Camperplaats Landlust uitgebreid

Camperplaats Landlust aan de rand van het Gelderse Steenderen is in de afgelopen periode uitgebreid van acht naar dertig plekken. Bij de oprichting van de camperplaats in 2015 waren er talloze barrières te overwinnen, maar toen de camperplaats een succes bleek te zijn, ook voor de lokale middenstand, waren de vergunningen voor de uitbreiding in een oogwenk gepiept.

Eigenaren Erwin en Ans Wesselink zijn trots op de camperplaats die ze samen bestieren. En dan niet alleen om het moderne sanitair, ‘nog mooier dan in een hotel’, zei een gast onlangs, maar ook vanwege de locatie. “We zitten aan de rand van de bebouwing”, zegt Ans Wesselink, “midden in het groen, maar met alle voorzieningen op wandelafstand. Je loopt zo naar de supermarkt met je boodschappentas, en op de vrijdagse markt haal je gemakkelijk een gebakken visje.”

Speciaalbiertjes
Ook voor een drankje of hapje hoef je niet op de fiets te stappen. Het dorp Steenderen heeft twee uitstekende horecagelegenheden. Een daarvan is het Bronckhorster Proeflokaal dat na een grondige renovatie in juni zijn deuren opent. De nieuwe pub laat de geschiedenis van het oude Café Heezen uit 1836 helemaal intact en biedt een combinatie van bruine kroeg, gezellig terras, prijswinnende speciaalbiertjes en culinair pubfood.

Kleinste stad
Maar er is meer. Wesselink: “Als je bij ons bent, moet je toch echt even naar Bronckhorst, ‘het kleinste stadje van Nederland’, met de sfeer van vroeger in een eigentijds jasje. Vaak als het op zondag mooi weer is, pak ik de hond en loop de tweeëneenhalve kilometer erheen via landelijke wandelpaden. Even naar Bronkhorst om een cappuccino te doen. Het geeft mij een vakantiegevoel dicht bij huis.”

De sitecode van Camperplaats Landlust in Steenderen op Campercontact is 44551.