Polen - NIEUW

Polen - Verrassend veelzijdig Polen

Stort je in de turbulente geschiedenis van Polen en geniet van het Tatragebergte tot de Oostzee van imposante steden en machtige natuurgebieden.

Boek nu

 • Breedste reisaanbod
 • Voor en door camperaars
 • Reizen met respect voor mens, milieu en natuur
 • Breedste reisaanbod
 • Voor en door camperaars
 • Reizen met respect voor mens, milieu en natuur

Polen - Verrassend veelzijdig Polen

Polen biedt laagvlaktes, gevarieerde bossen, veel verschillende natuurgebieden en Nationale Parken. Midden-Polen is het 'land van de duizend meren', in het Noorden vind je een aantrekkelijke kustlijn en in het Zuiden hoge bergen. Ook het culturele erfgoed in Polen is gevarieerd. Zo hebben kleurrijke steden als Krakau, Warschau, Gdansk, Torun en Poznan ieder hun eigen karakter en kent elke stad zijn eigen bewogen geschiedenis.

Tijdens deze reis bezoeken we het voormalige concentratiekamp Auschwitz, dat op elke bezoeker een diepe indruk maakt. Verder staat kasteel Malbork op het programma. Dit is het grootste gotische kasteel van Europa, gelegen aan de rivier de Nogat. De karakteristieke havenstad Gdansk die ook wel 'Klein Amsterdam' genoemd wordt is ook een van de hoogtepunten van deze reis.

Lees meer Toon minder

Polen biedt laagvlaktes, gevarieerde bossen, veel verschillende natuurgebieden en Nationale Parken. Midden-Polen is het 'land van de duizend meren', in het Noorden vind je een aantrekkelijke kustlijn en in het Zuiden hoge bergen. Ook het culturele erfgoed in Polen is gevarieerd. Zo hebben kleurrijke steden als Krakau, Warschau, Gdansk, Torun en Poznan ieder hun eigen karakter en kent elke stad zijn eigen bewogen geschiedenis.

Tijdens deze reis bezoeken we het voormalige concentratiekamp Auschwitz, dat op elke bezoeker een diepe indruk maakt. Verder staat kasteel Malbork op het programma. Dit is het grootste gotische kasteel van Europa, gelegen aan de rivier de Nogat. De karakteristieke havenstad Gdansk die ook wel 'Klein Amsterdam' genoemd wordt is ook een van de hoogtepunten van deze reis.

Hoogtepunten & unieke kenmerken

 • Bezoek voormalig concentratiekamp Auschwitz-Birkenau
 • Excursie naar Wieliczka Zoutmijn
 • Stadsbezoek Warschau
 • Bezoek historische hanzestad Gdansk
 • Wandel door de kleurrijke stad Poznan

Reisschema

In onderstaand reisoverzicht nemen we je mee naar de diverse periodes van de reis.

 • Dag 1-7
  Bolkow, Wroclaw, Osiek (Auschwitz)
 • Dag 8-14
  Zakopane, Krakau, Sandomierz
 • Dag 15-21
  Warschau, Mikolajki, Tumiany
 • Dag 22-28
  Malbork, Gdansk, Wladyslawowo
 • Dag 29-35
  Zawory, Torun, Poznan, Boguszyn
Dag 1-7 Bolkow, Wroclaw, Osiek (Auschwitz)
Van Bolkow tot Osiek Rijdagen: dag 4,5

In het heuvelachtige landschap rond Bolków komen we als groep bij elkaar en beginnen we de reis met een gezellige bbq met zang en dans. Na een bezoek aan de bazar op de camping gaan we de volgende dag op de fiets (of met de camper) naar Jawor. Hier bezoeken we de vredeskerk en genieten we van de lunch op het plein. Maandag vertrekken we naar Wroclaw, een prachtige historische stad die ook bewoond wordt door 350 kabouters. Op weg naar Osiek bestaat de keuze uit een bezoek aan het openluchtmuseum te Opole of de 'Zwarte Madonna'in Czestochowa. Een stuk oostwaarts belanden we in Osiek. Vanaf hier gaan we naar misschien wel de zwartste bladzijde uit de menselijke geschiedenis: Auschwitz-Birkenau. Zeker is dat het bezoek aan dit voormalige concentratiekamp diepe indruk zal maken.

