniş
Dag 1-5Remetea, Mihai Viteazu
Ondergronds spektakel Rijdagen: dag 1, 4

Ons Roemeense avontuur start in het landelijke dorpje Remetea, aan de voet van het Apusenigebergte. Vanaf hier maken we een uitstap naar de mysterieuze Berengrot: een ondergrondse wereld met betoverende rotsformaties en berenskeletten uit de ijstijd. Na deze unieke ervaring rijden we naar camping De Oude Walnoot in Mihai Viteazu. De volgende dag wacht ons een surrealistisch hoogtepunt diep onder de grond: Salina Turda. Deze zoutmijn herbergt namelijk een pretpark, waardoor je op 120 meter diepte een ritje kunt maken in het reuzenrad. Het drijven in het naastgelegen zoutbad maakt de ervaring compleet.

Dag 6 -11 Sovata, Sighișoara
Authentiek Roemenië Rijdagen: dag 10

Na een tussenstop in het authentiek Roemeense dorpje Oarba de Mureș- met rondleiding en lokale lunch – tuffen we op dag zeven naar Sovata. Deze kuurstad vormt het hart van het grootste zoutwinningsgebied van Oost-Europa en staat bekend om zijn therapeutische zoutmeren en modderbaden. Een stukje zuidelijker strijken we neer in het sprookjesachtige Sighișoara. Samen met een Nederlandse gids trekken we door de geboortestad van Dracula en ervaren we de aantrekkingskracht van een van de beste bewaarde middeleeuwse steden van Europa.

Dag 12-15 Zarnesti
Enerverende excursies Rijdagen: dag 12

Onderweg naar Zărnești doen we een stap terug in de tijd in het Transsylvaanse plattelandsdorp én werelderfgoedlocatie Viscri. Hierna bereiken we zo’n beetje het geografische centrum van Roemenië en ondernemen we verschillende excursies. We trappen af met een wandeling en picknick in de ongetemde natuur van de Zarnesti-kloof, parel van de Roemeense Karpaten. In Bran bewonderen we het legendarische kasteel van Dracula en in Sinaia betovert het idyllisch gelegen Kasteel Peles. Ook duiken we het Bucegigebergte in bij Azuga, waar in de Koninklijke Wijnkelders een wijnproeverij en lunch op het menu staat. Verder ontdekken we het historische centrum van ‘berenhoofdstad’ Brasov en wandelen we op een rotsachtige heuveltop rond de citadel van Râșnov.

Dag 16-19 Pâclele Mici, Boekarest
Van moddervulkaan tot Parlementspaleis Rijdagen: dag 16, 18

We verlaten Zărnești en trekken nog dieper zuidoostwaarts, totdat we in de provincie Buzău aankomen bij de moddervulkanen Pâclele Mici. Hier wandelen we door een soort kaal maanlandschap en dineren we bij een gezellig kampvuur. Onze volgende bestemming is Boekarest. We bezoeken in de Roemeense hoofdstad het kolossale Parlementspaleis en het eveneens indrukwekkende ‘Ceauşescu Mansion’, de voormalige privéwoning van de oud-dictator. Een lunch maakt deze dag compleet.

Dag 20-23 Oești, Cârța
Ultieme camperroute Rijdagen: dag 20, 21

Stoelriemen vast, want deze dagen bedwingen we Transfăgărășan Road. Deze zeldzaam mooie weg slingert via ontelbare haarspeldbochten dwars door het hoogste gebergte van Roemenië en bereikt op 2.134 meter het letterlijke hoogtepunt. Onderweg ervaren we het ultieme gevoel van vrijheid en is het non-stop genieten van adembenemende uitzichten. Enigszins bijgekomen van deze duizelingwekkende belevenis kunnen we tijdens een diner in Cârța napraten over deze onvergetelijke camperrit. De volgende dag vertrekken we voor een excursie naar het prachtige trio Sibiu, Cristian en Sibiel. Vooral Sibiu is erg geliefd en geldt als een van de mooiste steden van het land.

Dag 24-29 Aurel Vlaicu, Miniş
Stervormige vestingstad Rijdagen: 24, 27

De eerste dagen van de laatste week verblijven we op een camping in Aurel Vlaicu. Vanuit deze rustige plaats bezoeken we de stervormige vestingstad Alba Iulia. Hier is de middeleeuwse charme en historie voelbaar en zien we de wisseling van de wacht bij de poorten van het grootste fort van Roemenië. Op de terugweg lunchen we in een prachtig gelegen restaurant in Gârbova. Tijdens de slotetappe naar Miniş passeren we het Kasteel van Hunedoara, een imposante burcht die een kleine omweg meer dan waard is. We sluiten de reis af met een gezellig diner en nemen met een beetje weemoed afscheid van elkaar.

