Dethleffs Yoka Go: flexibel te gebruiken smalle halfintegraal

Op de Caravan Salon in Düsseldorf heeft Dethleffs de smalle halfintegraal Dethleffs Yoka Go gepresenteerd, een camper die vooral opvalt vanwege de vele gebruiksmogelijkheden. De bouwer wil hiermee een betaalbaar alternatief bieden voor de zelfbouwcamper.

Slechts 2,20 meter breed is de nieuwe Dethleffs Yoka Go en daarmee past hij prima in het rijtje smalle halfintegralen, die smaller zijn dan een reguliere halfintegraal en breder dan een buscamper. Zijn beperkte lengte van 5,99 meter draagt bij aan de wendbaarheid van deze nieuweling.

Aan de buitenkant vallen vooral de achterklep en de toegangsdeur op. De klep aan de achterzijde is maar liefst 1,85 meter breed, 1,35 meter hoog en is voorzien van een raam. Dethleffs kiest voor deze afmeting om tegemoet te komen aan actieve camperaars die graag hun sportgerei meenemen, zoals een fiets, surfplank of supboard. Aan de zijkant heeft de Yoka Go geen schuifdeur, maar grote dubbele deuren.

Bank wordt bed

De zitgroep is achter in de camper te vinden en bestaat uit twee banken en een tafel. Daarvan is een dwarsbed van 2,05 meter lang en 1,35 meter breed te maken. De cabinestoelen voorin zijn draaibaar. Voor een reis met een groter gezelschap zijn twee stoelen te bevestigen op de rails, die in de vloer verzonken ligt. Deze stoelen zijn tegen meerprijs te bestellen.

De Detheffs Yoka Go heeft een keuken met spoelbak en inductiekookplaat. Een compressorkoelbox is optioneel. Sanitair is in deze smalle halfintegraal niet te vinden. Met allerlei opties is de camper verder aan te kleden. De nieuweling is leverbaar vanaf 59.688 euro.