Dag 8-14Zakopane, Krakau, Sandomierz
Krakau de 'Parel van Polen' Rijdagen: dag 8, 10, 14

In het wintersportdorp Zakopane starten we de tweede week van deze reis. Tijdens de vrije dag kun je genieten van het dorp en/of de natuur in het Tatragebergte. Als mooiste en meest bezochte stad van Polen nemen we voor Krakau ruim de tijd. Tijdens de stadswandeling zien we het vierkante megaplein Rynek Główny, eyecatcher én kloppend hart van het historische centrum Stare Miasto. Al wandelend door de bruisende stad aan de Wisla stuiten we op talloze schitterende gebouwen en ontdekken we waarom het hele centrum op de Werelderfgoedlijst staat. Vlakbij Krakau stuiten we op werelderfgoed: de reusachtige Wieliczka-zoutmijn. In deze onderaardse wereld zien we de meest wonderlijke zoutsculpturen, met als hoogtepunt een bijzondere kapel met ‘Het Laatste Avondmaal’. Vervolgens rijden we door naar Sandomierz.

Dag 15-21Warschau, Mikolajki, Tumiany
Van klein Krakau via Warschau naar het 'land van de duizend meren' Rijdagen: dag 16, 18, 21

Met klinkende bijnamen als het ‘Kleine Rome’ en ‘Klein Krakau’ geniet het op zeven heuvels gebouwde Sandomierz een goede reputatie. De renaissancestad aan de Wisla heeft dat mede te danken aan het hellende marktplein met zijn prachtige gotische stadhuis en de omringende historische herenhuizen in zonnige kleuren. Van het kleine Krakau gaan we naar het grote Warschau, de heropgebouwde hoofdstad met een turbulente geschiedenis. Tijdens ons stadsbezoek is dat goed te merken, want het contrastrijke Warschau is een stad vol met historische monumenten én moderne architectuur. Onze volgende bestemming ligt in de serene rust van het 'Land van de duizend meren', het watersportdorp Mikolajki. Daar maken we een unieke boottocht op een tweemaster, aangekleed met een hapje en een drankje. Na een vrije dag vertrekken we Noordwaarts naar een machtig bolwerk van Hitler genaamd de 'Wolfsschanze'. Hier worden we over het terrein begeleidt door twee gidsen. De dag eindigen we op een heerlijke camping te Tumiany gelegen tussen twee meren.

Dag 22-28Malbork, Gdansk, Wladyslawowo
Noord-Polen met o.a. Gdansk Rijdagen: dag 23, 25, 28

Via het mooie Malbork, met als grootste attractie het gigantische kasteel aan de oever van de Nogat, rijden we naar de historische Hanzestad Gdańsk. Deze stad wordt niet voor niets de ‘Parel aan de Oostzee’ genoemd. In het imposante museum 'Solidarnosci' wordt de geschiedenis getoont van de opstand van de arbeiders op de scheepswerf van Gdansk, onder aanvoering van Lech Walesa. Het museum is gebouwd in één van de droogdokken van de scheepswerf en een bezoek is zeker de moeite waard.

Dag 29-35Zawory, Torun, Poznan, Boguszyn
Van de oostzee via de pareltjes Torún en Poznań naar de eindbestemming Rijdagen: dag 30, 31, 33, 35

Na een ontspannen verblijf aan de Oostzee en wellicht een bezoek aan het schiereiland 'Hel' rijden we nu écht naar het Zuiden met een tussenstop te Zawory waar we genieten van een gezamelijk diner. De volgende stop in de slotweek is de middeleeuwse werelderfgoedstad Torún. Stralend middelpunt in de goed geconserveerde binnenstad is het marktplein met daarop het fraaie stadhuis en talloze terrasjes. Het historische hart is sowieso een plaatje en is daarom door UNESCO bekroond tot werelderfgoed. Ook de oude binnenstad van Poznań is om in te lijsten. Het centrale plein is weliswaar grotendeels gereconstrueerd, maar dat is er niet aan af te zien. Zo geldt het in renaissancestijl opgetrokken raadhuis als een van de mooiste renaissance bouwwerken in Centraal­ Europa en zorgen de pastelkleurige herenhuizen en het kwartet fonteinen voor een prachtige omkadering. Meer informatie krijgen we van onze gids aldaar. Hierna eindigen we de reis op een camping met gezellige Nederlandse eigenaars. Zij serveren het afsluitende diner van deze veelzijdige reis. Op dag 36 nemen we afscheid en gaat eenieder zijns weegs.