Heb je een vraag?

Bel met onze klantenservice of neem contact op via het contactformulier.

Details

Reisinformatie

 • Max. Groepsgrootte 20 campers
 • Startpunt Remetea, Roemenie
 • Eindpunt Minis, Roemenie
 • Lengte reis 1550 kilometer
 • Aantal rijdagen 10 rijdagen
Praktische informatie
 • Deze reis is niet geschikt voor campers langer dan 7,5 meter (incl. fietsenrek) i.v.m. beperkte ruimte op de campings.
 • Een Internationaal Rijbewijs (IRB) wordt geadviseerd. Dit document is verkrijgbaar bij diverse ANWB-winkels.
 • Huisdieren zijn toegestaan op deze reis, behalve tijdens excursies en gezamenlijke maaltijden.
 • In verband met de lange duur van excursies en de hoge temperatuur wordt het afgeraden huisdieren mee te nemen.
 • Dit is een zeer inspannende reis vanwege een druk programma; een goede fysieke conditie is een vereiste.
 • Deze reis heeft dagtrajecten van gemiddeld 150 kilometer via smalle, kronkelende wegen waarop je met beperkte snelheid kunt rijden.
 • Ervaring met rijden in de bergen is gewenst.
 • De campings zijn niet modern, maar alle basisvoorzieningen inclusief elektra zijn aanwezig.
 • Ervaring leert dat restaurants in de landen die we bezoeken beperkt rekening kunnen houden met specifieke dieetwensen (m.u.v. vegetarisch). Bij vragen neem contact op met de reisbegeleiding.
 • Op dit moment is de reis nog in ontwikkeling. Mogelijk worden er nog een aantal wijzigingen aangebracht, die afwijken van het programma zoals is weergegeven.
 • Het tolgeld tijdens de reis is niet inbegrepen in de reissom
 • Check voor boeking de Algemene voorwaarden NKC Camperreizen
Samen richting een duurzame campergeneratie.

Elke campertrip genieten we weer van alle fraai- en vrijheid die de natuur ons te bieden heeft. Dat gunnen we de volgende generatie camperaars natuurlijk ook! Met het behalen van het Travelife partner certificaat behoort de NKC tot een groeiende groep reisorganisaties in Nederland die duurzaamheid daadwerkelijk heeft omarmd. Want door vandaag milieubewuster te camperen, maken we aan het eind van de rit samen het verschil voor de camperaar van morgen.

De CO2-opvang van deze camperreis.

Tijdens deze groepsreis rijden we vanaf de startcamping tot en met de eindcamping <aantal> kilometer. Op basis van de berekening door de NKC-CO2-calculator betekent dit een uitstoot van <aantal> CO2 per camper. De voetafdruk van deze kilometers wordt opgevangen door middel van boomaanplanting in het NKC-bos. Een initiatief dat in het kader van natuurherstel en biodiversiteit in samenwerking met Stichting StukjeNatuur is gestart. 

Daarom mee met NKC

Met de NKC beleef je een fantastische reiservaring, waarbij je op een veilige manier nieuwe, uitdagende bestemmingen bezoekt en de geruststelling hebt dat alles tot in de puntjes geregeld is. Je gaat op reis met andere camperbezitters en een deskundige reisbegeleiding, waarbij ook veel ruimte is voor individuele vrijheid. En dat tegen de scherpste prijs in de markt, zonder verrassingen.

Scherpe prijs

Maximale voorpret

Voor en door camperaars

Vrijheid blijheid

Meer begeleiders

Met zorg voor elkaar

De voordelen van NKC-groepsreizen

 • Meer dan 25 jaar ervaring
 • Exclusief voor camperaars
 • Reisinformatie in app
 • Goedkoopste aanbieder
 • Individueel, maar toch samen
 • Inclusief kennismakingsbijeenkomst
 • Begeleiding door 2 (echt)paren
 • Keuze uit meer dan 60 groepsreizen

Klantwaarderingen

8,1

FAQ

Waar vind ik het actuele reisaanbod?

