Marokko

Proef Marokko

marokko-istock-marokko-thee-man-maghrebi
marokko-marokko-medina-theekannen-markt
marokko-proef-marokko-eten
marokko-img_0894-2018-03-27-at-13-14-36

Maak kennis met de vele smaken van Marokko en geniet van al het moois dat je voorgeschoteld krijgt.

euro

1.825 p.p.

calendar_month

30 sep 2024 - 09 nov 2024

route

3000 kilometer

people

20 campers

Inhoudsopgave

Introductie

Op deze reis komen alle hoogtepunten van dit fantastische land aan bod. Je merkt snel dat Marokko heel anders is dan Europa. Van medina’s en souks tot woestijnen en oases en van thee bij de nomaden tot typisch Marokkaanse gerechten in een goed restaurant. Tijdens deze reis proef je uitgebreid van het Marokkaanse leven. Houd er wel rekening mee dat de campings een andere standaard hebben dan die in West-Europa. Maar als je dat geen probleem vindt en bereid bent om anders te kijken, is de reis een onvergetelijke ervaring. Het seizoen staat garant voor heerlijk weer met een temperatuur van gemiddeld 20 graden. Ga mee op avontuur naar dit veelzijdige land met sprookjesachtige steden, indrukwekkende bergen, woestijn en imposante kustlijn.

marokko-marrakech-markt-kruiden-winkel-man
marokko-001-sunset-woestijn
marokko-img_0739-2018-03-26-at-18-50-17
marokko-campers-rijden-woestijn

Hoogtepunten

  • Zinderend Marrakech
  • Overnachten in de woestijn
  • Betoverende Koningssteden
marokko-003_proef_marokko-01

Reisschema

Dag 1-7 Asilah, Moulay Idriss, Kenitra

Rijdagen: dag 2, 3, 6

Een fijn voorproefje

Vanuit het Spaanse Tarifa steken we de Straat van Gibraltar over en zetten we in Tanger voet op Marokkaanse bodem. Een rit langs de Atlantische kust leidt ons naar Asilah, waar we voor het eerst proeven van het Marokkaanse leven. Na dit voorproefje gaat het landinwaarts en belanden we in bedevaartsoord Moulay Idriss. Kenmerkend voor dit heuveldorpje zijn de smalle straatjes en de prachtige panorama’s. Absolute aanrader is een tripje naar het nabijgelegen Volubilis, een oude Romeinse stad die op de werelderfgoedlijst staat. Ook de compacte koningsstad Meknes is werelderfgoedmateriaal. Uiteraard bezoeken we het ‘Versailles van Marokko’ en zien we de belangrijkste bezienswaardigheden.

marokko-volubilis-romeinse-stad_marokko

Dag 8-14 Rabat, Oualidia

Rijdagen: dag 9, 12, 14

Koninklijk vervolg

Terug naar de kust komen we uit in de strategisch gelegen havenstad Mohammedia. Vanuit deze plaats kunnen we namelijk makkelijk excursies maken naar koningssteden Rabat en Casablanca. Eerstgenoemde is de moderne hoofdstad van Marokko, maar dan wel vol historie. Belangrijkste attractie is de oude kasba samen met de aangrenzende medina. Hier wandel je langs blauw- en witgeschilderde huisjes, passeer je winkels met handgeknoopte tapijten en oosterse lampen en kom je vanzelf uit bij de prachtige Andalusische Tuinen. In Casablanca zien we onder meer de Hassan II-moskee, de grootste en mooiste moskee van het land.

marokko-img_0542

Dag 15-21 Ida Ougourd, Marrakech

Rijdag: dag 17, 21

Zinderend Marrakech

Via Oualidia, de oesterhoofdstad van Marokko, en het charmante Essaouira verruilen we de kust voor het sprookjesachtige Marrakech. Deze exotische stad betovert je met zijn duizend-en-een-nachtsfeer en weet in een paar dagen tijd een blijvende indruk achter te laten. Tijdens ons meerdaagse verblijf bezoeken we samen met een gids onder meer het Bahiapaleis en de koranschool. Ook gaan we dineren bij het beroemde Djemaa el Fna plein, dat in de avonduren door de acts van acrobaten, slangenbezweerders en muzikanten een zinderende ervaring is. De volgende etappe naar Aït-Ben-Haddou is adembenemend in alle opzichten: een rit dwars door de Hoge Atlas via de avontuurlijke Tizi-n-Tichka bergpas.