Heb je een vraag?

Bel met onze klantenservice of neem contact op via het contactformulier.

Details

Reisinformatie

 • Max. Groepsgrootte 20 campers
 • Startpunt Bolków, Polen
 • Eindpunt Boguszyn, Polen
 • Lengte reis 2350 kilometer
 • Aantal rijdagen 16 rijdagen
Praktische informatie
 • Deze reis is niet geschikt voor campers langer dan 8 meter (incl. fietsenrek) i.v.m. beperkte ruimte op de campings.
 • Huisdieren zijn toegestaan op deze reis, behalve tijdens excursies en gezamenlijke maaltijden en activiteiten.
 • Het actieve karakter van deze inspannende reis vraagt om een goede lichamelijke conditie. 
 • Ervaring met rijden in de bergen is gewenst.
 • Sommige campings eenvoudig, maar alle basisvoorzieningen inclusief elektra zijn aanwezig.
 • Ervaring leert dat restaurants in de landen die we bezoeken beperkt rekening kunnen houden met specifieke dieetwensen (m.u.v. vegetarisch). Bij vragen neem contact op met de reisbegeleiding.
 • Op dit moment is de reis nog in ontwikkeling. Mogelijk worden er nog een aantal wijzigingen aangebracht, die afwijken van het programma zoals is weergegeven.
 • Het tolgeld tijdens de reis is niet inbegrepen in de reissom.
 • Check voor boeking de Algemene Voorwaarden NKC Camperreizen
Samen richting een duurzame campergeneratie.

Elke campertrip genieten we weer van alle fraai- en vrijheid die de natuur ons te bieden heeft. Dat gunnen we de volgende generatie camperaars natuurlijk ook! Met het behalen van het Travelife partner certificaat behoort de NKC tot een groeiende groep reisorganisaties in Nederland die duurzaamheid daadwerkelijk heeft omarmd. Want door vandaag milieubewuster te camperen, maken we aan het eind van de rit samen het verschil voor de camperaar van morgen.

De CO2-opvang van deze camperreis.

Tijdens deze groepsreis rijden we vanaf de startcamping tot en met de eindcamping 2.350 kilometer. Op basis van de berekening door de NKC-CO2-calculator betekent dit een uitstoot van 750 kg CO2 per camper; met jouw bijdrage worden 7 bomen geplant De voetafdruk van deze kilometers wordt opgevangen door middel van boomaanplanting in het NKC-bos. Een initiatief dat in het kader van natuurherstel en biodiversiteit in samenwerking met Stichting StukjeNatuur is gestart. 

 

 

Daarom mee met NKC

Met de NKC beleef je een fantastische reiservaring, waarbij je op een veilige manier nieuwe, uitdagende bestemmingen bezoekt en de geruststelling hebt dat alles tot in de puntjes geregeld is. Je gaat op reis met andere camperbezitters en een deskundige reisbegeleiding, waarbij ook veel ruimte is voor individuele vrijheid. En dat tegen de scherpste prijs in de markt, zonder verrassingen.

Scherpe prijs

Maximale voorpret

Voor en door camperaars

Vrijheid blijheid

Meer begeleiders

Met zorg voor elkaar

De voordelen van NKC-groepsreizen

 • Meer dan 25 jaar ervaring
 • Exclusief voor camperaars
 • Reisinformatie in app
 • Goedkoopste aanbieder
 • Individueel, maar toch samen
 • Inclusief kennismakingsbijeenkomst
 • Begeleiding door 2 (echt)paren
 • Keuze uit meer dan 60 groepsreizen

Klantwaarderingen

8,1

FAQ

Waar vind ik het actuele reisaanbod?

Het reisaanbod van NKC groepsreizen met uitgebreide informatie kun je hier vinden en boeken. Heb je interesse in camperroutes, groepsreizen of maatwerkreizen van de NKC? Bekijk dan ons aanbod op de website of blijf op de hoogte van nieuwe reizen via de nieuwsbrief van NKC Reizen.

Vanaf wanneer kan ik het reisaanbod 2024 boeken?