Het reisaanbod van NKC groepsreizen met uitgebreide informatie kun je hier vinden en boeken. Heb je interesse in camperroutes, groepsreizen of maatwerkreizen van de NKC? Bekijk dan ons aanbod op de website of blijf op de hoogte van nieuwe reizen via de nieuwsbrief van NKC Reizen.

Vanaf wanneer kan ik het reisaanbod 2024 boeken?

Al onze groepsreizen staan op de website. Ons aanbod is veelzijdig met ruim 70 reizen naar 50 bestemmingen. Behalve de jaarlijks terugkerende bestemmingen bieden we ook een aantal nieuwe reizen aan. Kijk hier voor het aanbod.

Nog niet geabonneerd op de nieuwsbrief van NKC Reizen? Schrijf je dan in en blijf op de hoogte.

Is het mogelijk om aan een NKC-groepsreis deel te nemen met een huurcamper?

Ja, dit is mogelijk. Indien je graag met een huurcamper een groepsreis maakt, ben je zelf verantwoordelijk voor het regelen van een veilige camper en eventuele verzekeringen. Uiterlijk acht weken voor vertrek moeten de campergegevens (zoals kenteken en afmetingen) bij NKC Reizen bekend zijn.

Hoe boek ik online een NKC-groepsreis?

Het boeken van een groepsreis is een exact klusje waarbij het maken van fouten niet handig is. Voor het online boeken van een NKC-reis is er daarom de handige stap-voor-stap uitleg. Met deze uitleg gaat het zeker goed.

De reis van mijn keuze is volgeboekt. Kan ik op een reservelijst?

Wanneer een reis vol zit, is het mogelijk je aan te melden voor de interesselijst. De interesselijst verplicht je tot niets. Komt er een plek vrij, dan worden alle geïnteresseerden op de lijst per e-mail op de hoogte gesteld. De beschikbare plaats wordt weer online aangeboden en eenieder is vrij deze te boeken via onze website volgens het principe ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’. Wil je graag mee op de betreffende reis, houd dan je e-mail goed in de gaten en wees er snel bij wanneer er een plek vrijkomt.

Aanmelden voor de interesselijst van een specifieke groepsreis is heel eenvoudig:

 • Ga op nkc.nl naar de betreffende reis.
 • Klik op ‘Volgeboekt, Tip mij’ 
 • Vul je e-mailadres, je naam en de titel en het nummer van de reis  

Na het invullen van je e-mailadres ontvang je geen ontvangstbevestiging per e-mail, maar zie je alleen een bevestiging op het scherm.  

 • Zodra er een plek vrijkomt op de reis, ontvangt iedereen die op de lijst staat een e-mailbericht.  
 • Bij vragen kun je contact opnemen met de NKC via ons contactformulier of 033 - 467 70 70. 
Hoe kan ik mijn boeking annuleren?

Stuur een bericht via ons contactformulier met daarin het reisnummer en de reden van annulering. Nadat je boeking is geannuleerd, ontvang je een annuleringsbevestiging en (credit)nota. Deze documenten kun je gebruiken om de annuleringskosten bij je verzekeraar te claimen, mits de reden onder de voorwaarden valt. Bekijk hier de Algemene Voorwaarden van de NKC Camperreizen.

Hoe weet ik dat ik heb geboekt?

Als je de boeking hebt doorlopen, zie je op je scherm de bevestiging van de boeking. Bovendien krijg je binnen enkele minuten een bevestiging via e-mail. Als je deze e-mail niet hebt ontvangen, controleer dan je postvak met ongewenste e-mail of spam. Je boeking is ook terug te vinden via ‘Mijn NKC’. 

Hoe kan ik wijzigingen van gegevens doorgeven?

Wijzigingen van gegevens kunnen tot zes weken voor vertrek zonder wijzigingskosten worden doorgegeven; de daaraan verbonden (soms hoge) kosten van de toeleverancier (zoals bijvoorbeeld een ferry- of luchtvaartmaatschappij) zullen wel worden doorberekend aan de hoofdboeker. Daarnaast zijn aan wijziging van gegevens binnen zes weken voor vertrek wijzigingskosten verbonden van € 25,- per wijziging. Voor wijzigingen kun je contact opnemen via ons contactformulier.

Wat betekent de Travelife Certificering?

