Doek valt voor TOP Caravan & Camper Service

Camperonderhoudsbedrijf TOP Caravan & Camper Service uit Warmenhuizen is failliet. Dat bevestigt mr. Stefan Jansen, die afgelopen woensdag door de Rechtbank Noord-Holland als curator is aangesteld.

Een week geleden voelde NKC-lid Tom van den Ham al nattigheid, toen hij telefonisch geen contact kreeg, om te kunnen overleggen over de reparatie van een schade aan zijn camper. Toen hij op de site de melding zag dat het bedrijf ‘tijdelijk gesloten’ was, ging hij er een kijkje nemen. Het was er donker en hij besloot zijn camper met de reservesleutels mee naar huis te nemen.

Woensdag werd zijn vermoeden bevestigd: TOP CCS is failliet. “Het bedrijf heeft het faillissement zelf aangevraagd”, verklaart desgevraagd curator Stefan Jansen van Schenkeveld Advocaten in Alkmaar. Inzicht in wat er mis is gegaan heeft hij nog niet. “Dat moet de komende weken duidelijk worden.” Dat geldt ook voor de vraag of er een doorstart mogelijk is, maar hij heeft wel al een blik geworpen op de inventaris en de gereedschappen. “En dat ziet er beslist goed uit.”

Het bedrijf maakte deel uit van het Omnia-schadeherstelnetwerk, waar ook NKC Verzekeringen mee samenwerkt. “Een vervelende situatie”, zegt businessmanager Ton Hermus van Omnia over het faillissement. “We hebben klanten zoveel mogelijk geïnformeerd en ze een alternatief hersteladres aangeboden.” Klanten hoeven zich volgens curator Jansen overigens geen zorgen te maken. “Hun campers en caravans maken geen deel uit van de boedel en als curator respecteer ik dat uiteraard.”

Toch is Van den Ham blij dat zijn camper in veiligheid is. “Als je zegt dat een camper van jou is, zegt een curator misschien: oké, dat gaan we uitzoeken. Maar hoe lang gaat dat duren?” Hij hoopt dat zijn camper bij een ander bedrijf kan worden gerepareerd. En zo niet? “Ach, het is een rijdbare schade en met ductape kom ik ook een heel eind.”