Oplossing voor klanten Van Vliet Caravans

Er is een oplossing voor camperaars die vanwege de sluiting van Van Vliet Caravans in Wateringen moeten verhuizen naar een andere stalling: de 1.300 klanten kunnen terecht bij nieuwe stallingen in Tiel en Bleiswijk. 

''We hebben 1.300 klanten en voelen daarbij een maatschappelijke verantwoordelijkheid”, zegt Brenda Zwinkels-Van Vliet, eigenaar van Van Vliet Caravans. “We zijn daarom voor onze klanten op zoek gegaan naar een alternatief, zodat de camperaars vanuit ons ook iets aangeboden krijgen. En daaruit zijn verschillende afspraken met stallingen in Tiel en Bleiswijk voortgekomen.” 

De verwachting is dat de nieuwe stallingen eind van dit jaar hun deuren openen. “Tot die tijd blijft Van Vliet nog geopend. De klanten krijgen gegarandeerd een aanbieding voor de nieuwe locaties, maar beslissen natuurlijk zelf of ze hierop ingaan.” De stallingen liggen wat verder weg, maar volgens Zwinkels kunnen camperbezitters ‘hun voertuig hier met een gerust hart achterlaten.’ 

Het bleek niet mogelijk om de megastalling te laten voortbestaan. Zwinkels: “Het was onhaalbaar om aan de nieuwe eisen van de brandweer te voldoen. We moesten aanpassingen doen en hiervoor zodanig investeren dat de tarieven met 35 procent zouden stijgen. Dit is zo fors dat het voor ons helaas ophoudt.” 

Op 1 januari 2025 is het definitief afgelopen voor Van Vliet Caravans in Wateringen.