Denemarken

Van stad tot strand

denemarken-ebeltoft-fregat-jylland_a-2014-070
denemarken-kopenhagen-nyhavn-2011-070
denemarken-skagen-sandormen-2010-070

Glooiende heuvels, groene landschappen, witte zandstranden, prachtige (schier)eilanden en historische steden: in het kleine koninkrijk Denemarken is het groots genieten.

euro

1.395 p.p.

calendar_month

23 aug 2024 - 16 sep 2024

route

2000 kilometer

people

22 campers

Inhoudsopgave

Introductie

In bijna vier weken zien we het beste van wat Denemarken te bieden heeft: karakteristieke dorpjes, bruisende steden, mooie stranden en schitterende natuurgebieden. Na de start in Noord-Duitsland maken we op het waddeneiland Rømø aangenaam kennis met het Scandinavische land. Vervolgens rijden we via Ribe en Viborg naar het uiterste noorden, waar de twee zeeën Kattegat en Skagerrak samenkomen.

Via havenstad Aalborg bereiken we het tussen natuurparken gelegen Ebeltoft. In Århus, de hoofdstad van Jutland, bezoeken we het bijzondere openluchtmuseum Den Gamle By. Op Funen zien we paleizen, kastelen, gezellige stadjes, tientallen meren en mooie stranden. De tocht naar Seeland voert ons over de indrukwekkende Grote Beltbrug.

Het is dan niet meer ver naar Kopenhagen, de levendige hoofdstad met zijn gezellige Nyhaven, mooie paleizen en beroemde zeemeermin. Vlakbij ligt Roskilde, met zijn domkerk en Vikingmuseum. Vanaf de camping in Hillerod bezoeken we het imposante Frederiksborgslot. De reis eindigt op het eiland Møn met zijn wereldberoemde krijtrotsen.

denemarken-voergaerd-slot-kasteel-gracht
denemarken-kopenhagen-nyhavn-2011-070
denemarken-ebeltoft-fregat-jylland_a-2014-070

Hoogtepunten & unieke kenmerken

  • Rømø, Hvide Sande, Farso (Ertebolle)
  • Den Gamle By Aarhus
  • Slot Frederiksborg
  • Roskilde, historie en cultuur
  • De krijtrotsen van Mons Klint
route van de reis in denemarken

Reisschema

Dag 1-7 Rømø, Hvide Sande, Farsø

Rijdagen: dag 2, 4, 6

Deense westkust

Na een welkomstdiner in het Noord-Duitse Klein Rönnau steken we de volgende dag de Deense grens over en rijden we naar het waddeneiland Rømø. In dit werelderfgoedgebied aan de westkust is het heerlijk uitwaaien op een van de breedste stranden van Europa en heb je goede kans om zeehonden te spotten. Vlak bij deze ecologische schatkamer ligt Ribe, het oudste stadje van Denemarken waar je in het Vikingcentrum een reis door het verleden kunt maken. We blijven hierna de Margrietroute volgen – de toeristische autoroute dwars door Denemarken – en houden halt op een smalle landtong in het prachtige duinlandschap van Hvide Sane. Onderweg naar Farsø bezoeken we ’s werelds grootste kalksteenmijn Mønsted Kalkgruber, een eindeloos doolhof van mijngangen met grotten zo groot als kathedralen.

denemarken-roemoe-roemoe-strand

Dag 8-12 Skagen, Ebeltoft

Rijdagen: dag 8, 10

Skagen en Den Gamle By

Het voorproefje van het Deense strandleven in de eerste week smaakt naar meer en dus zetten we koers naar Skagen, het noordelijkste puntje van het land. Vanaf dit vrolijke en geelgekleurde kunstenaarsstadje is het een klein stukje naar Grenen, het strand waar het Kattegat en het Skaggerak op elkaar botsen en de hoge schuimkoppen over elkaar heen tuimelen. Met dit unieke tafereel als reisherinnering verlaten we de top van Jutland en rijden we naar het knusse Ebeltoft. Vanuit dit oude handelsstadje bezoeken we Aarhus, een sfeervolle studentenstad met veel iconische architectuur én thuishaven van het openluchtmuseum ‘Den Gamle By’. Deze ‘oude stad’ is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Denemarken en slaan we uiteraard niet over.

Dag 13-18 Fredericia, Kopenhagen

Rijdagen: dag 13, 15, 17

Wereldstad in dorpsformaat

Verder naar het zuiden bereiken we aan de kust van Oost-Jutland Fredericia. Hierna hoppen we naar ‘Tuineiland’ Funen, de geboortegrond van Hans Christian Andersen met een sprookjesachtig landschap van zacht glooiende heuvels, sierlijke boomgaarden, vakwerkboerderijen en eeuwenoude kastelen. Wij leggen aan in de historische havenstad Svendborg, vanwaar je zo naar Valdemars Slot op buureiland Tåsinge rijdt. Na de oversteek van de 18 km lange Grote Beltbrug naar Seeland wacht Kopenhagen op ons. Een Nederlandstalige gids neemt ons mee door deze dorpse wereldstad en toont ons onder meer het kleurrijke Nyhavn en de kleine zeemeermin, het wereldberoemde stadssymbool.

