Advertorial - Het gemak van de elektrische vouwfiets van Lacros: lange ritten op elk terrein

Heb je bij de vouwfiets nog altijd het beeld van het gammele fietsje om van trein naar werk te peddelen, vergeet dat beeld dan snel! Met de elektrische vouwfiets van tegenwoordig leg je uiterst comfortabel grote afstanden af op elk terrein. De elektrische fietsen van Lacros zijn ideaal voor op vakantie, maar ook een zeer praktisch vervoermiddel in de stad.

In fietsland Nederland is iedereen van oudsher gewend aan de gangbare grote 28 inch fietswielen. Lacros laat echter al jaren zien dat je boven een paar slagen kleinere wielen prima een net zo groot en goed frame kunt bouwen. ,,Ooit is bedacht dat het handig is om een fiets te kunnen opvouwen. Toen moesten die fietsen zo klein en licht mogelijk zijn’’, vertelt de woordvoerder van Lacros. ,,Bij onze fietsen is het uitgangspunt juist het comfort, naast het praktisch voordeel van het vouwen.’’

Steeds meer mensen ontdekken daarvan het gemak. Lacros bouwt elektrische vouwfietsen die minstens even prettig rijden als een ‘gewone’ fiets. Met A-kwaliteit accu’s die ruim dagvullend zijn voor de recreant (met een bereik tot meer dan 100 kilometer) en die lang meegaan. Het frame van de fietsen is ‘one size fits all’ en is eenvoudig voor iedereen op maat te verstellen, of je nu 1,60 bent of 2 meter. Ook onderweg kun je gemakkelijk, zonder gereedschap, zelf iets bijstellen.

De Lacros fietsen zijn door de elektrische installatie en het sterke frame groter dan de ‘oude’ vouwfiets, maar zijn net zo handzaam. Zelfs in de allerkleinste auto kun je er prima twee meenemen en eenmaal op de plaats van bestemming zijn ze zo uitgevouwen.

De elektrische vouwfiets geeft de vakantie extra elan, stelt de woordvoerder van Lacros. ,,Er is geen rit die je er niet mee kunt maken. Je kunt grote afstanden fietsen, je kunt ermee de bergen in. Ik fiets er zelf ook veel mee. Je rijdt met gemak 50, 60 kilometer door de Ardennen. En als je wilt, rijd je er nog eens zo’n afstand achteraan.’’

In de camper, caravan of auto neem je hem zo mee. Een trekhaak heb je niet meer nodig. Ideaal voor op vakantie dus, maar ook in de grotere steden wordt de elektrische vouwfiets steeds populairder. Bergruimte heb je er immers niet voor nodig. Woon je in een appartement met slechts een bescheiden berging, dan kun je de opgevouwen fiets simpelweg onder de kapstok zetten.

De Lacrosfiets is een echt Nederlands product. Hij wordt ontworpen en in eigen beheer geassembleerd in Schijndel, waar de marktleider in deze fietsen is gevestigd. Voor de nazorg heeft Lacros servicebussen rijden door het hele land en heeft daarnaast een telefonische- en videohulpdienst waarmee de meeste vragen van klanten op afstand beantwoord kunnen worden.

Lacros is gevestigd op de Nieuwe Eerdsebaan 16 in Schijndel. Modellen en mogelijkheden zijn te bekijken op de website.