Citroën presenteert retro-HY-camper

Citroën heeft op de Caravan Salon in Düsseldorf de Citroën Type Holidays gepresenteerd, een camper op basis van een tot retro-HY gepimpte Citroën Space Tourer. Het is de eerste in een serie campers met een dergelijk uiterlijk, die in november van dit jaar wordt onthuld. De op de beurs getoonde camper is vanaf juni 2024 te koop, meldt een woordvoerder van Stellantis.

De Italiaanse carrosseriebouwer Caselani voorziet Space Tourers, Jumpers en Berlingo’s van een uiterlijk dat doet denken aan de legendarische Citroën HY en de besteleend. Vervolgens gaat de Space Tourer – bij Caselani omgedoopt tot Type HG – voor de ombouw tot camper naar het Sloveense Bravia Mobil. Daar krijgt de wagen draaibare voorstoelen, een hefdak, een tot tweepersoonsbed om te bouwen bank, verwarming, een keukentje en een opklapbare tafel.

Dagelijks gebruik

Citroën mikt met de Type Holidays op jongeren, die veelal niet met een bakbeest op pad willen, maar de voorkeur geven aan een compacte camper, die bovendien geschikt is voor dagelijks gebruik als personenauto. Volgens Citroën worden er in Europa jaarlijks 90 duizend van dit soort campers verkocht. Het bedrijf gaat met deze camper vooralsnog niet mee in de trend van elektrificatie: al is de Space Tourer ook als e-variant leverbaar, er zijn geen plannen om deze om te bouwen tot een e-Type Holidays.

 

De camper wordt verkocht via het dealernetwerk van Citroën. Wat er op het prijskaartje komt te staan, is nog niet bekend.