Noorwegen - Noorse westkust en Lofoten

Beleef je eigen avontuur met deze camperroute die je online volgt met Trip Plans. Voor én door camperaars samengesteld; met de beste insider-tips.

Koop deze camperroute voor € 19,99
  • Lengte: 3.200 kilometer
  • Beschreven route: 32 dagen
  • Online route

Camperroute Noorwegen

Deze individuele camperreizen van de NKC zijn ideaal om in jouw eigen tempo te ontdekken. Gebaseerd op de succesvolle camper groepsreizen die door de ervaren reisbegeleiders met veel passie zijn gemaakt. Word dit jouw volgende bestemming?

Let op: De routes, aangeduid met NIEUW zijn te volgen in de app Trip Plans. Kijk voor een voorvertoning van de app Trip Plans ook even in je App store of Play store.

Zie je deze aanduiding niet dan heb je bij aankoop van een eerdere route een pdf-bestand ontvangen (voor het laatst gecontroleerd in 2019).

Noorse westkust en Lofoten

Een reis beginnend met de ferry naar Noorwegen, die je leidt van het Zuiden tot voorbij de poolcirkel met natuurschoon van de buitencategorie en verrassend leuke steden.

Of je nu wel of niet snel ergens van onder de indruk raakt: tijdens deze reis dwars door Noorwegen val je geheid van verbazing in verbazing. Van begin tot eind lijkt het alsof Moeder Natuur jou wil imponeren om te laten zien wat ze in haar mars heeft. En dat is nogal wat. Steile kliffen, helderblauwe meren, (witte) zandstranden, reusachtige bergketens, uitgestrekte hoogvlakten, diepe fjorden en klaterende watervallen: Noorwegen is van onovertroffen schoonheid.

Het spektakel begint al gelijk na aankomst in het zuidelijke Kristiansand. Vanaf hier trek je naar de westkust en zien je onder meer de wereldberoemde Preikestolen. Via de imposante fjordenkust en mooie steden als Bergen en Ålesund rijd je door. Met een meer dan goed ingereden camper trekken we in een aantal etappes en met hulp van meerdere veerboten tot voorbij de poolcirkel. Aangekomen op de Lofoten hebben we ruim de tijd om te genieten van de Noorse Malediven, een arctische eilandengroep met een uniek landschap. Na deze spectaculaire afsluiter kun je de reis zelfstandig vervolgen in Scandinavië naar bijvoorbeeld de Noordkaap en via jouw zelf gekozen route terugrijden naar Nederland.

Let op: Na aankoop ontvang je een link die je toegang geeft tot de route in Trip Plans De route is 365 dagen na aankoop geldig.

 


 

Dit kun je gaan zien

 

1 > Kristiansand 2 > Egenes 3 > Stavanger
4-5 Stavanger 5 > Jørpeland 6 > Røldal
7-8 Røldal 9 > Bergen 10 Bergen
11 > Skei 12 > Fjellstova 13 Fjellstova
14 > Trondheim 15-16 Trondheim 17 > Brekkvasselv
18 > Korgen 19 > Furøy 20 Furøy
21 > Saltstraumen  22 > Innhavet 23 > Laukvik
24 > Valberg 25 > Fredvang 26 Fredvang
27 > Melbu
28 > Oppmyre 29-30-31 Stave

Altijd op de mooiste plekjes

Eén ding is zeker.
Met meer dan 45 jaar camperervaring vind je hier goed voorbereide camperreizen, met je eigen camper, in je eigen tempo te volgen.
Dus pak je spullen en ga op avontuur met de geweldige camperroutes van de NKC!


Ledenvoordeel

Als NKC-lid ontvang je 2 euro korting op deze camperroute.