marokko-img_8558-2018-03-10-at-19-33-49-1

Dag 22-28 Aït-Ben-Haddou, Zagora, Skoura

Rijdagen: dag 23, 26, 28

Slapen onder een stralende sterrenhemel

We verlaten het levendige Marrakech en trekken het Atlasgebergte in naar Aït-Ben-Haddou. Dit tegen een heuvel aangebouwde middeleeuwse stadje is door de schitterende kasba en roodgekleurde huizen zo fotogeniek, dat hier tientallen films zijn opgenomen. In het nabijgelegen Ouarzazate ligt zelfs de grootste filmstudio ter wereld. Na het ‘Hollywood van Marokko’ staat ons meteen weer een bijzondere ervaring te wachten: een tweedaagse excursie vanuit Zagora naar de woestijn met overnachting in een berbertent. De fonkelende sterrenhemel is inbegrepen.

marokko-081_090_158-foto-mail-8-land

Dag 29-35 Merzouga, Midelt

Rijdagen: dag 30, 33, 35

Avontuurlijk menu

Nu we de avontuurlijke smaak te pakken hebben, staan er deze dagen een aantal spectaculaire excursies op het menu. Zo is de dagtrip met 4×4-wagens naar de Todra- en Dadeskloof een indrukwekkende belevenis. Je ziet dan torenhoge, roestrode rotswanden, slingert over de mooiste autowegen ter wereld langs roodgekleurde dorpen en kasba’s en geniet onderwijl van machtige Marokkaanse landschappen. Hongerig naar meer? Goed nieuws: hierna trekken we naar Merzouga en gaan we met jeeps de Erg Chebbi woestijn in. Ver buiten de bewoonde wereld ontmoeten we nomaden en kunnen diegenen die dat willen een dromedaristocht maken over de goudkleurige zandduinen.

Dag 36-41 Fès, Chefchaouen

Rijdagen: dag 38, 40, 41

De Berbers

Ook het toetje van de reis is echt iets om naar uit te kijken. Via berberdorp Midelt strijken we enkele dagen neer in Fès, voor velen de mooiste van de koningssteden. Binnen de stadsmuren kom je terecht in een wirwar van straatjes waar je gewoon wilt verdwalen. In dit eeuwenoude doolhof vind je dan ook de meeste bezienswaardigheden en is het door de mystieke markten altijd gezellig druk. Het blauwe stadje Chefchaouen vormt de uitsmijter van de reis. In Cabo Negro sluiten we af met een gezellig diner en maken we de volgende dag de oversteek naar Spanje.

marokko-fès_marokko

Date en prijzen

Vertrekdata 2024
Startdatum 07-10-2024
Einddatum 16-11-2024
Beschikbaarheid Voldoende
Camper +1 persoon € 2.315 p.p
Camper + 2 personen € 1.825 p.p.
east
Bekijk reis
Startdatum 30-09-2024
Einddatum 09-11-2024
Beschikbaarheid Volgeboekt
Camper + 1 persoon € 2.315 p.p.
Camper + 2 personen € 1.825 p.p.
breastfeeding
Boek nu

Inbegrepen

  • Ferry overtocht Algeciras – Tanger-Med
  • Ferry-overtocht Tanger-Med – Algeciras
  • 40 overnachtingen
  • 13 excursies
  • 1 ontbijt
  • 7 lunches (inclusief 1 drankje)
  • 7 diners (inclusief 2 drankjes)
  • Kennismakingsbijeenkomst met diner en overnachting
  • Wegenkaart van het reisgebied
  • Reisinformatie in handige app ‘TripPlans’
  • Reisboek met alle informatie of korting als je kiest voor  digitale reisinformatie
  • Fooien
  • Bijdrage tbv aanplant 9 bomen (957 kg CO2 compensatie) Stichting StukjeNatuur

Toeslagen

  • Voor niet-leden geldt een toeslag van € 50 per boeking.

