Hannah's Hymer - Rondje Nederland in de herfst

Jannes en Hannah zijn voor het eerst op pad in de herfstvakantie. Hoe is het om een week lang met vijf personen op zes vierkante meter te leven? De eerste stop is in het mooie Zuid-Limburg, waar ze genieten van het prachtige heuvellandschap maar waar het ze ook opvalt dat veel mensen rolluiken voor de ramen hebben. Is dit om het geluid van rondrijdende tractoren tegen te houden, gebeuren er in de huizen dingen die het daglicht niet kunnen verdragen of wonen er in Limburg hoog sensitieve mensen die weinig prikkels willen? En waarom zijn alle voortuinen volgestort met grijs grind?

Ze worden ’s ochtends om elf uur weggejaagd omdat het gras waarop de camper staat gemaaid moet worden en Jannes vecht bij de bakker voor de laatste rijstevlaai met slagroom. Het rondje Nederland van 662 kilometer voert ook nog door drie andere provincies: In Brabant valt het ze op hoe trots iedereen op de provincie is en komen ze vast te zitten in nat gras, in Zuid-Holland ontdekken ze een sfeervolle nieuwe camping en in Utrecht worden ze betoverd door de rustgevende en oer-Hollandse polders in de Lopikerwaard. 

De camperkwestie van deze week is van Hanneke: zij heeft moeite om leuke instappers te vinden voor op vakantie, maar Jannes en Hannah kunnen haar geruststellen. Er is een comfortabele, heerlijk zittende klomp in de mode, waar je zonder gêne met je sokken instapt.