Omwonenden in verzet tegen camperpark Hellevoetsluis

Een aantal omwonenden van Camping ’t Weergors in Hellevoetsluis verzet zich tegen plannen van de camping om vlak bij de nabijgelegen Heliushaven een camperpark voor 63 campers aan te leggen.

Over deze plannen voor een camperpark maken veel buurtbewoners zich zorgen, terwijl camping ’t Weergors uitkijkt naar de aanleg van het camperpark. Op hoogtijdagen is de camping overvol. De buurtbewoners zien het terrein van het beoogde park als een groene zone en willen dit zo behouden. Tevens maken zij zich zorgen dat er geluidsoverlast en verkeersproblemen kunnen ontstaan. De camping heeft de plannen daarom aangepast, bijvoorbeeld door er ook de aanleg van een groenstrook in op te nemen. Ook houdt de camping een inloopavond voor bewoners om hun zorgen te bespreken. ''Deze locatie is prachtig voor een camperpark zoals wij dat voor ogen hebben: rustig en groen ingericht, centraal ten opzichte van voorzieningen'', zegt Arda Riedijk, eigenaar van de camping. 

Het terrein is nu nog eigendom van de gemeente en de verkoop ervan is afhankelijk van het verkrijgen van een onherroepelijke vergunning. Een aantal buurtbewoners heeft aangegeven bezwaar te maken als de plannen doorgaan.