Details

Reisinformatie
Reisnummer

‍2024-004

Max. groepsgrootte

20 campers

Startpunt

Tarifa, Spanje

Eindpunt

Algeciras, Spanje

Lengte reis

3000 kilometer

Aantal rijdagen

17 rijdagen

Maximale camperlengte (incl. fietsenrek)

8 meter

Kennismakingsbijeenkomst
Datum

15 en 16 augustus 2024

Locatie

Camping de Waltakke te Lochem

Reisbegeleiders
rob-en-truus

Rob en Truus

Assistent reisbegeleider
zwaaneveldt-rob-en-anita-nkc23nov035

Rob en Anita

Praktische informatie

  • Deze reis is niet geschikt voor campers langer dan 8 meter (incl. fietsenrek) i.v.m. beperkte ruimte op de campings.
  • Een paspoort is vereist. Het document moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn na vertrek uit het land van bestemming.
  • Check voorafgaand aan de reis of je verzekering hulpverlening dekt in het reisgebied van deze reis.
  • Een Internationaal Rijbewijs (IRB) wordt geadviseerd. Dit document is verkrijgbaar bij diverse ANWB-winkels.
  • Huisdieren zijn niet toegestaan op deze reis.
  • Het actieve karakter van deze reis vraagt om een goede lichamelijke en fysieke conditie. Deelnemers moeten goed ter been zijn en zonder moeite lange wandelingen kunnen maken op oneffen ondergrond.
  • Dagtrajecten zijn maximaal 290 kilometer per dag.
  • De campings zijn niet zoals in West-Europa en van beduidend mindere kwaliteit. Elektriciteit ontbreekt vaak en sanitaire voorzieningen zijn minimaal. Er dient regelmatig gebruik te worden gemaakt van de voorzieningen (douche en toilet) in eigen camper.
  • Ervaring leert dat restaurants in de landen die we bezoeken beperkt rekening kunnen houden met specifieke dieetwensen (m.u.v. vegetarisch). Bij vragen neem contact op met de reisbegeleiding.
  • Fietsenrek achterop camper wordt voor Marokko afgeraden
  • Op dit moment is de reis nog in ontwikkeling. Mogelijk worden er nog een aantal wijzigingen aangebracht, die afwijken van het programma zoals is weergegeven.
  • Het meenemen van gasflessen is toegestaan, mits deze stevig bevestigd zijn.
  • Check voor boeking de Algemene Voorwaarden NKC Camperreizen.

Samen richting een duurzame campergeneratie.

Elke campertrip genieten we weer van alle fraai- en vrijheid die de natuur ons te bieden heeft. Dat gunnen we de volgende generatie camperaars natuurlijk ook! Met het behalen van het Travelife partner certificaat behoort de NKC tot een groeiende groep reisorganisaties in Nederland die duurzaamheid daadwerkelijk heeft omarmd. Want door vandaag milieubewuster te camperen, maken we aan het eind van de rit samen het verschil voor de camperaar van morgen.

 

Ervaringen

Geniet van de Arabische natuur en cultuur in de kashba’s, medina’s, Berber-nomaden in de woestijn, spectaculaire vergezichten en nog veel meer verassingen.

Ron en Leny
Reisbegeleiders

Daarom mee met NKC

Beleef het ultieme camperavontuur met de NKC, de grootste camperclub van Europa. Met de NKC kom je op de mooiste plekken en ervaar het gemak en de gezelligheid van samen reizen met onze ervaren reisbegeleiders.

  • Reizen voor en door camperliefhebbers;
  • méér dan 25 jaar ervaring in camperreizen;
  • hoge beoordeling door deelnemers.

Voordelen van NKC groepreizen

8.1
van onze klanten
done
Meer dan 25 jaar ervaring
done
Exclusief voor camperaars
done
Reisinformatie in app
done
Individueel, maar toch samen
done
Inclusief kennismakingsbijeenkomst
done
Begeleiding door 2 (echt)paren
done
Keuze uit meer dan 60 groepsreizen

Bekijk ook andere groepsreizen