Dag 19-25 Hornbaek, Roskilde, Møns Klint

Rijdagen: dag 19,21, 23

Van de Deense rivièra tot de Cold Carribean

Liepen we gisteren nog door de hoofdstad, vandaag rijden we via de Margrietroute naar het noordelijke deel van Seeland met de witte zandstranden van de Deense rivièra. Bij het idyllische Hornbaek doen de stranden bijna exotisch aan. Na deze prachtige tour belanden we in Hillerod waar we de volgende dag Slot Frederiksborg, op eigen gelegenheid bezoeken. Slot Frederiksborg is het grootste renaissancepaleis van Scandinavië met een prachtige baroktuin. Onderweg naar Holbaek zien we in Roskilde een van de bekendste kerken van Denemarken. De gotische kathedraal is al eeuwenlang het mausoleum van de Deense koninklijke familie en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Op het eiland Møn beleven we een spectaculair einde van de reis en zien we de spierwitte en 128 meter hoge krijtrotsen van Møns Klint, dat door de trotse inwoners liefkozend ‘Cold Carribean’ wordt genoemd.

Date en prijzen

Vertrekdata 2024
Startdatum 23-08-2024
Einddatum 16-09-2024
Beschikbaarheid Voldoende
Camper +1 persoon € 1.945 p.p.
Camper + 2 personen € 1.395 p.p
east
Boek nu

Inbegrepen

  • 24 x overnachting
  • 5 x excursie
  • 1 x gezamenlijk bezoek aan bezienswaardigheid (met eigen camper)
  • 1 x lunch (incl. 1 drankje)
  • 4 x diner (incl. 2 drankjes)
  • 1 x proeverij met Deense hapjes
  • Kennismakingsbijeenkomst met diner en overnachting
  • Reisinformatie in app TripPlans
  • Geprint exemplaar reisboek of korting bij keuze alleen digitale reisinformatie
  • Wegenkaart van het reisgebied
  • Fooien
  • Bijdrage t.b.v. aanplant 6 bomen (638 kg CO2 compensatie) Stichting StukjeNatuur

Toeslagen

  • Voor niet-leden geldt een toeslag van € 50,- per boeking.

Details

Reisinformatie
Reisnummer

‍2024-070

Max. groepsgrootte

22 campers

Startpunt

Klein Rönnau, Duitsland

Eindpunt

Møns Klint, Denemarken

Lengte reis

2000 kilometer

Aantal rijdagen

11 rijdagen

Maximale camperlengte

8 meter

Kennismakingsbijeenkomst
Datum

15 en 16 juli 2024

Locatie

Camping Expo Madrid te Dalfsen

Reisbegeleiders
fred-en-greet-hekelaar

Greet en Fred

Assistent reisbegeleider
leeuw-de-michel-en-prinse-dianne-nkc23nov033

Dianne en Michel

Praktische informatie

  • Huisdieren zijn toegestaan op deze reis, behalve tijdens excursies en gezamenlijke maaltijden en activiteiten.
  • Dag trajecten zijn maximaal 250 kilometer per dag.
  • Let op: camperlengte is incl. fietsenrek.
  • Op dit moment is de reis nog in ontwikkeling. Mogelijk worden er nog een aantal wijzigingen aangebracht, die afwijken van het programma zoals is weergegeven.
  • Het tolgeld tijdens de reis is niet inbegrepen in de reissom.
  • Check voor boeking de Algemene Voorwaarden NKC Camperreizen.

Samen richting een duurzame campergeneratie.

Elke campertrip genieten we weer van alle fraai- en vrijheid die de natuur ons te bieden heeft. Dat gunnen we de volgende generatie camperaars natuurlijk ook! Met het behalen van het Travelife partner certificaat behoort de NKC tot een groeiende groep reisorganisaties in Nederland die duurzaamheid daadwerkelijk heeft omarmd. Want door vandaag milieubewuster te camperen, maken we aan het eind van de rit samen het verschil voor de camperaar van morgen.

 

Ervaringen

Maak tijdens deze reis kennis met het vele moois dat Denemarken te bieden heeft: van uitgestrekte stranden tot glooiende landschappen en van liefelijke dorpjes tot bruisend Kopenhagen.

Fred en Greet
Reisbegeleiders

Daarom mee met NKC

Beleef het ultieme camperavontuur met de NKC, de grootste camperclub van Europa. Met de NKC kom je op de mooiste plekken en ervaar het gemak en de gezelligheid van samen reizen met onze ervaren reisbegeleiders.

  • Reizen voor en door camperliefhebbers;
  • méér dan 25 jaar ervaring in camperreizen;
  • hoge beoordeling door deelnemers.

Voordelen van NKC groepreizen

8.1
van onze klanten
done
Meer dan 25 jaar ervaring
done
Exclusief voor camperaars
done
Reisinformatie in app
done
Individueel, maar toch samen
done
Inclusief kennismakingsbijeenkomst
done
Begeleiding door 2 (echt)paren
done
Keuze uit meer dan 60 groepsreizen

Bekijk ook andere groepsreizen