Portugal

Portugal - Kleurrijk en Karakteristiek

portugal_istock-portugal-algarve-lagos-zee-rots-strand-reisgids-2018-1

Verken het veelzijdige Portugal in een mediterraan tempo en ontdek de mooiste plekken van het groene noorden tot het subtropische zuiden.

euro

1.995 p.p.

calendar_month

26 aug 2024 - 02 okt 2024

route

2200 kilometer

people

20 campers

Inhoudsopgave

Introductie

Dankzij de relatief korte routes en de vele vrije dagen is deze rondreis ideaal voor camperaars die Portugal in een mediterraan tempo willen ontdekken. In ruim een maand tijd zakken we vanuit het noordoosten via het groene binnenland af naar het subtropische zuiden, om vanaf daar de spectaculaire kustlijn naar het noorden te volgen.

Onderweg genieten we op ons gemak van wat Portugal te bieden heeft. En dat is nogal wat.
Betreed bijvoorbeeld de paden van overdonderend mooie natuurparken zoals Montesinho en Serra da Estrela en wandel in het Monchique-gebergte op het dak van de Algarve.

In de groene Dourovallei met zijn wereldberoemde wijnen en de glooiende Alentejo – de broodmand van Portugal – is het letterlijk en figuurlijk smullen geblazen. Voor zonaanbidders zal de Algarve voelen als thuiskomen, waar je op heerlijke zandstranden en in verscholen baaien volop vitamine D kan opslurpen.

Eenmaal de Atlantische kust volgend, soms ruig, soms paradijselijk, bereiken we via het idyllische Porto Covo de romantische badplaats Cascais. Gelegen op een half uur van het kleurrijke Lissabon en twintig minuten van sprookjesachtig Sintra is dit een ideale uitvalsbasis voor mooie dagtripjes. Verder noordwaarts doen we meer onvergetelijke indrukken op. Zo zien we in vissersdorp Nazaré hoe de hoogste golven ter wereld zich te pletter slaan op de rotsen, beleven we een traditionele fado-avond in Coimbra, bezoeken we bedevaartsoord Fatima en proeven we port in Porto.

portugal-depositphotos_portugal-algarve-lagos-kerk-1
portugal-tram-lissabom-portugal
portugal-douro-grens-portugal
portugal-porto-rivier-de-douro-portugal
portugal-lissabon-portugal-2
portugal-bootje-varen-6-lagos-algarve-portugal
portugal-azuleo-1-pinhao-portugal

Hoogtepunten & unieke kenmerken

  • Bezoek Lagos en boottocht
  • Traditionele fado-avond
  • Porto stadsbezoek en portkelder
  • Sprookjesachtige Sintra
  • Stadbezoek Lissabon
portugal-2024-163_164_portugal_op_het_gemak-01

Reisschema

Dag 1-6 Bragança, Vila Real

Rijdagen: dag 4

Dourovallei

In de rustige vakantiebestemming Bragança in Noordoost-Portugal brengen we op ons gemak de eerste dagen door. Meest bezienswaardig in het oude en ommuurde stadje is het goed bewaarde kasteel. Daarnaast duiken we het nabijgelegen natuurpark Montesinho in en genieten we buiten de gebaande paden van verschillende soorten landschappen en indrukwekkende uitzichten. Midden in de Dourovallei vinden we bij het statige Vila Real onze volgende uitvalsbasis. Oftewel: een ideaal startpunt om door het werkelijk adembenemend mooie wijn- en portgebied van Portugal te toeren. Pinhão, het regionale centrum van het wereldberoemde wijngebied, is dan weer dé plek voor een portproeverij.

portugal-brac

Dag 7-13 Guarda, Castelo de Vide

Rijdagen: dag 7, 10, 12

Duizelingwekkend mooi

Na een goed behapbare rit in zuidoostelijke richting komen we aan in Nabainhos, een dorp dichtbij Guarda, de hoogst gelegen stad van Portugal. Vanaf hier bezoeken we Sera da Estrela, de grootste bergketen en natuurgebied van Portugal. Met de frisse berglucht in je longen rijden we vervolgens naar Idanha-a-Nova, vlak bij het geliefde Monsanto. Dit ‘meest Portugese dorp’, genesteld tegen een steile, granieten berg, verbaast elke bezoeker door de huisjes die ingeklemd liggen tussen tonnen wegende rotsblokken. Aanbeland in de Alentejo kijk je ook je ogen uit in de torenhoge dorpen Castelo de Vide en Marvão.

