Klachten nekken camperbedrijf Camper-Tech

Na een stroom van klachten heeft de eigenaar van camperbedrijf Camper-Tech uit Biddinghuizen besloten te stoppen met zijn bedrijf. Dat melden de Stentor en het Algemeen Dagblad. De website is inmiddels uit de lucht en telefonisch is Camper-Tech ook niet meer bereikbaar.

 

Camper-Tech startte in september 2021 en is gespecialiseerd in de inbouw van elektrische installaties in campers. Complete campers inbouwen deed het bedrijf niet, maar wie zelf de inbouw van de camper voor z’n rekening neemt, kon voor de complexe materie van laadcircuits, zonnepanelen, omvormers en wat er verder bij elektriciteit komt kijken terecht bij Camper-Tech. Dat wil zeggen: de klanten hoefden niet met hun camper-in-aanbouw naar het bedrijf, dat is gevestigd in een rijtjeshuis in Biddinghuizen, maar eigenaar Karsten Oort kwam met zijn bus vol spullen naar de klant.

Naar nu blijkt ging dit lang niet altijd goed. Zonnepanelen die op de snelweg in Italië opeens gaan klapperen en los dreigen te raken; te dunne draden, die volgens deskundigen brandgevaar kunnen opleveren; gevaarlijke spaghetti van draden; lekkende dakluiken; het is een greep uit de klachten van klanten, die zich volgens de krant inmiddels hebben verenigd in een appgroep. Rode draad van de klachten is ook dat mensen allemaal vooraf hebben betaald, doorgaans duizenden euro’s.

Eigenaar Karsten Oort heeft de krant laten weten dat hij stopt met zijn bedrijf, omdat er veel fouten zijn gemaakt. Hij was niet voor nader commentaar bereikbaar en het is onduidelijk in hoeverre gedupeerden nog verhaal kunnen halen. Bij de NKC is het bedrijf niet bekend.