Al onze groepsreizen staan op de website. Ons aanbod is veelzijdig met ruim 70 reizen naar 50 bestemmingen. Behalve de jaarlijks terugkerende bestemmingen bieden we ook een aantal nieuwe reizen aan. Kijk hier voor het aanbod.

Nog niet geabonneerd op de nieuwsbrief van NKC Reizen? Schrijf je dan in en blijf op de hoogte.

Is het mogelijk om aan een NKC-groepsreis deel te nemen met een huurcamper?

Ja, dit is mogelijk. Indien je graag met een huurcamper een groepsreis maakt, ben je zelf verantwoordelijk voor het regelen van een veilige camper en eventuele verzekeringen. Uiterlijk acht weken voor vertrek moeten de campergegevens (zoals kenteken en afmetingen) bij NKC Reizen bekend zijn.

Hoe boek ik online een NKC-groepsreis?

Het boeken van een groepsreis is een exact klusje waarbij het maken van fouten niet handig is. Voor het online boeken van een NKC-reis is er daarom de handige stap-voor-stap uitleg. Met deze uitleg gaat het zeker goed.

De reis van mijn keuze is volgeboekt. Kan ik op een reservelijst?

Wanneer een reis vol zit, is het mogelijk je aan te melden voor de interesselijst. De interesselijst verplicht je tot niets. Komt er een plek vrij, dan worden alle geïnteresseerden op de lijst per e-mail op de hoogte gesteld. De beschikbare plaats wordt weer online aangeboden en eenieder is vrij deze te boeken via onze website volgens het principe ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’. Wil je graag mee op de betreffende reis, houd dan je e-mail goed in de gaten en wees er snel bij wanneer er een plek vrijkomt.

Aanmelden voor de interesselijst van een specifieke groepsreis is heel eenvoudig:

 • Ga op nkc.nl naar de betreffende reis.
 • Klik op ‘Volgeboekt, Tip mij’ 
 • Vul je e-mailadres, je naam en de titel en het nummer van de reis  

Na het invullen van je e-mailadres ontvang je geen ontvangstbevestiging per e-mail, maar zie je alleen een bevestiging op het scherm.  

 • Zodra er een plek vrijkomt op de reis, ontvangt iedereen die op de lijst staat een e-mailbericht.  
 • Bij vragen kun je contact opnemen met de NKC via ons contactformulier of 033 - 467 70 70. 
Hoe kan ik mijn boeking annuleren?

Stuur een bericht via ons contactformulier met daarin het reisnummer en de reden van annulering. Nadat je boeking is geannuleerd, ontvang je een annuleringsbevestiging en (credit)nota. Deze documenten kun je gebruiken om de annuleringskosten bij je verzekeraar te claimen, mits de reden onder de voorwaarden valt. Bekijk hier de Algemene Voorwaarden van de NKC Camperreizen.

Hoe weet ik dat ik heb geboekt?

Als je de boeking hebt doorlopen, zie je op je scherm de bevestiging van de boeking. Bovendien krijg je binnen enkele minuten een bevestiging via e-mail. Als je deze e-mail niet hebt ontvangen, controleer dan je postvak met ongewenste e-mail of spam. Je boeking is ook terug te vinden via ‘Mijn NKC’. 

Hoe kan ik wijzigingen van gegevens doorgeven?

Wijzigingen van gegevens kunnen tot zes weken voor vertrek zonder wijzigingskosten worden doorgegeven; de daaraan verbonden (soms hoge) kosten van de toeleverancier (zoals bijvoorbeeld een ferry- of luchtvaartmaatschappij) zullen wel worden doorberekend aan de hoofdboeker. Daarnaast zijn aan wijziging van gegevens binnen zes weken voor vertrek wijzigingskosten verbonden van € 25,- per wijziging. Voor wijzigingen kun je contact opnemen via ons contactformulier.

Wat betekent de Travelife Certificering?

De NKC heeft het duurzaamheidscertificaat van Travelife behaald en zijn daarmee officieel Travelife Partner. De NKC voldoet aan meer dan 100 criteria, met betrekking tot het kantoorbeheer van een reisorganisatie, het productaanbod, internationale zakenpartners en klantinformatie. De Travelife-norm dekt de ISO 26000-thema's voor maatschappelijk verantwoord ondernemen, waaronder milieu, biodiversiteit, mensenrechten en arbeidsverhoudingen; en wordt formeel erkend als volledig in overeenstemming met de door de VN ondersteunde Global Sustainable Tourism Criteria. De NKC is onderdeel van een groeiende groep reisorganisaties in Nederland die duurzaamheid hebben omarmd en Travelife Partner-status hebben bereikt.