portugal-marvao

Dag 14-21 Évora, Tavira, Lagos

Rijdagen: dag 14, 17, 19

Onvergetelijke boottocht

Weer een stukje zuidelijker bereiken we in Évora het culturele hart van de Alentejo. In deze ommuurde werelderfgoedstad zijn de kathedraal en de Romeinse tempel de grootste blikvangers en vang je bovendien een glimp op van de Portugese Gouden Eeuw. Na een aantal dagen Évora is de tijd aangebroken om vitamine D op te slurpen in de zonnige Algarve. Eerst proeven we de sfeer in Tavira om vervolgens verder te rijden naar Lagos. Lagos biedt een authentiek centrum, is een stralende badplaats en heeft een ongelooflijk mooie kustlijn. Onvergetelijk is dan ook de boottocht langs gebeeldhouwde kliffen, goudgele stranden en uitgesleten grotten. Daarnaast ligt het Monchique-gebergte zo’n beetje in de achtertuin van Lagos, een wandelparadijs waar je schitterende tochten kunt maken op het dak van de Algarve.

portugal-bootje-varen8-lagos-algarve-portugal

Dag 22-30 Cascais, Sintra, S. Martinho do Porto

Rijdagen: dag 22, 24 , 28

Atlantische kust

Net over de helft van de reis verlaten we langzaam maar zeker het subtropische zuiden en volgen we de Atlantische kust naar het noorden. De eerste etappe leidt ons naar Porto Côvo, een vriendelijk vissersdorpje met een wirwar van witgekalkte huisjes en verborgen stranden. Van dit vreedzame plekje aan de Alentejaanse kust trekken we naar de stijlvolle badplaats Cascais. Fijn gelegen bovendien, want door de nabijheid van sprookjesachtig Sintra en het kleurrijke Lissabon is dit een ideale uitvalsbasis voor mooie dagtripjes. De kustplaats S. Martinho do Porto ligt dichtbij Nazaré waar we kunnen zien hoe de hoogste golven ter wereld zich te pletter slaan op de rotsen en kun je met het Klooster van Batalha, Fátima en Tomar drie culturele vliegen in een klap slaan.

portugal-lissab

Dag 31-38 Coimbra, Porto, Viana do Castelo

Rijdagen: dag 31, 33, 36

Van universiteitsstad naar portstad

Ook in het slotstuk van de reis hanteren we een aangenaam vakantietempo en staan ons verschillende hoogtepunten te wachten. In de landinwaarts gelegen universiteitsstad Coimbra beleven we bijvoorbeeld een traditionele fado-avond en proeven we de rijke historie in de oude binnenstad. Voor Porto trekken we eveneens meerdere dagen uit. De tweede stad van het land heeft een heerlijk compact centrum en is een feest om doorheen te slenteren, vergeet vooral niet een boottocht te maken en loop een binnen bij een porthuis een proeverij. Tot slot keren we terug naar de kust en genieten nog een keer van de golven van de Atlantische oceaan bij Viana do Castelo, op de grens met Spanje. Na een gezellig diner nemen we tenslotte afscheid van elkaar.

portugal-20220609fvl-confrafotografie-porto-excursie-47

Datum en prijzen

Vertrekdata 2024
Startdatum 26-08-2024
Einddatum 02-10-2024
Beschikbaarheid Volgeboekt
Camper +1 persoon € 2.755 p.p.
Camper + 2 personen € 1.995 p.p.
east
Boek nu
Startdatum 20-05-2024
Einddatum 26-06-2024
Beschikbaarheid Volgeboekt
Camper + 1 persoon € 2.755 p.p.
Camper + 2 personen € 1.995 p.p.
breastfeeding
Bekijk reis

