Dit zijn de plannen voor 2024

Onbezorgd camperplezier, nu en in de toekomst. Daar draait het ook in 2024 om bij de NKC. Samen staan we sterker! Hier lees je in het kort waar wij ons dit jaar sterk voor gaan maken onder de noemer: NKC, je reismaatje, altijd dichtbij!

Belangenbehartiging

De NKC komt op voor de belangen van camperaars. Bijvoorbeeld in politiek Den Haag en Brussel als het gaat om wet- en regelgeving is de NKC namens alle camperaars dé overlegpartner voor politici en ambtenaren. Landelijk vaak in samenwerking met de ANWB en Bovag. Maar ook bij gemeentes en provincies als het gaat om voorzieningen voor campers: van overnachtingsplaats, toegang tot emissiezones en mogelijkheden voor stalling. Bij bedrijven, dealers en fabrikanten komt de NKC op voor de belangen van de camperaar.

Vrij en vriendelijk

Nu er steeds meer camperaars zijn in Nederland en Europa, is het belangrijk dat het aantal toegankelijke overnachtingsplekken voor campers in Nederland verder groeit. Daarom zet de NKC stevig in op de juiste camperplaatsen! Zo adviseert de NKC ondernemers en gemeenten om camperplaatsen te openen en dragen zo bij aan de leefbaarheid van de kleine kernen en camperplezier van camperaars.

Veilig

De NKC maakt zich sterk voor verhoging van de nieuwe rijbewijsrichtlijn naar 4.250 kg. Op advies van de NKC is Nederland is in ieder geval voorstander. Met onze Europese partners zijn en blijven we in overleg met de Europese Commissie. Als lid van de Vereniging Aanpak Tellerfraude zet de NKC ons in om fraude met tellerstanden tegen te gaan.

Betaalbaar

Camperen moet betaalbaar zijn én blijven. En dus praat de NKC in Den Haag mee over de plannen van het kabinet: van ‘betalen naar gebruik’ met oog voor het belang van de camperaar, beschikbaarheid en betaalbaarheid van schone brandstoffen tot herinrichten van landbouwgronden tot camperplaats en camperstalling. En natuurlijk neemt de NKC consumenten mee in de ontwikkelingen rondom mogelijk ‘gesjoemel’ met diesel.

Verzekeringen

Met de NKC Camper-, Reis-, Auto- en Rechtsbijstandverzekering biedt de NKC verzekeringen aan die specifiek zijn afgestemd op de wensen en behoeften van de camperaar. Hoe meer camperaars zich via de NKC verzekeren, hoe beter de NKC de voorwaarden en premies kan beïnvloeden. Samen staan we sterk en kunnen we camperaars de optimale verzekering bieden.

Service

Dagelijks staat een 15-tal enthousiaste medewerkers van de afdeling service & contact paraat om camperaars te woord te staan, hen te helpen met het beantwoorden van hun vraag en anderszins te ondersteunen. De vragen zijn heel gevarieerd en geen campervraag is de afdeling te gek. Weten we het antwoord even niet zélf, dan gaan we het antwoord vinden bij één van de 75 andere NKC-collega’s. In 2024 is de NKC er wederom voor de camperaar op die momenten dat hij of zij ondersteuning nodig heeft.

Camperreizen

Ook in 2024 biedt de NKC weer volop keuze in groepsreizen, van IJsland tot Marokko, van Turkije tot Schotland. Door camperaars, voor camperaars! Vrijheid blijheid, terwijl de overnachtingen, excursies en enkele maaltijden geregeld zijn. Er is keuze uit 65 reizen. Reis jij (weer) mee met de NKC?

Camperevenementen

Meer uit je camper halen of op zoek naar een gezellige activiteit? Er is altijd iets te doen met het uitgebreide programma Academy (leren en informeren) en Evenementen (beleven, ontdekken en ontmoeten). Ontdek een gevarieerd aanbod van boeiende activiteiten die kennis en camperplezier vergroten en verbinden.

Duurzaam

De NKC komt op voor de wereld van morgen. Zo kunnen camperaars hulp krijgen van de NKC bij het verduurzamen van hun reizen. Ook voeren we campagne rondom ‘schonere' camperplekken en stimuleren beschikbaarheid, betaalbaarheid én het gebruik van schonere brandstoffen en campers.

Yes, we camp!

De NKC is er voor alle camperaars. Via de website nkc.nl, de online nieuwsbrief (26 x per jaar), het magazine Kampeerauto (8x per jaar in print, 1x digitaal), de Campergids en social media informeert, inspireert en interacteert de NKC dagelijks met camperaars. Daarmee worden heel veel enthousiaste camperaars bereikt, zowel leden als niet-leden. Zo blijven we samen onderweg naar duurzaam onbezorgd campergemak én plezier.