Wat is een NKC-maatwerkreis?

Een maatwerkreis is een individuele reis naar een intercontinentale bestemming, waarbij alle onderdelen van het reisschema uniek zijn. Jij bepaalt de bestemming, lengte, reisdata en inhoud van deze camperreis. Samen met camperreisexperts stel je aan de hand van je persoonlijke wensen en budget jouw droomreis samen, die zij deels of volledig voor je kunnen regelen. Voor deze maatwerkreizen werkt de NKC samen met DreamTravels, die de reis organiseert en uitvoert. Als NKC-lid krijg je diverse voordelen, afhankelijk van de keuzes die je maakt. Meer informatie over maatwerkreizen lees je hier. Contact opnemen met DreamTravels kan via e-mail [email protected] of via 020- 4280555.

Wat is een NKC-camperroute?

Met de camperroutes van de NKC kun je individueel en in je eigen tempo een camperreis maken. Naast een overzichtskaart van de route, een routebeschrijving en dagtrajecten met campings en/of camperplaatsen, tref je er allerlei tips en bezienswaardigheden voor onderweg aan. De camperroutes zijn gebaseerd op de groepsreizen van de NKC. Er zijn ruim veertig camperroutes in verschillende landen waaruit je kunt kiezen. Bekijk dit inkijkexemplaar of ga hier naar een overzicht van alle camperroutes. Camperroutes zijn op dit moment alleen verkrijgbaar via de website, in de toekomst zal dit veranderen en kun je een camperroute aanschaffen via Campercontact.

De routes, aangeduid met NIEUW zijn te volgen in de app Trip Plans.
Zie je deze aanduiding niet dan ontvang je bij aankoop de route in een pdf-bestand (voor het laatst gecontroleerd in 2019). Achter de schermen wordt hard gewerkt aan de update van deze routes.

Kijk voor een voorvertoning van de app Trip Plans ook even in je App Store of de Google Playstore.

Wanneer ontvang ik het online reisboek?

Ongeveer twee weken voor de kennismakingsbijeenkomst ontvangt u het online reisboek van NKC-camperreizen. Het kan voorkomen dat e-mailproviders ons e-mailadres blokkeren en de e-mail in de spam-/ongewenste e-mail inbox terechtkomt. Als u niets heeft ontvangen, kijk dan eerst in de spamfolder.

Mocht de e-mail daar ook niet zijn binnengekomen, stuur dan een e-mail naar [email protected], en wij zullen als reactie de uitnodiging toesturen. Op deze manier zorgen we ervoor dat de e-mail niet als spam wordt gemarkeerd in uw mailbox.

Hoe krijg ik toegang tot het online reisboek zonder bereik?

Zet het reisboek/de camperroute in de app in de offline modus door het schuifje 'make available offline' om te zetten. Hierdoor wordt automatisch het dataverkeer tussen de app en het internet gestopt, en de informatie wordt gedownload. Test voor vertrek of de route toegankelijk is zonder bereik, haal het apparaat van internet en wifi. Als de informatie niet is opgeslagen, download deze dan opnieuw, maar deze keer voor 10-15 minuten.

Ik ben mijn Tripplans wachtwoord vergeten, wat nu?

Als je je wachtwoord bent vergeten voor je Tripplans-account, kun je een nieuw wachtwoord aanvragen via 'forgot your password?'. Je ontvangt dan een e-mail van Travefy Account met een link om het wachtwoord te resetten. Controleer ook je spam- of ongewenste e-mail inbox, omdat de mail daar mogelijk is binnengekomen.

Wat doe je als je op reis de indruk krijgt dat er seksueel misbruik van kinderen plaatsvindt?

Helaas komt overal ter wereld seksueel misbruik van kinderen voor, soms ook in relatie tot toerisme en reizen. Defence for Children - ECPAT zet zich in om een einde te maken aan commerciële seksuele uitbuiting van kinderen in Nederland en daarbuiten.  Wees ook alert en meld misbruik via www.meldkindersekstoerisme.nl