Inbegrepen

  • 37 x overnachting
  • 9 x excursie
  • 4 x lunch (incl. 1 drankje)
  • 4 x diner (incl. 2 drankjes)
  • 1 x diner (incl. 2 drankjes) met entertainment
  • 2 x bezoek Porthuis met proeverij
  • 3 x koffie met iets lekkers
  • Kennismakingsbijeenkomst met diner en overnachting
  • Wegenkaart van het reisgebied
  • Reisinformatie in app TripPlans
  • Geprint exemplaar reisboek of korting bij keuze alleen digitale reisinformatie
  • Fooien
  • Bijdrage t.b.v. aanplant 7 bomen (702 kg CO2 compensatie) Stichting StukjeNatuur

Toeslagen

  • Voor niet-leden geldt een toeslag van € 50,- per boeking.

Details

Reisinformatie
Reisnummer

‍2024-164

Max. groepsgrootte

20 campers

Startpunt

Bragança, Portugal

Eindpunt

Covas, Portugal

Lengte reis

2200 kilometer

Aantal rijdagen

13 rijdagen

Maximale camperlengte (incl. fietsenrek)

7,5 meter

Kennismakingsbijeenkomst
Datum

26 en 27 juli 2024

Locatie

Camping Expo Madrid te Dalfsen

Reisbegeleiders
diana-mommers-en-vera-maes

Diana en Vera

Assistent reisbegeleiders

Henk en Marianne

Praktische informatie

  • Deze reis is ongeschikt voor campers langer dan 7,5 meter (incl. fietsenrek).
  • Huisdieren zijn toegestaan op deze reis, behalve tijdens excursies en gezamenlijke maaltijden en activiteiten.
  • Het actieve karakter van deze reis vraagt om een goede lichamelijke en fysieke conditie. Deelnemers moeten goed ter been zijn en zonder moeite lange wandelingen kunnen maken op oneffen ondergrond.
  • Ervaring met rijden in de bergen is gewenst. Met name de rit door Sera da Estrela vereist enige ervaring met rijden in bergen, “omrijden is wel mogelijk!
  • Dag trajecten zijn maximaal 245 kilometer per dag.
  • Sommige campings zijn eenvoudig, maar alle basisvoorzieningen inclusief elektra zijn aanwezig.
  • Op dit moment is de reis nog in ontwikkeling. Mogelijk worden er nog een aantal wijzigingen aangebracht, die afwijken van het programma zoals is weergegeven.
  • Check voor boeking de Algemene Voorwaarden NKC Camperreizen.

Samen richting een duurzame campergeneratie.

Elke campertrip genieten we weer van alle fraai- en vrijheid die de natuur ons te bieden heeft. Dat gunnen we de volgende generatie camperaars natuurlijk ook! Met het behalen van het Travelife partner certificaat behoort de NKC tot een groeiende groep reisorganisaties in Nederland die duurzaamheid daadwerkelijk heeft omarmd. Want door vandaag milieubewuster te camperen, maken we aan het eind van de rit samen het verschil voor de camperaar van morgen.

 

Ervaringen

Karakteristieke dorpen in het Oosten. Zon en strand in het Zuiden. Groene natuur in het Noorden en kleurrijke steden als Lissabon en Porto aan de westkust. Kortom van alles te zien en te doen in een aangenaam klimaat.

Diana en Vera
Reisbegeleiders

Daarom mee met NKC

Beleef het ultieme camperavontuur met de NKC, de grootste camperclub van Europa. Met de NKC kom je op de mooiste plekken en ervaar het gemak en de gezelligheid van samen reizen met onze ervaren reisbegeleiders.

  • Reizen voor en door camperliefhebbers;
  • méér dan 25 jaar ervaring in camperreizen;
  • hoge beoordeling door deelnemers.

Voordelen van NKC groepreizen

8.1
van onze klanten
done
Meer dan 25 jaar ervaring
done
Exclusief voor camperaars
done
Reisinformatie in app
done
Individueel, maar toch samen
done
Inclusief kennismakingsbijeenkomst
done
Begeleiding door 2 (echt)paren
done
Keuze uit meer dan 60 groepsreizen

Bekijk ook andere groepsreizen