De NKC heeft het duurzaamheidscertificaat van Travelife behaald en zijn daarmee officieel Travelife Partner. De NKC voldoet aan meer dan 100 criteria, met betrekking tot het kantoorbeheer van een reisorganisatie, het productaanbod, internationale zakenpartners en klantinformatie. De Travelife-norm dekt de ISO 26000-thema's voor maatschappelijk verantwoord ondernemen, waaronder milieu, biodiversiteit, mensenrechten en arbeidsverhoudingen; en wordt formeel erkend als volledig in overeenstemming met de door de VN ondersteunde Global Sustainable Tourism Criteria. De NKC is onderdeel van een groeiende groep reisorganisaties in Nederland die duurzaamheid hebben omarmd en Travelife Partner-status hebben bereikt.

Wat is een NKC-maatwerkreis?

Een maatwerkreis is een individuele reis naar een intercontinentale bestemming, waarbij alle onderdelen van het reisschema uniek zijn. Jij bepaalt de bestemming, lengte, reisdata en inhoud van deze camperreis. Samen met camperreisexperts stel je aan de hand van je persoonlijke wensen en budget jouw droomreis samen, die zij deels of volledig voor je kunnen regelen. Voor deze maatwerkreizen werkt de NKC samen met DreamTravels, die de reis organiseert en uitvoert. Als NKC-lid krijg je diverse voordelen, afhankelijk van de keuzes die je maakt. Meer informatie over maatwerkreizen lees je hier. Contact opnemen met DreamTravels kan via e-mail [email protected] of via 020- 4280555.

Wat is een NKC-camperroute?

Met de camperroutes van de NKC kun je individueel en in je eigen tempo een camperreis maken. Naast een overzichtskaart van de route, een routebeschrijving en dagtrajecten met campings en/of camperplaatsen, tref je er allerlei tips en bezienswaardigheden voor onderweg aan. De camperroutes zijn gebaseerd op de groepsreizen van de NKC. Er zijn ruim veertig camperroutes in verschillende landen waaruit je kunt kiezen. Bekijk dit inkijkexemplaar of ga hier naar een overzicht van alle camperroutes. Camperroutes zijn op dit moment alleen verkrijgbaar via de website, in de toekomst zal dit veranderen en kun je een camperroute aanschaffen via Campercontact.

De routes, aangeduid met NIEUW zijn te volgen in de app Trip Plans.
Zie je deze aanduiding niet dan ontvang je bij aankoop de route in een pdf-bestand (voor het laatst gecontroleerd in 2019). Achter de schermen wordt hard gewerkt aan de update van deze routes.

Kijk voor een voorvertoning van de app Trip Plans ook even in je App Store of de Google Playstore.

Wanneer ontvang ik het online reisboek?

Ongeveer twee weken voor de kennismakingsbijeenkomst ontvangt u het online reisboek van NKC-camperreizen. Het kan voorkomen dat e-mailproviders ons e-mailadres blokkeren en de e-mail in de spam-/ongewenste e-mail inbox terechtkomt. Als u niets heeft ontvangen, kijk dan eerst in de spamfolder.

Mocht de e-mail daar ook niet zijn binnengekomen, stuur dan een e-mail naar [email protected], en wij zullen als reactie de uitnodiging toesturen. Op deze manier zorgen we ervoor dat de e-mail niet als spam wordt gemarkeerd in uw mailbox.

Hoe krijg ik toegang tot het online reisboek zonder bereik?

Zet het reisboek/de camperroute in de app in de offline modus door het schuifje 'make available offline' om te zetten. Hierdoor wordt automatisch het dataverkeer tussen de app en het internet gestopt, en de informatie wordt gedownload. Test voor vertrek of de route toegankelijk is zonder bereik, haal het apparaat van internet en wifi. Als de informatie niet is opgeslagen, download deze dan opnieuw, maar deze keer voor 10-15 minuten.

Ik ben mijn Tripplans wachtwoord vergeten, wat nu?

Als je je wachtwoord bent vergeten voor je Tripplans-account, kun je een nieuw wachtwoord aanvragen via 'forgot your password?'. Je ontvangt dan een e-mail van Travefy Account met een link om het wachtwoord te resetten. Controleer ook je spam- of ongewenste e-mail inbox, omdat de mail daar mogelijk is binnengekomen.

Wat doe je als je op reis de indruk krijgt dat er seksueel misbruik van kinderen plaatsvindt?

Helaas komt overal ter wereld seksueel misbruik van kinderen voor, soms ook in relatie tot toerisme en reizen. Defence for Children - ECPAT zet zich in om een einde te maken aan commerciële seksuele uitbuiting van kinderen in Nederland en daarbuiten.  Wees ook alert en meld misbruik via www.meldkindersekstoerisme.nl