Plannen voor nieuwe camperplaats in Deurningen

In Deurningen, in de gemeente Dinkelland, willen Gerard Pleijhuis en Esmée Heupink een camperplaats starten aan de Beldhuismolenweg. De realisatie van dit project is echter afhankelijk van de goedkeuring van de gemeenteraad van Dinkelland.

Esmée Heupink wordt verantwoordelijk voor de exploitatie van de camperplaats, gelegen op het boerenerf van Gerard Pleijhuis, waar ook Stoffeerderij Pleijhuis is gevestigd. Heupink verwacht dat de gemeente binnen een maand met een besluit komt.

De aanleiding voor dit initiatief kwam van bezoekers van de stoffeerderij. Zij kwamen voor het stofferen van de kussens van hun camper en waren enthousiast over de locatie. “Zij toonden interesse in overnachten op deze mooie locatie en dit heeft ons aan het denken gezet”, vertelt Heupink, die paardrijlessen verzorgt op het boerenerrf. Dit leidde tot contact met de gemeente, wat uiteindelijk resulteerde in een uitgebreid plan. De camperplaats gaat plaats bieden aan 25 campers en wordt voorzien van sanitair en een kleine kantine. “De nadruk ligt op Twentse gastvrijheid”, vervolgt Heupink, “en het bieden van vrijheid voor reizigers om hun eigen plek te kiezen. Alleen tijdens drukke periodes willen we werken met een vaste indeling. Rust en ruimte zijn ons uitgangspunt.”