Camper populair bij jonge gezinnen en jongvolwassenen

Sinds het uitbreken van de coronapandemie is het camper- en caravanbezit onder jongeren en jonge gezinnen flink toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van de Kampeer en Caravan Industrie (KCI).

Vanaf begin 2020 tot september 2023 is vooral in de jongere generatie een opvallende groei te zien. Onder jongeren tot 25 jaar is het aantal campers en caravans zelfs met 53% gestegen. Bij de 26- tot 35-jarigen is dat 35,5%. Ter vergelijking: over de hele linie was de stijging 'slechts' 7%.

Wat extra opvalt: campers zijn nog populairder dan caravans. Leo Diepemaat van de KCI legt uit: "Jonge gezinnen en jongvolwassenen zien kamperen nu als een super alternatief voor vliegvakanties en all-in resorts. Je bent lekker onafhankelijk en kunt gaan en staan waar je wilt."

Van 4 tot en met 8 oktober 2023 kun je in Utrecht terecht voor de Kampeer & Caravan Jaarbeurs (KCJ). Op de beurs ligt de focus dit jaar ook op duurzaamheid en innovatie. Verschillende fabrikanten en importeurs laten hun nieuwste kampeersnufjes zien.